Inlägget innehåller reklam via annonslänkar. Läs mer

Bästa duschskrapan 2023

Köpguide för duschskrapor: Bäst i test och hur du väljer rätt duschskrapa för dina behov

Uppdaterad:

Det är inte alla som har en duschskrapa hemma, men det är något som vi varmt rekommenderar att investera i. Det blir superenkelt att hålla duschväggarna fräscha och slippa att det är blött länge på golvet om det stänker.

Vi har jämfört marknadens val av duschskrapor för att hitta den allra bästa modellen i sin klass. Vilken blir din favorit?

Vilken är den bästa duschskrapan?

Bästa duschskrapan: Blomus Lavea

Visst kan man tänka sig att duschskrapa som duschskrapa, men med Duschskrapan Blomus Lavea kommer du känna en skillnad. Handtaget är gjord av rostfritt stål som förlänger hållbarheten och med silikon längs skrapan så får du snabbt fast all smuts och vatten på skrapan.

Tack vare dess snygga design kan du ha skrapan framme och att den kommer med en bra och smidig krok gör det enkelt för dig att ha den nära till hands när det behövs.

Bästa golvskrapan: Blomus Lavea Golvskrapa

Om du vill tänka lite extra på din rygg och ergonomin så är det en golvskrapa du bör investera i. Och det är ännu en gång en skrapa från Blomus som vi rekommenderar att kika på, Lavea Golvskrapa. Med en golvskrapa slipper du böja dig ned för att ta bort tvålresten och överflödigt vatten, vilket skonar din rygg.

Denna duschskrapa är gjord av rostfritt stål, har en höjd på 122 centimeter och med denna golvskrapa så ingår även ett väggfäste som gör att du kan hänga den mot väggen när den inte används.

Snyggaste duschskrapan: Blomus Vipo

Att ha en bra och snygg skrapa är såklart tacksamt då den då kan stå framme utan problem mellan duscharna och samtidigt passa in bland resten av din inredning.

Den snyggaste duschskrapan är Blomus VIPO, som är gjord i svart silikon och tillsammans med denna medföljer en krok som du lätt kan hänga över duschdörren så du slipper sätta upp något på väggarna i onödan.

Men längre skaft: Zone Denmark Rim Duschskrapa

Om du vet med dig att du vill ha ett längre skaft än vad den traditionella duschskrapan normalt har så kan denna vita duschskrapa Rim från Zone Denmark vara någonting att kika på.

Med ett längre skaft på 30 centimeter får du med dig mer smuts och rester i ett svep och kan rengöra ditt badrum mer effektivt. Du får med en smart hållare som gör att du kan förvara den i sin hållare när den inte används. Känner du däremot att du hellre vill ha en skrapa i en svart modell så finns även detta att välja på.

Diskret duschskrapa i krom: Demerx Duschskrapa

Beroende på hur ditt badrum är designat så kan en duschskrapa i en diskret krom färg kanske passa för dig och din dusch.

Ta då en kik på duschskrapan Demerx Emerx - den är både stilren och elegant, och tack vare dess stabila material så känns den väldigt skön i handen. Torkbladets material är helt gjort av transparant silikon som gör att du inte skadar underlaget du drar den över. Du får även med ett passande fäste som du kan förvara skrapan i när den inte används.

Köpguide för duschskrapor

Det finns som sagt ett väldigt stort utbud av duschskrapor på marknaden, och det kan vara svårt att veta vad som skiljer en bra skrapa från ett mindre bra alternativ. Kanske är det inte alltid supertydligt varför vissa duschskrapor har ett högre pris än andra, men vi tänkte gå igenom några av de egenskaper och funktioner som faktiskt kommer att påverka både pris och hållbarhet.

  • Material: Materialet kommer att påverka både utseendet men också hållbarheten. Om du väljer att köpa en duschskrapa i ett stabilt och bra material så kommer den att hålla längre. Se till att din duschskrapa är tillverkad av rostfritt stål så skaftet inte rostar när det kommer i kontakt med vatten. Även om priset kanske blir lite högre än en duschskrapa i plast så kommer det vara värt det i slutändan.
  • Hängare: Innan du köper en duschskrapa så kan det kännas onödigt med en hängare då du kanske vill ha den undangömd när den inte används. Det som vi däremot kan rekommendera är att faktiskt ha din duschskrapa framme. Den kommer då att användas mer och det blir lättare att få bort oönskat vatten ifrån din dusch direkt.
  • Bredd: Bredden på duschskrapan är ofta snarlik på de flesta duschskrapor men kan skilja sig åt beroende på vilken modell du kikar på. Med en smalare skrapa så kan du komma åt lite bättre i kanter och mindre utrymmen. Den blir även smidigare att hantera, men med en lite bredare skrapa så blir däremot jobbet gjort snabbare.
  • Längd på skaftet: Om du vet att du både vill skrapa golv och väggar så kan det vara bra att investera i en skrapa med lite längre skaft, eller ett skaft som du kan justera. Detta för att vara så snäll som möjligt mot din rygg, speciellt när du ska skrapa golvet.
Hjälpsamma källor