Inlägget innehåller reklam via annonslänkar. Läs mer

Bästa sladdlösa stavmixern 2024 – Bäst i test

Här jämför vi 6 riktigt bra sladdlösa stavmixers. Det bästa alternativet enligt oss är Cordless 10.8 Volts från Bamix

Uppdaterad: November 7, 2023
1. Bamix Cordless 10.8 Volts
Bild på Bamix Cordless 10.8 Volts
Bästa sladdlösa stavmixern

1a i Prisjakts test 2023
Hastighetsalternativen erbjuder den anpassningsbara inställningar för olika typer av matlagning
2. KitchenAid 5KHBBV53EBM
Bild på KitchenAid 5KHBBV53EBM
Prisvänligt alternativ

4.7 Stjärnor på Price Runner 2023 (64 recensioner)
Steglös hastighetsinställning ger exakt kontroll för olika matlagningsuppgifter
3. Nordic Sense FH-12364
Bild på Nordic Sense FH-12364
Budgetalternativ

Populär hos Price Runner och Prisjakt
ffektiv med en motor på 800 W som även hanterar tuffare ingredienser
4. Cuisinart RHB100E
Bild på Cuisinart RHB100E

5. Severin SM 3775
Bild på Severin SM 3775

6. Cuisinart CSB300U
Bild på Cuisinart CSB300U

Visa alla produkterna i topplistan

Sladdar i köket kan vara en riktig irritation, speciellt när man ska mixa något snabbt och smidigt. Man måste tänka på var uttaget är, hur lång sladden är och dessutom undvika att andra prylar hamnar i vägen. Med en sladdlös stavmixer slipper du allt detta och får en mycket mer flexibel och lättanvänd upplevelse.

Efter att ha kollat igenom recensioner, jämfört specifikationer och läst vad både experter och användare säger, har vi kommit fram till att Bamix Cordless 10.8 Volts är vår favorit när det gäller bästa sladdlösa stavmixern. Den får höga betyg för sin prestanda, design och är dessutom mycket älskad av användarna.

Men det finns också andra alternativ beroende på dina behov. Om du letar efter något lite mer prisvärt kan KitchenAid 5KHBBV53EBM vara ett bra val. Den är både kraftfull och elegant, och gör jobbet utan att tömma plånboken. Och för dig som har en stramare budget är Nordic Sense FH-12364 ett mycket kompetent budgetalternativ som inte kompromissar för mycket med kvaliteten.

Överblick av de bästa sladdlösa stavmixrarna

 1. Bamix Cordless 10.8 Volts - Bästa sladdlösa stavmixern
 2. KitchenAid 5KHBBV53EBM - Prisvänligt alternativ
 3. Nordic Sense FH-12364 - Budgetalternativ
 4. Cuisinart RHB100E
 5. Severin SM 3775
 6. Cuisinart CSB300U
Varje produkt i våra topplistor är noggrant utvald. Läs om vår urvalsprocess.

Jämförelse av de bästa sladdlösa stavmixrarna

Bamix Cordless 10.8 Volts
KitchenAid 5KHBBV53EBM
Nordic Sense FH-12364
Cuisinart RHB100E
Severin SM 3775
Cuisinart CSB300U
Rank1:a2:a3:a4:a5:a6:a
UtmärkelseBästa sladdlösa stavmixernPrisvänligt alternativBudgetalternativ---
Vikt1,06 kg1,1 kg1,8 kg0,619 kg1,5 kg2,12 kg
SladdlösJaJaJaJaJaJa
Antal hastigheter2--1-5
Läs merOm Bamix Cordless 10.8 VoltsOm KitchenAid 5KHBBV53EBMOm Nordic Sense FH-12364Om Cuisinart RHB100EOm Severin SM 3775Om Cuisinart CSB300U

Viktiga egenskaper för sladdlösa stavmixers

 • Batterilivslängd: En av de viktigaste egenskaperna för en sladdlös stavmixer är batterilivslängden. Ingen vill att mixern ska dö mitt under matlagningen. Se till att batteriet håller tillräckligt länge för att klara de uppgifter du tänker använda mixern för. Om batteriet inte håller måttet kan du riskera att behöva avbryta och ladda mixern flera gånger, vilket kan vara frustrerande och tidskrävande.
 • Styrka och hastighet: Effekten och hastigheten på en stavmixer är avgörande för hur bra den klarar av att mixa olika typer av ingredienser. En svag motor kommer att ha svårt att klara av hårdare ingredienser som nötter eller is. Välj en stavmixer med olika hastighetsinställningar så att du har flexibilitet i din matlagning.
 • Material och konstruktion: Det material som stavmixern är gjord av påverkar både hållbarheten och användarupplevelsen. Rostfritt stål är ofta ett bra val eftersom det är hållbart och enkelt att rengöra. Om du väljer en stavmixer i dåligt material riskerar du att den går sönder eller blir svår att hålla ren.
 • Användarvänlighet: En sladdlös stavmixer ska vara lätt att använda. Det innebär att knapparna ska vara lättillgängliga och att den ska ligga bra i handen. Om stavmixern är obekväm att hålla eller krånglig att använda, kommer du troligtvis inte använda den så ofta som du hade tänkt.
 • Tillbehör: Många stavmixrar kommer med extra tillbehör som vispar, måttkoppar eller till och med matberedartillbehör. Dessa kan vara bra att ha beroende på vad du tänker använda stavmixern till. Om du köper en stavmixer utan de tillbehör du behöver, kan det bli både dyrt och krångligt att införskaffa dem senare.
 • Pris: Priset på en sladdlös stavmixer kan variera mycket. Det är viktigt att jämföra pris i förhållande till funktioner och kvalitet. Det kan vara frestande att gå för det billigaste alternativet, men det är inte alltid det bästa i längden. Om du sparar in på priset kan du riskera att få en stavmixer som inte uppfyller dina behov eller som går sönder efter kort tid.
Visa mer

En närmare titt på de bästa sladdlösa stavmixrarna

Bästa sladdlösa stavmixernBamix Cordless 10.8 Volts

Fördelar
 • Hastighetsalternativen erbjuder den anpassningsbara inställningar för olika typer av matlagning
 • Inkluderar en laddningsenhet, vilket gör det smidigt att ladda enheten efter användning.
 • Tillbehören är diskmaskinssäkra, vilket underlättar städningen och underhållet.
Nackdelar
 • Kan vara tyngre än andra sladdlösa modeller på grund av batteristorleken, vilket kan påverka hanterbarheten vid längre användning

Storlek: Bamix Cordless 10.8 Volts är med sina 36 cm en praktisk och lättanvänd stavmixer som passar väl i köket.

Användarvänlighet och funktioner: Denna stavmixer är designad för enkel användning med en sladdlös frihet och hastighetsreglering för olika matlagningssituationer.

Inkluderade tillbehör: En laddningsenhet medföljer som förenklar användningen och tillbehör som är anpassade för diskmaskin bidrar till enkel rengöring.

Utmärkelser och popularitet: Denna stavmixer har erkänts som nummer ett i Prisjakts test 2023, ett bevis på dess kvalitet och uppskattning bland konsumenter.

Varför vi valde Bamix Cordless 10.8 Volts

Bamix Cordless 10.8 Volts sticker ut som den bästa sladdlösa stavmixern tack vare sin kraftfulla prestanda och användarvänlighet. Den har imponerat i tester med sina praktiska hastighetsinställningar och är dessutom enkel att rengöra med diskmaskinssäkra tillbehör, vilket gör den till en värdefull assistent i köket.

Prisvänligt alternativKitchenAid 5KHBBV53EBM

Fördelar
 • Steglös hastighetsinställning ger exakt kontroll för olika matlagningsuppgifter
 • Inkluderar praktiska tillbehör som bägare och skyddande lock samt en laddningsenhet.
 • Höga betyg på Price Runner med 4.7 stjärnor, vilket indikerar en hög kundnöjdhet.
Nackdelar
 • Med en längd på 43 cm kan den vara något skrymmande i mindre kök

Storlek och kapacitet: KitchenAid 5KHBBV53EBM kommer med en bägare som har en kapacitet på 1 L, vilket är tillräckligt för vardagliga uppgifter. Med en längd på 43 cm är den även relativt stor men ändå hanterbar.

Användarvänlighet och funktioner: Stavmixern är sladdlös och erbjuder steglös hastighetsreglering vilket ger en bekväm och anpassningsbar användning.

Inkluderade tillbehör: En bägare, laddningsenhet, och ett skyddande lock medföljer, vilket ökar värdet och funktionaliteten. Dessutom är tillbehören diskmaskinssäkra för enkel rengöring.

Varför vi valde KitchenAid 5KHBBV53EBM

KitchenAid 5KHBBV53EBM erbjuder en stark kombination av prisvärdhet och funktioner. Steglös hastighetsreglering och genomtänkta tillbehör som bägare och laddningsenhet gör den till ett utmärkt val för prismedvetna konsumenter. Den höga kundnöjdheten som speglas i betyget på Price Runner bekräftar dess kvalitet och popularitet.

BudgetalternativNordic Sense FH-12364

Fördelar
 • Effektiv med en motor på 800 W som även hanterar tuffare ingredienser
 • Versatil med pulsfunktion och flera olika hastigheter.
 • Kommer med en uppsättning användbara tillbehör som bägare, hackare och visp.
Nackdelar
 • Stavmixerns enklare konstruktion jämfört med dyrare modeller innebära kortare livslängd och begränsade funktioner

Effekt/Motorstyrka: Med en stark motor på 800 W är Nordic Sense FH-12364 välutrustad för att snabbt och effektivt bearbeta ingredienser.

Storlek och medföljande bägarens kapacitet: Nordic Sense FH-12364 är kompakt och den medföljande bägaren har en volym på 0,7 L, vilket gör den idealisk för mindre matlagningsuppgifter.

Användarvänlighet och funktioner: Med en sladdlös design och pulsfunktion är denna stavmixer både flexibel och enkel att använda.

Inkluderade tillbehör: Inkluderade tillbehör som bägare, hackare och visp utökar stavmixerns användningsområden från puréer och smoothies till hackning och vispning.

Varför vi valde Nordic Sense FH-12364

Nordic Sense FH-12364 är vårt budgetval då den kombinerar en kraftfull motor med användarvänliga funktioner och ett bra sortiment av tillbehör. Den sladdlösa designen och mångsidigheten den erbjuder gör den till en tillgång i varje kök, medan dess popularitet på jämförelsesajter som Price Runner och Prisjakt bekräftar att det är en prisvärd produkt som uppskattas av konsumenter.

Cuisinart RHB100E

Fördelar
 • Steglösa hastighetsinställningar ger användaren fin kontroll över mixningsprocessen
 • Inkluderar användbara tillbehör som bägare, hackare och visp vilket breddar användningsområdena.
 • Kompakt och sladdlös för enkel hantering och förvaring i köket.
Nackdelar
 • Den medföljande bägarens kapacitet på endast 0,25 L kan vara begränsande för vissa uppgifter

Storlek och medföljande bägarens kapacitet: Cuisinart RHB100E är relativt kompakt med en längd på 41,4 cm och den medföljande bägaren har en kapacitet på 0,25 L, vilket gör den mest lämplig för mindre matberedningsuppgifter om du har något annat att mixa i.

Användarvänlighet och funktioner: Stavmixern är sladdlös och erbjuder steglös hastighetsreglering, vilket ger en smidig och enkel användarupplevelse. Den steglösa justeringen precis kontroll för olika typer av ingredienser.

Inkluderade tillbehör: De inkluderade tillbehören som bägare, hackare och visp utökar dess funktionalitet, och möjliggör en mängd olika användningsområden i matlagningen.

Varför vi valde Cuisinart RHB100E

Cuisinart RHB100E utmärker sig genom sin enkla men kraftfulla design med steglös hastighet och är utrustad med nödvändiga tillbehör som gör den till en värdefull partner i köket. Dess kompakta och sladdlösa natur garanterar enkelt bruk och förvaring. Trots den mindre bägarens kapacitet är den ett smart val för de med begränsat utrymme eller som sällan behöver stora volymer vid mixning.

Severin SM 3775

Fördelar
 • Hög motorstyrka på 1000 W som ger kraftfulla prestanda för effektiv mixning
 • Mångsidig med flera tillbehör som bägare, hackare, mosare och visp, vilket ökar användningsområdena.
 • Pulsfunktionen och diskmaskinssäkra tillbehör tillför extra bekvämlighet vid användning och rengöring.
Nackdelar
 • Högre effekt kan leda till snabbare batteriförbrukning, vilket kräver oftare laddning beroende på användningsintensitet

Effekt/Motorstyrka: Med en imponerande effekt på 1000 W hanterar Severin SM 3775 även de mer krävande mixningsuppgifterna utan problem.

Storlek och medföljande bägarens kapacitet: Stavmixern har en kompakt längd på 40 cm och en medföljande bägare med en kapacitet på 0,7 L, vilket är tillräckligt för vardagliga matlagningssysslor.

Användarvänlighet och funktioner: Sladdlös för enkel hantering, utrustad med pulsfunktion för bättre kontroll och med tillbehör som är diskmaskinssäkra för enkel rengöring.

Inkluderade tillbehör: En omfattande uppsättning tillbehör såsom bägare, hackare, laddningsenhet, mosare och visp gör denna modell till en mångsidig assistent i köket.

Varför vi valde Severin SM 3775

Severin SM 3775 erbjuder en kraftfull motor och en rad användbara funktioner som gör den till en pålitlig kökspartner. Med dess mångsidiga tillbehör och pulsfunktion, kan användarna enkelt anpassa mixningsprocessen efter deras behov. Dessutom underlättas rengöringen av att tillbehören tål att diskas i maskin.

Cuisinart CSB300U

Fördelar
 • Steglös hastighetsreglering kombinerat med fem hastighetsinställningar ger utmärkt kontroll
 • Kompakt design med en längd på endast 30,7 cm gör den enkel att hantera och förvara.
Nackdelar
 • Utan medföljande bägare kan det krävas separata kökstillbehör för mixning av ingredienser

Användarvänlighet och funktioner: Med sin sladdlösa design och steglösa hastighetsjustering erbjuder Cuisinart CSB300U en smidig användarupplevelse. De fem hastighetsinställningarna ger användaren finjusterad kontroll över mixningsprocessen för olika typer av råvaror och konsistenser.

Storlek: En kompakt och lättanvänd stavmixer med en längd på 30,7 cm, perfekt för kök med begränsat förvaringsutrymme.

Inkluderade tillbehör: Inkluderar praktiska tillbehör som laddningsenhet, mosare och visp, vilket utökar dess användningsområden. Alla tillbehör är dessutom diskmaskinssäkra för enkel rengöring efter användning.

Varför vi valde Cuisinart CSB300U

Cuisinart CSB300U står ut med sin kombination av kraft och precision, tack vare dess steglösa hastighetsinställningar och flera hastighetsnivåer. Den är designad för att vara lätt och kompakt, vilket gör den till en perfekt match för mindre kök. Dessutom tillgodoser den enkel rengöring med diskmaskinssäkra tillbehör, vilket minskar städningen efter matlagningen.