Inlägget innehåller reklam via annonslänkar. Läs mer

Bästa soppblendern 2024 – Bäst i test

Här jämför vi 5 riktigt bra soppblenders. Det bästa alternativet enligt oss är Total Control 501020 från Morphy Richards

Uppdaterad: November 9, 2023
1. Morphy Richards Total Control 501020
Bild på Morphy Richards Total Control 501020
Bästa soppblendern

2. Domo DO498BL
Bild på Domo DO498BL
Prisvärt alternativ

3. Morphy Richards 501014
Bild på Morphy Richards 501014
Höga använderbetyg

4. Russell Hobbs Soup & Blend
Bild på Russell Hobbs Soup & Blend

5. Daewoo SYM-1373
Bild på Daewoo SYM-1373

Visa alla produkterna i topplistan

Om du någonsin försökt göra soppa med en undermålig blender vet du hur irriterande det kan vara. Ojämn konsistens, klumpar och spill vid sidan av är bara några av de problem man kan stöta på. Men med rätt soppblender blir din matlagning både smidig och effektiv, och du kan njuta av perfekt mixade soppor varje gång.

Efter att ha jämfört flera olika modeller och kikat på användarbetyg samt funktioner, kan vi med säkerhet säga att Morphy Richards Total Control 501020 är den bästa soppblendern på marknaden just nu. Denna soppblender imponerar med sin kraftfulla motor och användarvänliga design, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som vill lyfta sin matlagning till nästa nivå.

Om du letar efter ett mer prisvärt alternativ kan Domo DO498BL vara ett bra val för dig. Det är en kompetent soppblender som gör jobbet utan att tömma plånboken. Och om användarbetyg är viktigast för dig, ta en titt på Morphy Richards 501014. Den har fått höga betyg från användare och är också en mycket pålitlig modell i köket.

Vi har även ett inlägg om de bästa blendrarna om du vill läsa om vanliga blenders.

Överblick av de bästa soppblendrarna

 1. Morphy Richards Total Control 501020 - Bästa soppblendern
 2. Domo DO498BL - Prisvärt alternativ
 3. Morphy Richards 501014 - Höga använderbetyg
 4. Russell Hobbs Soup & Blend
 5. Daewoo SYM-1373
Varje produkt i våra topplistor är noggrant utvald. Läs om vår urvalsprocess.

Jämförelse av de bästa soppblendrarna

Morphy Richards Total Control 501020
Domo DO498BL
Morphy Richards 501014
Russell Hobbs Soup & Blend
Daewoo SYM-1373
Rank1:a2:a3:a4:a5:a
UtmärkelseBästa soppblendernPrisvärt alternativHöga använderbetyg--
Vikt2,89 kg-2,35 kg-2,65 kg
Effekt1100 W1000 W1000 W800 W1000 W
Antal hastigheter5-4--
Kapacitet (kanna)1600 ml1600 ml1600 ml1750 ml1000 ml
KannmaterialRostfritt stålRostfritt stålRostfritt stålRostfritt stål-
Antal program53281
Läs merOm Morphy Richards Total Control 501020Om Domo DO498BLOm Morphy Richards 501014Om Russell Hobbs Soup & BlendOm Daewoo SYM-1373

Viktiga egenskaper för soppblenders

 • Effekt: En högeffektiv blender kommer att klara av att göra soppan slät och fin på kort tid. En svag blender kommer inte att klara av detta lika effektivt och kan lämna klumpar.
 • Värmetålig: Eftersom du kommer att blanda varma vätskor är det viktigt att blendern är värmetålig. Om den inte är det kan det orsaka skador på blendern eller i värsta fall leda till att den smälter.
 • Kapacitet: Om du ofta gör soppa för många personer är det bra med en stor behållare. En liten behållare kommer att göra att du måste mixa i omgångar, vilket tar mer tid.
 • Lätt att rengöra: En soppblender bör vara lätt att rengöra eftersom du kommer att använda den för att mixa vätskor som kan kladda och fastna. Om den är svår att rengöra kan det bli problem med hygien.
 • Inställningar: Möjligheten att justera hastighet och andra inställningar kan vara bra för att få till den perfekta konsistensen på din soppa. En blender med bara en inställning ger dig mindre kontroll över slutresultatet.
Visa mer

En närmare titt på de bästa soppblendrarna

Bästa soppblendernMorphy Richards Total Control 501020

Fördelar
 • Stark motor på 1100 W som klarar tuffa ingredienser
 • Praktisk med förinställda program för smoothies och soppor
 • Användarvänlig med steglös hastighetskontroll och tydlig display
Nackdelar
 • Kan vara tung att flytta på grund av sin vikt på nästan 3 kg
 • Sladdlängden kan uppfattas som kort i större kök

Storlek och kapacitet: Morphy Richards Total Control 501020 är relativt kompakt med dimensioner på 18x26x28,4 cm och en kapacitet på 1600 ml, vilket är perfekt för en medelstor hushåll.

Material och design: Soppblendern har en kanna i rostfritt stål som ger en hållbar och hygienisk yta för matlagning, medan basen är gjord av plast vilket bidrar till produktens lätthet.

Användarvanlighet och funktioner: Med fem förinställda program, en steglös inställning och en praktisk display är denna soppblender mycket användarvänlig. Dess fem hastigheter tillåter precis kontroll över blandningsprocessen.

Varför vi valde Morphy Richards Total Control 501020

Morphy Richards Total Control 501020 kombinerar kraft och mångsidighet för att skapa perfekta soppor och smoothies. Dess robusta design och enkla användning gör matlagningen både smidig och roligare. Vi tror att dess specifikationer och funktioner kommer att tillfredsställa de flesta användares behov.

Prisvärt alternativDomo DO498BL

Fördelar
 • God effekt på 1000 W till ett förmånligt pris
 • Mångsidig med pulsfunktion och löstagbara blad för lätt rengöring
 • Praktiska funktioner som måttindikator och förinställda program för smoothies och soppor
Nackdelar
 • Endast två blad på kniven kan påverka konsistensen negativt vid bearbetning av vissa livsmedel

Storlek och kapacitet: Domo DO498BL är designad med måtten 17x21x31 cm och har en kanna på 1600 ml, vilket är lagom för de flesta hushållens behov.

Material och design: En kanna i rostfritt stål kombinerat med en bas i plast ger en balans mellan hållbarhet och låg vikt, samtidigt som designen är enkel och funktionell.

Användarvanlighet och funktioner: Med en tydlig display, pulsfunktion för extra kontroll och löstagbara blad för enkel rengöring, är Domo DO498BL både enkel och praktisk att använda.

Varför vi valde Domo DO498BL

Domo DO498BL erbjuder en kombination av kraft, användarvänlighet och praktiska funktioner till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Den är idealisk för den som söker en prisvärd soppblender utan att kompromissa med kvalitet och funktioner. Dess förmåga att hantera varma vätskor gör den till ett mångsidigt köksredskap.

Höga använderbetygMorphy Richards 501014

Fördelar
 • Hög effekt på 1000 W för snabb och effektiv blandning
 • Användarvänlig med förinställda program för smoothie och soppa.
 • Generös kapacitet på 1600 ml, perfekt för större portioner.
Nackdelar
 • Kan vara något otymplig med sin vikt och storlek för små kök

Storlek och kapacitet: Morphy Richards 501014 har en kapacitet på 1600 ml vilket gör den idealisk för att förbereda mat åt flera personer. Med måtten 22,4 cm i bredd, 17 cm djup och 31 cm höjd, tar den en del plats på köksbänken.

Material och design: Soppblendern är tillverkad i rostfritt stål, vilket ger en robust och hållbar design. Den har även en modern look som passar in i de flesta kök.

Användarvänlighet och funktioner: Enkel att använda med en tydlig display och flera hastighetsinställningar. Dessutom gör de förinställda programmen för smoothie och soppa det lätt att få till önskad konsistens.

Effekt/Motorstyrka: Med en motor på 1000 W är blendern kraftfull nog att hantera även de hårdare ingredienserna, vilket är ett stort plus.

Varför vi valde Morphy Richards 501014

Morphy Richards 501014 erbjuder en kombination av effektivitet och användarvänlighet med sin kraftfulla motor och smarta förinställda program. Den är rymlig nog för större portioner och dess stilrena design i rostfritt stål gör den till ett elegant tillskott i köket. Höga användarbetyg bekräftar dess pålitlighet och popularitet bland användare.

Russell Hobbs Soup & Blend

Fördelar
 • Varierade programval med 8 förinställda program inklusive iskrossare och pulsfunktion
 • Stor kapacitet på 1750 ml, passande för både små och stora mängder.
 • Steglös justering som ger full kontroll över blandningens textur och konsistens.
Nackdelar
 • Med en effekt på 800 W kan den ha svårare att hantera hårdare ingredienser jämfört med högreffektsmodeller

Storlek och kapacitet: Russell Hobbs Soup & Blend har en generös kanna på 1750 ml som möjliggör tillredning av större sats mat, vilket är praktiskt för familjer eller när man förbereder matlådor.

Material och design: Kannan är tillverkad i rostfritt stål, vilket inte bara ser bra ut utan också garanterar en lång hållbarhet och är lätt att rengöra.

Användarvänlighet och funktioner: Enheten är mycket användarvänlig tack vare steglös inställning som ger användaren fullständig kontroll, samt den breda variationen av förinställda program för allt från smoothies till soppor.

Effekt/Motorstyrka: Med en effekt på 800 W klarar blendern de flesta uppgifter, även om den inte är lika kraftfull som vissa konkurrenter.

Produktspecifik egenskap som är bra: Soppblendern har både iskrossare och pulsfunktion, vilket breddar dess användningsområden och gör den till ett multifunktionellt verktyg i köket.

Varför vi valde Russell Hobbs Soup & Blend

Russell Hobbs Soup & Blend står ut med sina mångsidiga program och funktioner, inklusive iskross och pulsfunktion, vilket gör den till ett måste i köket för blandning av allt från soppor till frysta drycker. Steglös kontroll kombinerat med en stor kanna gör den idealisk för en mängd olika användningsområden. Dess robusta konstruktion i rostfritt stål säkerställer en långvarig användning och enkel rengöring.

Daewoo SYM-1373

Fördelar
 • Kraftfull motor på 1000 W för effektiv blandning
 • Kompakt design, alla sidor mäter 22 cm och höjd på 31 cm, vilket gör den lättplacerad.
 • Display och måttindikator på kannan för enkel användning och precision.
Nackdelar
 • Begränsad med bara ett förinställt program

Storlek och kapacitet: Daewoo SYM-1373 är relativt kompakt för en soppblender, med enhetliga mått runt om (22 cm x 22 cm) och en höjd på 31 cm, samtidigt som den har en praktisk kapacitet på 1000 ml för de flesta hushållens behov.

Material och design: Designen är enkel men funktionell, och displayen kombinerat med måttindikatorn på kannan underlättar användandet och doseringen av ingredienser.

Användarvänlighet och funktioner: Enheten är användarvänlig även om den bara har ett program. Det enkla upplägget kan passa användare som föredrar en rakt-på-sak produkt utan komplicerade funktioner.

Effekt/Motorstyrka: Med en effekt på 1000 W är den stark nog för de flesta typer av ingredienser, vilket gör att den kan leverera släta soppor snabbt och enkelt.

Produktspecifik egenskap som är viktig: Displayen och måttindikatorn är speciellt framträdande på denna modell, vilket hjälper till vid noggrann matlagning och portionering.

Varför vi valde Daewoo SYM-1373

Daewoo SYM-1373 är en stark och kompakt soppblender som kombinerar hög effekt med användarvänlighet, vilket gör den till en favorit i det moderna köket. Display och måttindikator på kannan erbjuder enkelhet och precision vid matlagning. Dess storlek och design gör den till en smidig kompanjon för både små och medelstora hushåll.