Inlägget innehåller reklam via annonslänkar. Läs mer

Bästa vakuumblendern 2024 – Bäst i test

Här jämför vi 4 riktigt bra vakuumblenders. Det bästa alternativet enligt oss är Vacuum 219600 från Princess

Uppdaterad: November 10, 2023
1. Princess Vacuum 219600
Bild på Princess Vacuum 219600
Bästa vakuumblendern

2. Beper BP.620
Bild på Beper BP.620
Prisvärt alternativ

3. BioChef Vakuumblandare Astro
Bild på BioChef Vakuumblandare Astro
Premiumalternativ

4. Masterpro Vacuum Mix
Bild på Masterpro Vacuum Mix

Visa alla produkterna i topplistan

Att mixa frukt och grönt med en vanlig blender är enkelt, men problemet är ofta att drycken börjar förlora sin fräschör redan efter kort tid. Det kan också hända att smoothien separerar eller att färgen blir mindre tilltalande. Med en vakuumblender suger man ut luften innan mixningen vilket gör att drycken håller sig fräsch längre, smakerna bibehålls och näringsämnena stannar kvar.

Efter att ha granskat ett stort antal recensioner och kollat in vad olika expertsidor och användare säger, har vi kommit fram till att Princess Vacuum 219600 är den bästa vakuumblendern för de flesta. Den får höga betyg när det kommer till prestanda, användarvänlighet och prisvärdhet, vilket gör den till en favorit både för proffs och hemmabrukare.

Om du är ute efter något lite mer budgetvänligt kan vi rekommendera Beper BP.620. Det är ett prisvärt alternativ som gör jobbet utan att tömma plånboken. För dig som är villig att investera lite mer finns det premiumalternativet BioChef Vakuumblandare Astro. Den har några extra finesser och är byggd för att hålla längre, vilket gör den idealisk för den som är ute efter högsta kvalitet.

Vi har även ett inlägg om de bästa blendrarna om du vill läsa om vanliga blenders.

Överblick av de bästa vakuumblendrarna

 1. Princess Vacuum 219600 - Bästa vakuumblendern
 2. Beper BP.620 - Prisvärt alternativ
 3. BioChef Vakuumblandare Astro - Premiumalternativ
 4. Masterpro Vacuum Mix
Varje produkt i våra topplistor är noggrant utvald. Läs om vår urvalsprocess.

Jämförelse av de bästa vakuumblendrarna

Princess Vacuum 219600
Beper BP.620
BioChef Vakuumblandare Astro
Masterpro Vacuum Mix
Rank1:a2:a3:a4:a
UtmärkelseBästa vakuumblendernPrisvärt alternativPremiumalternativ-
Vikt3,7 kg---
Effekt800 W--1200 W
Antal hastigheter20---
Kapacitet (kanna)1500 ml--1400 ml
KannmaterialPlast--Plast
Antal program2--7
IskrossareJaJa-Ja
PulsfunktionJaJa--
Läs merOm Princess Vacuum 219600Om Beper BP.620Om BioChef Vakuumblandare AstroOm Masterpro Vacuum Mix

Viktiga egenskaper för vakuumblenders

 • Motorstyrka: En kraftfull motor är avgörande för att kunna blanda och suga ut luft ordentligt. Om motorn inte är tillräckligt stark kommer du inte att få en jämn blandning eller maximal näringsextraktion. En svag motor kan också överhettas och minska blenderns livslängd.
 • Vakuumfunktion: Det här är trots allt en vakuumblender, så det är viktigt att vakuumfunktionen fungerar bra. Denna egenskap hjälper till att bevara smak och näring i ditt innehåll genom att suga ut luft, vilket minskar oxidation. Kolla om det finns flera inställningar för vakuumtryck.
 • Material: Materialval kan påverka både hållbarhet och livsmedelssäkerhet. Rostfritt stål och BPA-fri plast är att föredra. Billigare material kan släppa kemikalier i din mat och även nöta snabbare.
 • Lätt att rengöra: En blender som är svår att rengöra kan bli en grogrund för bakterier och mögel. Utformningen bör vara sådan att du enkelt kan ta isär delar för att göra en ordentlig rengöring. Vissa modeller har även självrengöringsfunktioner.
 • Användarvänlighet: En komplicerad blender kommer du tröttna på snabbt. Satsa på en modell med enkel och intuitiv kontroll. Touchskärmar och förinställda program kan göra användningen smidigare.
 • Storlek och kapacitet: Storleken på kannan är viktig beroende på dina behov. Om du planerar att göra stora satsar av smoothies eller soppor, är det bättre med en större kanna. Men kom ihåg att en större kanna också tar mer plats i köket.
 • Ljudnivå: En högljudd blender kan vara mycket störande, särskilt om du använder den ofta eller på morgonen. Det kan vara värt att investera i en modell som är designad för att vara tystare.
 • Pris: Kvalitet kostar, men det är inte alltid så att dyrast är bäst. Hitta en modell som passar din budget men inte kompromissar för mycket på de andra viktiga egenskaperna.
 • Tillbehör: Extra tillbehör som måttkoppar, olika sorters knivar eller till och med en extra kanna kan vara användbara och ge dig fler alternativ i köket.
 • Garanti och kundservice: En lång garanti kan vara ett tecken på att tillverkaren har förtroende för sin produkt. Det kan också vara bra att kolla upp hur tillverkaren hanterar garantiärenden och om de har bra kundservice.
Visa mer

En närmare titt på de bästa vakuumblendrarna

Bästa vakuumblendernPrincess Vacuum 219600

Fördelar
 • Kraftfull 800W motor och 20 olika hastighetsinställningar för mångsidig användning
 • BPA-fri och diskmaskinvänliga delar bidrar till en hälsosam och enkel rengöring.
 • Praktiska funktioner som iskrossare, pulsfunktion, och förinställda program för gröna smoothies och vanliga smoothies.
Nackdelar
 • Kan vara bullrig vid användning, speciellt på högre hastighetsinställningar

Storlek och kapacitet: Princess Vacuum 219600 är kompakt med en bredd på 18 cm, djup på 41 cm, höjd på 23 cm och en kanna på 1500 ml, vilket gör den lämplig för hemmabruk.

Effekt/Motorstyrka: Med en imponerande effekt på 800 W och 18000 varv per minut hanterar blendern allt från frysta bär till nötter.

Användarvanlighet och funktioner: Blendern är utrustad med användarvänliga egenskaper som justerbar hastighet, puls- och iskrossarfunktion samt enkel sladdförvaring.

Material och design: Maskinen är tillverkad av BPA-fri plast och har löstagbara blad vilket underlättar rengöringen.

Inkluderade tillbehör: Med två inkluderade behållare och en måttindikator på kannan är den redo för en mängd olika recept och användningsområden.

Varför vi valde Princess Vacuum 219600

Princess Vacuum 219600 erbjuder en kraftfull motor och mångsidighet med 20 hastighetsinställningar, vilket gör det enkelt att anpassa konsistensen på din smoothie. Den är lätt att rengöra och hålla hygienisk tack vare BPA-fria och diskmaskinvänliga delar. Dessutom tillför de förinställda programmen en hög användarvänlighet, vilket gör den till en favorit i köket.

Prisvärt alternativBeper BP.620

Fördelar
 • Effektiv med 1000 W motor som klarar av tuffa uppgifter som att krossa is
 • Användarvänliga funktioner såsom puls och justerbar hastighet för bättre kontroll över blandningen.
 • Praktisk design med måttindikator på kannan, vilket underlättar dosering och mixning.
Nackdelar
 • Kan uppfattas som stor och otymplig med måtten 50 x 50 x 28 cm och en vikt på 6,53 kg

Storlek och kapacitet: Beper BP.620 är en relativt stor blender med dimensionerna 50 x 50 x 28 cm och en vikt på 6,53 kg. Den har en kapacitet på 1 liter, vilket är lagom för vardagliga behov.

Effekt/Motorstyrka: Utrustad med en kraftfull 1000 W motor, erbjuder denna blender god prestanda för de flesta typer av ingredienser och kan även krossa is effektivt.

Användarvanlighet och funktioner: Med tre hastigheter, iskrossare, puls- och hastighetsreglering, ger Beper BP.620 användaren full kontroll över mixningen för en mängd olika recept.

Varför vi valde Beper BP.620

Vi har valt Beper BP.620 eftersom den kombinerar kraft med användarvänlighet till ett överkomligt pris. Dess mångsidiga funktioner och robusta konstruktion gör den till ett prisvärt alternativ för köksentusiaster.

PremiumalternativBioChef Vakuumblandare Astro

Fördelar
 • Hög motorstyrka på 1000 W kombinerat med 9 hastigheter för maximal precision i mixningen
 • Kvalitativt kannmaterial i glas och BPA-fri konstruktion för en hälsosammare användning.
 • Kompakt och lätt design gör den enkel att förvara och hantera i köket.
Nackdelar
 • Något mindre kapacitet på 750 ml, vilket kan vara begränsande vid tillredning av större kvantiteter

Storlek och kapacitet: BioChef Vakuumblandare Astro är designad för att vara kompakt med måtten 18,5 x 17,5 x 39,2 cm och en lätt vikt på 4 kg, vilket gör den lättplacerad och enkel att hantera. Kapaciteten på 750 ml är tillräckligt för mindre hushåll eller enskilda serveringar.

Effekt/Motorstyrka: Trots sin kompakta storlek har den en kraftfull motor på 1000 W, vilket ger användaren möjlighet att effektivt mixa även tångare ingredienser.

Material och design: Kannan är gjord av glas, vilket är både hygieniskt och hållbart, plus att den är BPA-fri för en hälsomedveten profil.

Användarvanlighet och funktioner: Med funktioner som automatisk avstängning och en mängd hastighetsinställningar kan användaren enkelt anpassa mixningen efter behov.

Varför vi valde BioChef Vakuumblandare Astro

Vi har valt BioChef Vakuumblandare Astro som premiumalternativ för dess kombination av effektivitet, materialkvalitet och användarvänliga funktioner, inpackade i en elegant och kompakt design.

Masterpro Vacuum Mix

Fördelar
 • Högpresterande med 1200 W motor och 24000 varv per minut som effektiviserar mixprocessen
 • Multifunktionell med 7 förinställda program för allt från puréer till soppor och smoothies.
 • Generös kapacitet på 1,4 liter och två inkluderade behållare, vilket ökar användbarheten.
Nackdelar
 • Kan vara mer energikrävande och ljudlig på grund av den höga effekten och snabba bladhastigheten

Effekt/Motorstyrka: Masterpro Vacuum Mix är en kraftfull blender med en motor på 1200 W och förmågan att nå upp till 24000 varv per minut, vilket gör den kapabel att hantera även de mest krävande mixningsuppgifterna.

Kapacitet och material: Med en kanna på 1400 ml av BPA-fri plast och bas i kombination av aluminium och rostfritt stål, erbjuder den en stark konstruktion med en tillräckligt stor kapacitet för familjeportioner.

Användarvanlighet och funktioner: En användarvänlig display, måttindikator på kannan, diskmaskinvänliga delar och inte minst 6 blad på kniven, gör att användaren kan förvänta sig en smidig och anpassningsbar användning.

Varför vi valde Masterpro Vacuum Mix

Masterpro Vacuum Mix är vald för sin kraftfulla prestanda, mångsidiga funktionalitet och användarcentrerad design, vilket gör den till ett utmärkt allt-i-ett-verktyg för moderna kök.