Inlägget innehåller reklam via annonslänkar. Läs mer

Bästa spritspåsen 2023

Upptäck de populäraste spritspåsarna på marknaden: 6 spritspåsar som är bäst i test

Uppdaterad:

Med en spritspåse kan du få dina bakverk och din mat att bli fint dekorerade till exempelvis en middagsbjudning eller tillställning. Men vilken spritspåse ska man ha och vilka tyllar behöver man?

I detta inlägg går vi igenom allt du ska tänka på för att hitta den bästa spritspåsen för just dig. Titta extra noga på Tala Icing Set som vi anser vara det bästa valet på marknaden just nu!

Vilken är den bästa spritspåsen?

Bästa spritspåsen: Tala Icing Set

Den bästa spritspåsen är en kombination av användarvänlighet och kvalitativa material. Tala Icing Set ger dig precis detta för att spritsa och använda till både bakning och matlagning. Med får du även 5 olika tyllar som gör att du kan använda den till flera olika dekorationer.

Tyllarna är gjorda av rostfritt stål vilket förlänger hållbarheten, samtidigt som spritspåsen är tillverkad i högkvalitativt material som inte spricker under användning. Är du ute efter den bästa spritspåsen på marknaden så är detta val för dig!

Bästa spritsen i silikon: Lékué Dekorsprits Set

Lékué Dekorsprits Set är en modell som sticker ut här på topplistan då den är tillverkad i silikon. Den unika konstruktionen gör att du kan dekorera allt ifrån tårtor till sallader. Den går även att diska i diskmaskin vilket innebär mindre svinn.

Därtill får du 6 olika tyllar: 3 släta och runda, samt 3 stjärntyllar i olika storlekar. Dessa är tillverkade i hårdplast och är genomskinliga i sin konstruktion. Slutligen så sätter du dit dem med en praktisk låsmekanism som förhindrar spill. Är det ute efter ett helt återanvändbart spritsset så är detta det bästa alternativet.

Bästa premiumspritsen: De Buyer Spritsmaskin

De Buyer Automatic är en lite robustare modell än de vanliga spritspåsarna. Detta gör att det även går att spritsa ut allt ifrån deg, till vanlig grädde och andra toppings.

Den kommer med 13 olika kakformar för små kakor, samtidigt som den kommer med 2 tyllar för spritsning. Med hjälp av den genomskinliga konstruktionen så får du ut lika mycket deg varje gång vilket innebär en högre precision i din spritsning, samt att du kan skapa olika mönster med hjälp av de olika munstyckena. Vill ha precision i din bakning och ta din spritsning till nästa nivå så är detta den rätta modellen för dig.

Bästa för nybörjare: Gastromax Sveico

Gastromax Sveico är en supermodell för nybörjare. Du får tillgång till 5 olika tyllar och en återanvändningsbar spritspåse som gör att du kan använda den flera gånger. Allt till ett väldigt bra pris!

Insidan av spritspåsen är belagd av plast vilket gör rengöringen lättare, men det underlättar även när du ska spritsa ut din fyllning. Vill du ha en billig och mångsidig modell så är detta ett suveränt val.

Bästa engångsrullen: Patisse engångspåsar

Om du är ute efter engångspåsar för tyllar som du redan har hemma är dessa engångspåsar från Patisse perfekta för dig!

Patisse engångspåsar kommer som en rulle med 24 påsar. Påsarna är gjorda i plast och du drar enkelt ut en påse i taget från rullen. Vill du ha högkvalitativa engångspåsar till dina munstycken så är detta inget dumt val.

Bästa engångspåsarna i papper: Patisse engångspåsar

Till skillnad från andra engångspåsar på marknaden så är Patisse Papper tillverkade i just papper. Detta gör inte bara att de blir mer skonsamma för miljön, du får även bättre samvete efter att ha använt dem.

Här tillkommer inga munstycken, men om du är ute efter högkvalitativa och miljövänliga engångspåsar i papper så är detta ett mycket bra val.

Köpguide för spritspåsar

En spritspåse är ett ganska simpelt verktyg, men det finns lite som är värt att tänka på även här.

Storlek

Det första du behöver tänka på är storleken på din spritspåse – detta har främst att göra med fyllningen du brukar använda. Med en större spritspåse behöver du inte fylla på lika ofta, men den tar istället mer plats och kan vara bökigare att hantera. Vice versa gäller med en liten. Vi rekommenderar därför mellantinget då det både blir praktiskt och den rymmer det som behövs.

Material

De tre material på spritspåsar idag är plast, silikon, och vaxad eller plastad tygpåse. De två sistnämnda går att tvätta för hand och använda flertalet gånger, medan den första är för engångsbruk.

De som är gjorda i silikon och tyg kan ofta stå emot lite mer kraft och fungerar bra för hårdare kakdegar och röror. Dessa är också bra om du vet med dig att du kommer att använda spritspåsen mer än en gång. De som är i engångsplast är främst för dig som inte har för vana att använda spritsar och vet att en engångssprits gott och väl räcker.

Återanvändbar eller inte

Alla gör vi vårt för att försöka hålla nere vårt biologiska avtryck och det gäller även för spritspåsar. Om du är en storanvändare kan vi varmt rekommendera att köpa återanvändbara spritspåsar som du kan rengöra efter varje gång. Om du däremot vet att det endast är en engångsföreteelse förstår vi att det kan kännas onödigt. Tänk då på om du ska köpa i papp eller plast.

Typ av tyll

Beroende på vilka bakverk du ska göra kan du behöva olika mönster och då är en variation av tyllar skönt att ha. Om du köper ett paket av spritspåsar och tyllar brukar det komma med de mönster som är mest populära.

De vanligaste materialen är rostfritt stål och hårdplast. En ståltyll kan ibland ha ett lite högre pris, men de håller istället längre än vad de i plast gör. Ofta jämnar det alltså ut sig i slutändan.

Rengöring

Det finns vissa spritspåsar som kan rengöras och de som du bara kan använda en gång. De återanvändbara tvättar du för hand med diskmedel. Du kan diska de flesta tyllar i diskmaskinen, däremot ska det gärna dubbelkollas, speciellt om du har dessa i plast.

Vanliga frågor

Hur använder man en spritspåse?

Det första du behöver göra är att se till att kopplingen mellan spritspåse och munstycke är tät så att inget av fyllningen tar sig ut. När du gjort detta fyller du påsen med fyllningen, snurrar till den upptill och börjar spritsa.

Hur sätter man ihop en spritspåse?

Det första du gör är att klippa hål i nedre delen av din spritspåse där tyllen ska sticka ut. Därefter trycker du ner tyllen i hålet och då är det viktigt att dubbelkolla att ingen fyllning kommer ut.

Vad kan man använda en sprits till?

Det bästa med att köpa en spritspåse är att du inte endast kan använda den till att dekorera bakningen såsom vid tillagning av tårtor eller cupcakes. Den fungerar även utmärkt vid matlagning där du kan dekorera tallriken med stiligt spritsat potatismos som tar köttallriken till nästa nivå. Slutligen använder man den också för sallader när man vill göra att den ser extra lyxig ut.

Hjälpsamma källor