Inlägget innehåller reklam via annonslänkar. Läs mer

Bästa fotoskrivaren 2023

Köpguide för fotoskrivare: Bäst i test och hur du väljer rätt fotoskrivare för dina behov

Uppdaterad:

För att kunna föreviga dina minnen tillsammans med nära och kära eller en resa som du vill kunna blicka tillbaka på, så är det alltid en fördel att ha en fotoskrivare hemma. Med denna maskin kan du skriva ut dina favoritbilder, ge bort personliga presenter och är även ett nödvändigt inköp för flera olika typer av företag.

Men vilka funktioner bör en bra fotoskrivare vara utrustad med och vilken är marknadens bästa fotoskrivare? Om du är på jakt efter en fotoskrivare, så hjälper vi dig här att göra ett bättre val!

Vilken är den bästa fotoskrivaren?

Bästa fotoskrivaren: Canon Pixma TS8350

Pixma TS8350 från Canon är vårt val till den bästa fotoskrivaren. Kvaliteten på fotoutskrifterna är outstanding. Med sin FINE-teknik och de sex separata bläckpatronerna kan du räkna med riktigt hög kvalitet varje gång.

Med inbyggd scanner kan du även med fördel få alla dina dokument digitaliserade. Eller varför inte kopiera ett foto som du har sen innan?

En annan  smidig grej är att du kan koppla in ett SD-kort med bilder för att skriva ut direkt via lagringen. Är du ute efter en riktigt pålitlig modell är denna helt klart för dig.

Bästa billiga fotokrivaren: Canon Pixma TS705a

Med Canons Pixma TS705a kan du skriva ut högkvalitativa bilder, samtidigt som fotoskrivarens design gör att den inte tar upp onödigt mycket plats i hemmet.

En annan stor fördel är att den också har försetts med både Bluetooth och WiFi, för att du enkelt ska kunna kontrollera skrivaren vart i hemmet du än befinner dig.

Denna skrivare från Canon har en kapacitet på 350 ark, samt har försetts med många funktioner som gör att du kan utmana din kreativa förmåga. Däribland kan du välja dubbla, magnetiska eller kvadratiska fotopapper. Om du letar efter en mycket effektiv fotoskrivare till ett bra pris så är det framförallt denna du bör kika lite extra på.

Bästa portabla fotoskrivaren: Canon Selphy CP1300

Canon har även tagit fram fotoskrivaren Selphy CP1300. En modell som är framtagen för att vara lite extra enkel att transportera och passar därför perfekt för dig som vill kunna skriva ut när du befinner dig utanför hemmet. Kanske anordnar du ofta möten på restauranger i området eller gillar att jobba på tåget?

Det är inte bara skrivarens kompakta storlek som gör den till ett utmärkande val. Tack vare adderad LCD-skärm är det enkelt för dig att navigera mellan skrivarens olika inställningar, samt sammankoppla din mobila enhet för att kunna skriva ut bilder som du har tagit under dagen.

Även skrivarens collage-funktion gör Selphy CP1300 till ett mycket intressant val. Bygg dina egna collage att hänga upp på väggen eller förbereda till Instagram. Denna användarvänliga och funktionella skrivare är en storfavorit och vi förstår varför!

Bästa fotoskrivaren för mobilen: Fujifilm Instax Mini Link

Idag så är det framförallt vanligt att man tar de flesta bilderna från en semester eller dag i staden med hjälp av mobiltelefonen. Så om du vill kunna skriva ut dessa bilder på ett smidigare sätt direkt från mobilen, rekommenderar vi att du kikar på Instax Mini Link från varumärket Fujifilm. Den är kompakt och mycket enkel att använda!

Fotoskrivaren är helt trådlös, vilket innebär att det går snabbt att sammankoppla skrivaren med din mobil. Därefter har skrivaren en kapacitet på cirka 100 utskrifter innan batteriet behöver laddas igen.

Om du vill kunna skriva ut stillbilder från videofilmer och vara mer kreativ med de bilder som skrivs ut kommer Instax Mini Link vara ett perfekt val!

Smidigaste fotoskrivaren: HP Sprocket Studio

HP Sprocket Studio är erfekt för dig som letar efter en fotoskrivare som är mycket funktionell, men som heller inte tar upp alltför mycket plats. Med denna modell från HP har du många valmöjligheter och får en snabb utskrift med upp till en sida i minuten.

Denna modell är också särskilt designad för just Smartphones, så att du snabbt kan skriva ut dina tagna bilder, skapa collage och få fina minnen som du kan ge bort till dina nära och kära.

Kvalitetsutskrifterna gör att du har en kompakt skrivare i ett premiumformat. Ett mycket bra val för dig som framförallt kommer använda skrivaren för dina mobilbilder. Letar du efter en mer avancerad maskin, så rekommenderar vi att du kikar på en mer rejäl modell på topplistan!

Bästa premiumvalet: Epson EcoTank ET-8550

Som marknadens bästa premiumval har vi utsett fotoskrivaren EcoTank ET-8550 från Epson. En väldesignad och rejäl skrivare som verkligen håller måttet. Perfekt för dig som har lite mer att spendera på en skrivare och endast vill ha tillgång till de bästa funktionerna.

Trots att detta är en något mer kostsam investering så är skrivaren byggd för att ha ett väldigt lågt pris per utskrift. Om du ska använda skrivaren ofta, kan därför ett köp av EcoTank ET-8550 hjälpa dig att spara pengar i det långa loppet.

Med denna praktiska skrivare kan du skriva ut bilder eller text på distans tack vare Apple AirPrint, men har dessutom möjlighet att scanna och kopiera på ett väldigt smidigt sätt. Skrivarens större pekskärm underlättar när du bläddrar mellan olika funktioner. En mycket bra modell helt enkelt!

För poloraidbilder: Kodak Smile

På topplistan har vi även inkluderat denna praktiska fotoskrivaren Smile från Kodak. En stor fördel med just denna modell är framförallt allt den är bärbar, vilket underlättar när du behöver skriva ut bilder vart du än befinner dig.

Trots sin mer kompakta storlek ger skrivaren väldigt fina utskrifter, där du enkelt kan sammankoppla din iOS eller Android-enhet för att snabbt skriva ut bilderna. Skrivaren är helt batteridriven och är enkel att ladda när det behövs.

Köpguide för fotoskrivare

När man ska köpa en fotoskrivare så är det flera saker som bör tas med i beräkningen, detta för att kunna göra rätt val av skrivare som passar ditt hem. Men vilka egenskaper och funktioner är då bra om skrivaren är utrustad med och vad ska man tänka på?

Funktioner som är värt att ha i åtanke

Vad som avgör priset på en skrivare är i många fall även skrivarens form, design och framförallt vilka funktioner som har inkluderats. För att du ska kunna göra ett bra val som passar dig och det som du planerar att använda fotoskrivaren till. Detta är några punkter som vi tycker är värt att ha i åtanke för att du ska kunna göra ett bättre val.

  • Utskriftshastighet: För de flesta kanske denna punkten inte kommer ha särskilt stor betydelse, men om du skriver ut många bilder eller dokument så kan denna del ha avgörande betydelse.
  • Utskriftkvalitet: En snabbare utskriftshastighet ska också gå hand i hand med kvalitativa utskrifter. Det spelar ingen roll om maskinen skriver ut bilderna snabbt om kvaliteten inte riktigt är där.
  • Storlek: När planerar du att använda skrivaren och behöver den även kunna bäras med eller flyttas omkring i hemmet? En större skrivare är visserligen mer rejäl och kommer generellt även med fler funktioner och utskriftsmöjligheter. Men nackdelen är också att de är mer otympliga. På marknaden finns också mer kompakta fotoskrivare, som du enkelt kan bära med dig i väskan under dagen. Så fundera på om du endast kommer använda skrivaren för att skriva ut dina mobilbilder, eller om skrivaren bör vara mer multifunktionell än så.
  • Kapacitet (ark): Om du skriver ut mycket så är det alltid en fördel om skrivaren rymmer ett större antal ark papper. Detta går såklart hand i hand med storleken på skrivaren.
  • Pris: Din budget kommer att ha betydelse för vilket utbud du har att välja mellan, vilket är varför vi har säkerställt att topplistan innehåller någonting för samtliga personer. Däremot kan du hitta effektiva fotoskrivare av hög kvalitet som inte kostar skjortan.
  • Trådlös utskrift: Idag finns det knappt skrivare som inte har denna möjlighet, speciellt bland fotoskrivare. Men det är viktigt att kolla hur du kan koppla upp dig mot skrivaren trådlöst. Använder den WiFi eller Bluetooth? Har den stöd för AirPrint, Google Cloud Print eller något annat liknande? Dessa saker är helt värt att kolla upp.
  • Användarvänlighet: Det är viktigt att den modell du väljer är lätt att använda. Gärna också vara lätt att installera, byta patroner/toner och byta papper på.

Vanliga frågor

Hur stora utskrifter kan du göra med en fotoskrivare?

Vilka olika typer av utskrifter som skrivaren klarar av varierar mellan olika modeller. Utvecklade varianter är kompatibla med flera olika typer av papper, vilket gör att du kan skriva ut både magnetiska papper, dubbla utskrifter och i vissa fall även klistermärken.

Hjälpsamma källor