Inlägget innehåller reklam via annonslänkar. Läs mer

Bästa bläckstråleskrivaren 2023

Upptäck de populäraste bläckstråleskrivarna på marknaden: 7 skrivare som är bäst i test

Uppdaterad:

Bläckstråleskrivare finns i en varierad skara och med flera olika prislappar, som kan göra valet lite knepigt. Är de billigare modellerna en sämre investering och hur gör du ett personligt köp?

Här kan du ta del av våra topplista med det bästa bläckstråleskrivarna. Du kan även ta del av vår köpguide för att se vad du borde kolla på innan du gör ditt slutgiltiga val.

Vilken är den bästa bläckstråleskrivaren?

Bästa bläckstråleskrivaren: Canon Maxify GX6050

Canon Maxify GX6050 är en modell som inte bara har imponerat på testpaneler - även kunderna älskar den!

Här får du en multifunktionell skrivare som passar precis lika bra för kontorsbyggnader som den gör där hemma. Detta görs möjligt via den automatiska dokumentmataren som kan hålla upp till 50 ark papper, någonting som sedan kompletteras av en upplösning på 1200 x 1200 dpi. Du får också en användarvänlig touch-display där du enkelt kan navigera runt i skrivarens alla funktioner.

Tack vare att den är utrustad med ett pappersmagasin för 350 papper och möjligheten för AirPrint så går utskrivandet som en dans. Detta är marknadens bästa bläckstråleskrivare - Canon Maxify GX6050!

Egenskaper och specifikationer
 • Upplösning (svartvitt):1200 x 1200 dpi
 • Bildskärm:Ja (2,7 tum)
 • AirPrint:Ja
 • Pappersmagasin:350 papper

Allt-i-ett skrivare för hemmabruk: HP OfficeJet Pro 9010e

HP OfficeJet Pro 9010e är den perfekta modellen för dig som är ute efter bra prestanda, men samtidigt inte vill spendera allt för mycket pengar. Denna modell kommer nämligen inte bara med en standardupplösning på 1200 x 1200 dpi som garanterar en högkvalitativ utskrift. Här får du en maximal utskriftshastighet på hela 22 sidor per minut – mer än tillräckligt!

Därtill är skrivaren utrustad med den effektiva AirPrint-funktionen och en snabb uppstart på bara 9 sekunder. Pappersmagasinet ligger på 250 ark och du kan självklart utföra en dubbelsidig utskrift.

Skulle det vara något vi felar på så är det faktumet att den bara går att anvönda via WiFi. Trots det så vill vi ge denna modellen en värdig plats på topplistan.

Egenskaper och specifikationer
 • Upplösning (svartvitt):1200 x 1200 dpi
 • Bildskärm:Ja (2,7 tum)
 • AirPrint:Ja
 • Pappersmagasin:250 papper

Bästa bärbara bläckstråleskrivaren: HP Officejet 200 Mobile

För dig som ofta är på språng så är detta modellen för dig! HP Officejet 200 Mobile är en enkel och bärbar modell som möjliggör utskrifter “on the go”. Skrivaren kan till och med få plats i ryggsäcken!

Modellen är utrustad med AirPrint för en bekymmersfri utskrift. Därtill får du en lättanvänd kontrollpanel via den inbyggda displayen som visar dig alla funktioner du kan behöva. Det bästa av allt är att den kommer med en tyst utskrivning som inte stör dig eller andra i din omgivning.

Sist men inte minst så vill vi nämna standardupplösningen på 1200 x 1200 dpi, samt den maximala utskrifthastigheten på 19 sidor per minut. Allt detta i ett litet paket om endast 2,1 kilo.

Egenskaper och specifikationer
 • Upplösning (svartvitt):1200 x 1200 dpi
 • Bildskärm:Ja (2 tum)
 • AirPrint:Ja
 • Pappersmagasin:50 papper

Bästa fotoskrivaren: Canon Pixma TS8350

Canon Pixma TS8350 är för den som letar efter en riktigt bra fotoskrivare. Skrivaren ger dig möjligheten att skriva ut foton av labbkvalitet tack dess FINE-teknik.

Pixma TS8350 använder sex separata bläckpatroner som tillsammans arbetar för att skapa en upplösning på 4800 x 1200 dpi och en skrivhastighet på 15 sidor per minut. Du får även möjligheten för AirPrint och WiFi anslutning.

Med den inbyggda kopiatorn får du också en allt-i-ett lösning när du ska kopiera dina favoritbilder. Slutligen får du en stor touch-display på hela 4,3 tum.

LÄS MER: Bästa fotoskrivaren

Egenskaper och specifikationer
 • Upplösning (svartvitt):4800 x 1200 dpi
 • Bildskärm:Ja (4,3 tum)
 • AirPrint:Ja
 • Pappersmagasin:200 papper

Bästa budgetvalet: HP DeskJet Plus 4120e

HP DeskJet Plus 4120e är en billigare modell här på topplistan som verkligen inte sviker. Denna skrivare må komma till en billigare prislapp – trots detta så levererar den!

Skrivaren har nämligen inte bara en maximal utskriftshastighet på 8,5 sidor per minut, du får också en upplösning på 1200 x 1200 dpi vid svartvit utskrift och 4800 x 1200 dpi vid färgad utskrift. Detta maximerar kvaliteten och ser till att du får högupplösta utskrifter varje gång.

Skrivaren är försedd med AirPrint och möjligheten för WiFi anslutning. Du får även den första utskriften efter bara 15 sekunder, någonting som maximerar produktiviteten! Slutligen har skrivaren en inbyggd LCD-display och ett pappersmagasin på 60 ark.

Egenskaper och specifikationer
 • Upplösning (svartvitt):1200 x 1200 dpi
 • Bildskärm:Ja
 • AirPrint:Ja
 • Pappersmagasin:60 papper

Bästa premiumprodukten: Epson EcoTank ET-8500

Epson EcoTank ET-8500 är en multifunktionell skrivare som verkligen inte snålar med prestandan. Här får du inte bara en 6-färgs bläckskrivare med möjligheten att trycka 16 sidor per minut. Skrivaren har även en utskriftsupplösning på 5760 x 1440 dpi - någonting som är mer än tillräckligt.

Tack vare de 3 olika pappersfacken har du också möjligheten att förvara 140 papper samtidigt. Detta är någonting som kombineras med en gigantisk display på 4,8 tum för att du enkelt ska kunna navigera skrivarens alla funktioner. Med hjälp av AirPrint får du dessutom en supersmidig utskrift.

Egenskaper och specifikationer
 • Upplösning (svartvitt):5760 x 1440 dpi
 • Bildskärm:Ja (4,8 tum)
 • AirPrint:Ja
 • Pappersmagasin:140 papper

Snabb och multifunktionell: HP Smart Tank 7005

HP Smart Tank 7005 erbjuder en smart touch-display som gör att du får en intuitiv upplevelse. Skrivaren ger dig också möjligheten för en snabb och dubbelsidig utskrift med en maximal hastighet på 15 sidor per minut.

Färgupplösningen ligger på 4800 x 1200 dpi och tiden för första utskrift är bara 14 sekunder. Vill du sedan skriva ut flera papper samtidigt så kan du ta hjälp av pappersmagasinet som kan hålla upp till 250 papper på en gång.

Som pricken över i:et har skrivaren funktionen AirPrint och originalbläck som räcker upp till 12000 sidor. Vill du ha en effektiv och högklassig bläckskrivare så är HP Smart Tank 7005 inte ett dumt val!

Egenskaper och specifikationer
 • Upplösning (svartvitt):1200 x 1200 dpi
 • Bildskärm:Ja (3 tum)
 • AirPrint:Ja
 • Pappersmagasin:250 papper

Köpguide för bläckstråleskrivare

Vad behöver du tänka på när du ska köpa en bläckstråleskrivare? Vi ska nu gå igenom några av de faktorer som finns att ta hänsyn till när du ska välja ut din nya skrivare. Självklart kanske du inte tycker att alla dessa aspekter är lika viktiga, men vi har valt ut några av de saker som finns att tänka på och därefter är det upp till dig att välja ut det som är viktigast för dig att ta hänsyn till.

Hastighet

Hur många sidor din skrivare klarar av att skriva ut per minut kan spela roll för huruvida du anser att skrivaren i fråga är effektiv eller ej. Hastigheten kan kännas oviktig för somliga, så länge utskrifterna blir bra medan andra värdesätter tiden och vill att det ska gå så snabbt som möjligt. Det kan kännas som en petitess men för den som väntar på en utskrift kan det kännas drygt när skrivaren tar tid på sig.

Utskriftsformat

De allra flesta skrivare klarar av alla standardformat upp till A4 men det finns även alternativ som klarar upp till A3. Fundera över vad du skriver ut mest av och vilken storlek de dokumenten brukar ha och köp en skrivare som klarar av det.

Pris

Hur mycket pengar är du beredd på att lägga på en ny skrivare? Precis som med det mesta annat finns det skrivare i de flesta prisklasser och det är snarare din budget som sätter gränserna för vilken du kan och bör köpa. Däremot behöver inte högt pris innebära hög kvalitet utan du kan få mycket skrivare för pengarna även när du köper en något billigare skrivare.

Du kan också göra klokt i att kontrollera priset på nya patroner innan du handlar skrivare så att du slipper obehagliga överraskningar den dagen färgen är slut och du ska byta. För tyvärr är det så att eftersom bläckstråleskrivarna är relativt billiga i inköp så kostar patronerna något mer än vad de gör om du köper till exempel en laserskrivare.

Trådlösa utskrifter

De allra flesta bläckstråleskrivare har stöd för trådlösa utskrifter men om detta är en viktig faktor för dig så rekommenderar vi dig att dubbelkolla så att det säkert stämmer för den du har valt ut. Det är onekligen praktiskt att kunna skriva ut även när du är på språng och veta att utskriften väntar på dig i skrivaren, så du slipper hålla utskriften i minne tills du kan sätta dig vid datorn och skriva ut.

Pekskärm

Många skrivare idag har en pekskärm där du enkelt kommer åt program och kan skriva ut utan att behöva gå via en dator. Detta kan vara en fördel för dig som vill kunna sköta saker och ting snabbt och smidigt. Det du kan vara uppmärksam på är hur stor skärmen är, vilka program som du kommer åt och exakt vad du kan styra med skärmen. En för liten skärm kan vara frustrerande men å andra sidan kan en stor skärm som är väldigt okänslig vara lika irriterande. Så titta, testa och känn efter vilken som passar dig.

Hjälpsamma källor