Bästa äggkokaren 2023

Upptäck de populäraste äggkokarna på marknaden: 7 modeller som är bäst i test

Uppdaterad:

En äggkokare med tre ägg i.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det finns mängder av anledningar till att äta en hälsosam mängd ägg i veckan. Proteinrika, innehåller bra fetter och berikar kroppen med vitaminer och mineraler. Att koka det perfekta ägget är däremot lite av en konst.

Att bara koka är hur enkelt som helst, men vill man på enklaste möjliga sätt få det perfekta ägget ska man kolla på att köpa en äggkokare. Vi har flertalet enheter som vi rekommenderar nedan men letar du efter den bästa äggkokaren är det Severin EK 3166 du ska ta en extra titt på.

Vilken är den bästa äggkokaren?

Bästa äggkokaren: Severin EK 3166

Severing Sevof EK 3161 är en storfavorit på marknaden som inte bara mottagit otrolig feedback från kunder, men också presterat fantastiskt på tester. Här får du möjligheten att koka upp till sex ägg samtidigt vilket gör den perfekt för förberedning av matlådor eller frukostar för hela veckan.

Du kan även ta hjälp av den elektroniska styrningen för att säkerställa att äggen alltid uppnår den optimala tillagningen.

Med hjälp av det medföljande mätglaset kan du enkelt ställa in hur hårt dina ägg ska vara kokta. Detta är det enklaste och bästa valet av äggkokare som du kan hitta!

Viktiga specificationer

 • Effekt:420 watt
 • Kapacitet:6 ägg

Stilren design: Champion CHEB100

Champion CHEB100 är en äggkokare som tagit marknaden med storm när det kommer till dess design. Detta tillsammans med sin goda funktionalitet garanteras du inte bara en snygg detalj i hemmet, du får även en äggkokare som effektivt kokar upp dina ägg.

Här bestämmer du nämligen helt och hållet hur äggen ska kokas, allt utefter hur mycket vatten du använder. Maskinen är även superenkel att hantera; det är bara att picka ett litet hål i äggen med den medföljande “äggpickaren”, tillsätta den önskade mängden av vatten och trycka på “start”.

När maskinen har gjort sitt jobb ger den ifrån sig en tydlig signal som notificerar dig att de äe klara. Är du ute efter en stilren design och otrolig funktionalitet så är Champion CHEB100 valet att gå på.

Viktiga specificationer

 • Effekt:300 watt
 • Kapacitet:7 ägg

Bäst hållbarhet: Steba EK5

Om du har många munnar att mätta, kommer Stebas äggkokare EK5 säkerställa att du varje morgon har perfekt kokade ägg redo för hela familjen. EK5 rymmer upp till 8 ägg per tillfälle och genom att byta ut hållaren mot medföljande bricka, kan du även få till upp till 2 pocherade ägg.

För en enkel hantering har maskinen utrustats med en av- och på knapp som är lätt att manövrera. En röd indikationslampa visar att maskinen fungerar och är i bruk.

Tack vare äggkokarens design, med ett praktiskt genomskinligt lock får du en bättre överblick, och är även en stor förtjusning för barnen då de kan se hur äggen tillreds.

Stebas äggkokare är designad av hållbart rostfritt stål, som gör att maskinen håller länge. Ett utmärkt val när du vill kunna koka fler ägg, vid ett och samma tillfälle. Kokaren säljs dessutom till ett mycket bra pris.

Viktiga specificationer

 • Effekt:400 watt
 • Kapacitet:8 ägg

Störst kapacitet: Cuisinart CEC-10

Äggkokaren från Cuisinart är ett val på topplistan som lämpar sig särskilt bra för hushåll där det bor lite fler personer. Äggkokaren kommer nämligen försedd med en kapacitet på tio ägg som gör det möjligt att förbereda frukosten för veckan eller familjen samtidigt.

Den levererar ett gott resultat varje gång då du själv väljer vilken hårdhet som önskas på äggen. Utöver det så medföljer det även tre brickor som låter dig tillaga pocherade ägg. Några kundrecensioner nämner även att den har möjlighet att tillaga omeletter. Detta är därför ett mångsidigt val för den som vill få många ägg kokta på en och samma gång.

Äggkokaren är tillverkad i borstat stål för en längre hållbarhet och bättre värmeisolerade egenskaper. Sist men inte minst så har den dessutom en förinställd pipande ljudsignal som säger till när dina ägg är färdiga.

Viktiga specificationer

 • Effekt:600 watt
 • Kapacitet:10 ägg

Bästa budgetvalet: Emerio Waves EB-07001

Emiro Waves EB-07001 är en äggkokare som inte bara har blivit utsedd till det bästa valet av Råd & Rön, den har även tilldelas titeln “Bäst i Test ” av Test.se bland annat på grund av sitt goda pris.

Här får du en praktisk kapacitet på sju ägg och en pålitlig effekt på 350 watt som garanterar en snabb tillagning. Du kan dessutom dra nytta av den automatiska avstängningen och signalementsystemet som automatiskt stänger av äggkokaren när ditt önskade resultat har uppnåtts.

Plattan är helt avtagbar och är tillverkad av rostfritt stål för enkel rengöring och bästa möjliga resultat. Sist men inte minst så vill vi nämna att den kommer med en måttkopp och inbyggd äggpicker som gör jobbet ännu enklare.

Viktiga specificationer

 • Effekt:350 watt
 • Kapacitet:7 ägg

Bästa kompakta valet: Krups Ovomat Trio F234

Är du inte i behov av att kunna koka många ägg samtidigt så är Krups F2347010 ett val att läsa vidare om. Här får du nämligen “bara” en kapacitet på 3 ägg, men som gör denna modell perfekt för dig som bor ensam eller i ett litet hushåll. Du får även en kompakt design som garanterat passar in i ditt kök.

Beroende på hur mycket vatten du tillsätter i äggkokaren blir äggen antingen lös- eller hårdkokta. För att få hjälp med detta får du ett medföljande mätglas med äggpickare som gör jobbet mycket lättare. Modellen kommer försedd med en praktisk av- och påknapp och en automatisk avstängning som ger ifrån sig en ljudsignal när äggen är klara.

Alla dessa funktioner kombinerat med en effekt på 300 watt och en praktiskt “släpp-lättbeläggning” som gör att äggen släpper från behållaren när de är färdigkokta. Är du ute efter det bästa av det bästa när det kommer till mindre modeller så är detta ett superval vi starkt rekommenderar!

Viktiga specificationer

 • Effekt:300 watt
 • Kapacitet:3 ägg

Bästa premiumalternativet: WMF Stelio

WMF Stelio har här kommit ut med en premiummodell som sätter press på konkurrensen. Till skillnad från de flesta modeller så ställer du inte in kokningen via vattenmängden, här ställer du istället in den via ett enkelt vridreglage placerat på framdelen av äggkokaren. Du får även sju olika platser att placera äggen i.

Med hjälp av den kraftfulla effekten på 350 watt kan du även försäkra dig själv om att du får en snabb tillagningstid och det önskade resultatet varje gång. En något dyrare modell, men med dess smarta funktioner och precisa resultat så får du dina ögg precis so mdu önskar dem.

Viktiga specificationer

 • Effekt:350 watt
 • Kapacitet:7 ägg

Köpguide för äggkokare

Att välja äggkokare handlar i slutändan om hur många ägg du vill kunna koka samtidigt, och de funktioner du värdesätter för att göra detta så enkelt som möjligt. Vare sig det är tiden du värdesätter mest eller om kokaren har en avstängningsfunktion bör du göra ett val utefter dina behov.

Tid

Detta hänger ju såklart ihop med koknivån. Det tar längre tid att göra ett hårdkokt än ett löskokt ägg. Men man köper som sagt en äggkokare för bekvämlighet och enkelhet. Då vill man även att det ska gå så fort som möjligt.

Köp därför gärna en äggkokare som kan koka äggen du vill ha på 15 minuter eller snabbare. Det är tillräckligt snabbt för att man ska hinna koka äggen även om man har ont om tid.

Funktioner

Funktioner på vilken produkt som helst kan vara ett område som är svårt att greppa tag om. Lyckligtvis har vi gjort den processen lite enklare när det kommer till just äggkokare. Nedan kan du läsa om de funktioner vi anser vara viktigast vid val av just en äggkokare.

Kokning och resultat

Kokningen hos de olika äggkokarna är något som skiljer sig mycket från modell till modell. Du ställer inte bara in kokningsmetoden på olika sätt, men det påverkar även hur slutresultatet blir.

En del modeller använder sig av olika vattennivåer för att bestämma hur hårt eller löskokt ditt ägg ska bli. Det finns även modeller som använder sig av vred eller knappar som sedan automatiskt tillagar ägget efter det du valt. Fundera kring vilken av dessa varianter du föredrar.

Specialfunktioner

Äggkokare kan väl inte ha några specialfunktioner? Faktum är att de faktiskt finns några sådana. Detta kan till exempel vara saker som automatisk avstängning och olika typer av varningssensorer som varnar när vattennivån blir för låg.

Självklart är det viktigt att komma ihåg att dessa bara är extrafunktioner och att dem inte är nödvändiga för att ha en fungerande äggkokare. Det kan ändå vara bra att ha i åtanke innan du bestämmer dig för ditt köp.

Äggpickare

När det kommer till äggpickaren så är det egentligen inte så många faktorer att tänka på. Fördelaktigt är det om du köper en äggkokare som kommer med en tillhörande äggpickare. För att sedan göra arbetet smidigare så kan det vara bra att den kommer lättillgänglig, exempelvis inbyggd i måttkoppen.

Användarvänlighet

Precis som med allt annat i köket så ska även din äggkokare vara enkel att använda. Dagens äggkokare har fler funktioner än man förväntar sig och därför är det viktigt att det är intuitivt och lätt att navigera dem. För att du ska hitta den rätta äggkokaren så är det en konstant balansgång mellan snabbhet, mångsidighet, men framförallt – användarvänlighet!

Det ska inte ta onödigt lång tid att tillaga dina ägg, därav rekommenderar vi att du väljer så simpla modeller som möjligt när du vet av att du inte är den mest “tekniskt avancerade” i familjen. Vice versa går för motsatsen då du har mer “frihet”. Att välja en äggkokare med standardfunktioner räcker därmed långt.

Kapacitet

Detta är lite mer av en preferensfråga. Är du ensam så kanske du inte äter mer än 1-2 ägg per servering, i vissa familjer kan det gå upp mot 10 ägg vid en och samma sittning.

Även här, precis som vid koknivåerna så vill man hellre ligga i överkant än underkant. Kokar man för många ägg så kan man lägga in dom i kylskåpet och äta dagen efter istället. En av våra kandidater på listan rymmer hela 10 ägg åt gången vilket passar perfekt för 3-5 personer.

Rengöring

Många funderar nog inte så mycket på denna punkt, men den är helt väsentlig när det kommer till enkelhet. Om det är bökigt att rengöra enheten så kommer det kännas enormt mycket jobbigare att plocka fram den.

Säkerhet

Här är det egentligen bara automatisk avstängning man behöver tänka på. Det är riktigt skönt att kunna dra igång maskinen med några ägg och sedan bara ta ut dem när man vill. Det kan gå 20 minuter eller tre timmar. Det spelar ingen roll när äggkokaren har en automatisk avstängningsfunktion.

För familjer med småbarn är det dessutom skönt att ha en enhet som inte blir varm på utsidan så du inte riskerar att barnen bränner sig.

Pris

Vad enheterna man köper kostar är en ständig avvägning i köket. Eftersom äggkokare är så billiga så blir det inte svårt att hitta en prisvärd produkt. Men man vill ändå inte betala ett överpris om man inte tycker kokaren har väl värda funktioner som gör att man är beredd att betala lite mer för.

Vi har tagit alla ovan nämnda egenskaper och listat de som är viktigast för just oss, tillsammans med priset för att göra ett bra val.

Hjälpsamma källor