Inlägget innehåller reklam via annonslänkar. Läs mer

Bästa grilltändaren 2023

Bäst i test för grilltändare: Köpguide och topplista med 3 grilltändare

Uppdaterad:

Att grilla är en oerhört populär sysselsättning, framförallt under sommarmånaderna. Att inte kunna tända grillen på ett smidigt och effektivt sätt är dock ett vanligt problem allt för många stöter på.

Vi vill inte att det ska hindra dig från att umgås med din närmaste familj och ha en mysig grillträff. Därför har vi satt ihop en liten topplista med effektiva och smarta grilltändare för att du ska ha en bekymmersfri matlagningsupplevelse! Kika framförallt på den vinnande modellen Landmann Grillstarter Tändrör, som gör det enklare än någonsin att tända brasan!

Vilken är den bästa grilltändaren?

Landmann Grillstarter Tändrör

Landmann Grillstarter Tändrör är ett perfekt tillbehör till grillen om du är trött på att kolen inte tänds. Vi har alla varit med om att det sprider först ut sig över hela grillen och sedan är det bara hälften som tänds.

Grillstarter samlar upp all kol på ett och samma ställe så du slipper bekymra dig för det. Bäst av allt är att du får en jämn glöd och behöver inte använda dig av någon tändvätska. Lägg endast i lite tidningspapper först och sedan är det bara att köra.

Om du har tändblock tillgängliga kan det vara en fördel att använda de antingen över eller under briketterna. Detta underlättar processen med att få den perfekta glöden och din grillfest kan dra igång lite tidigare.

Landmann Grillstarter Tändrör är ett mycket bra och tillförlitligt alternativ som gör grillningsprocessen betydligt mycket enklare.

Looftlighter Bras och grilltändare

Här snackar vi grilltändare! Denna bras och grilltändare är en utav marknadens mest pålitliga, säkraste och snabbaste grilltändare. Denna tändare använder sig av varmluft som når en temperatur på 600 grader inom några sekunder. Den avger därför inga som helst flammor utan bara en fantastisk glöd.

På grund av designen och egenskaperna som tändaren har, kan du uppnå den perfekta grillglöden på så lite som 60 sekunder! Du behöver inte heller bekymra dig över att använda tändvätska, den klarar hela jobbet på egen hand och du kan därmed värna lite extra om miljön.

Vikten ligger på 1,3 kilo och sladdlängden är 3 meter. Detta innebär att du har bra med rörelsefrihet samtidigt som den inte är allt för tung. Den enda anledningen till att vi bestämde oss för att inte placera denna på första plats är priset. Denna bras och grilltändare tillhör den lite dyrare prisklassen än många andra grilltändare och på grund av det fick den istället en välförtjänt andraplats.

Burner Tändpåsar

Burner är ett varumärke som inriktar sig på tillbehör för grillning. Deras tändare är därför ett utmärkt val för den kommande grillfesten, campingresan eller vandringsturen. Burners tändare är tillverkade av tåliga och väl genomtänkta material för en säker och enkel hantering.

Letar du efter ett praktiskt och enkelt sätt att starta grillen på? Då ska du verkligen kika på Burners tändpåsar som lämpar sig bra för flera olika event och tillfällen.

Vid användning rekommenderas det att du använder mellan 2-3 påsar beroende på om du tänder en grill eller brasa, och såklart även brasans storlek. Påsarna brinner under cirka 10-12 minuter och ger då tillräckligt med kraft för att elden verkligen ska hinna ta sig.

En annan stor fördel med tändpåsarna från Burner är att de är tillverkade av en giftfri och brännbar folie som är helt luktfri. Utöver detta har påsarna ingen rekommenderad hållbarhetstid vilket gör att du kan använda dem vid behov under en väldigt lång tid, så länge de förvaras torrt och säkert. Varför inte göra sommargrillningen enkel med praktiska tändpåsar?

Vem borde köpa en grilltändare?

Du som gillar att grilla. Du som hellre står ute och lagar maten än står inne när solen skiner eller de där ljumma sommarkvällarna när resten av sällskapet sitter ute och njuter av det som är kvar av dagens värme.

Framför allt är grilltändaren till för dig som tröttnat på den smått livsfarliga tändvätskan och tändstickorna, som vill hitta ett mer miljövänligt och enkelt sätt att få fart på grillen utan att det behöver osa tändvätska i hela kvarteret efter dig. Kort och gott borde i princip alla som har en grill och som vill kunna tända den snabbt och enkelt för att laga god mat utan strul köpa en grilltändare av god kvalitet.

Köpguide för grilltändare

Det första du behöver tänka på är om du ska ha en elektrisk grilltändare eller en som fungerar utan el. Har du ingen tillgång till eluttag i närheten av grillplatsen så är valet självklart. Har du tillgång till el så har du möjlighet att välja vilket alternativ du föredrar. När det gäller de elektriska tändarna så är även sladdlängden en faktor att ta hänsyn till. Det är en fördel om sladden räcker till utan att du behöver förlängningskabel och titta därför efter och mät hur nära ditt uttag sitter till grillen, så du inte behöver gå på niten att köpa en eltändare med för kort sladd.

När det gäller användarvänlighet så finns det de som tycker att de elektriska är lättare att tända och få glöd med, men det finns också de som föredrar de manuella grilltändarna också även om de kan anses kräva lite mer finess. Finessen för i sin tur in oss på vanan. Vanan spelar också in när du väljer grilltändare. Är du van vid att elda och känner dig säker på tekniken så kan skorstenständarna kännas som en barnlek och de andra manuella tänderna vara ett enkelt och bra alternativ. Är du däremot ny på grillandet eller helt enkelt inte känner dig så tekniskt säker när det gäller att tända fyr så kan en elektrisk tändare kännas tryggare och enklare att hantera.

Förutom elektriska tändare och skorstenständare så finns det såklart de vanliga tändarna som inte heller är att förakta även om det tar längre tid att få fyr, längre tid att få fina glöder och det kan vara knepigt att använda dem utan att också använda tändkuber, tändvätska och andra hjälpmedel för att få fyr.

När det gäller pris finns det inte lika mycket att ta hänsyn till när det gäller grilltändare. De flesta har ett lågt och överkomligt pris och även de lite dyrare är oftast prisvärda eftersom de håller länge och det är inget du behöver byta i första taget. Därför är priset inte den faktor som spelat störst roll när vi gjort vår topplista.

Hur valde vi produkterna till vår topplista?

Det första vi gjorde var så klart att scanna av marknaden och undersöka vilka olika sorters grilltändare som finns. Vi gjorde en omfattande lista över både vanliga och mindre vanliga varianter av tändare och noterade även deras respektive egenskaper för att sedan kunna gå vidare till nästa steg.

När vi hade våra produkter valde vi att prata med konsumenterna som har köpt eller vill köpa produkterna och frågade dem vad de uppskattade, vad de har för kunskap för att hantera sina grilltändare och vad de är ute efter i en bra grilltändare. Vi frågade också varför de eventuellt var missnöjda med de varianter de testat, om de alls var missnöjda.

Sist men absolut inte minst, valde vi att undersöka tidigare tester som gjorts och vi frågade några vassa experter på området vad de värdesätter och vad vi bör titta efter när vi sätter ihop vår topplista.

Därefter ansåg vi oss ha tillräckligt goda kunskaper som kunde ligga till grund för den topplista vi presenterar för er här. Självklart har vi redan valt bort de grilltändare som inte höll måttet så att ni slipper fundera över huruvida de grilltändare som finns med faktiskt är bra eller inte. Alla tändare vi presenterar är istället bra och prisvärda men med olika kvaliteter beroende på vad du letar efter.

Sammanfattning

Att grilla ska vara enkelt, roligt och såklart resultera i god mat under tiden som du samtidigt umgås med dina nära. Det är vår förhoppning att grillningen blir just enklare och smidigare om du använder dig av en grilltändare, kanske en av de du hittar här i vår topplista.

Med hjälp av en grilltändare kan du med lite tur kunna börja grilla lite fortare och mätta alla hungriga munnar lite snabbare än tidigare. Vem vet, kanske till och med du som känt dig lite skeptisk till att grilla förut eftersom det tar tid, smakar tändvätska och aldrig blir riktigt så smidigt och härligt som det är tänkt också blir frälst i en härlig grillkväll.

Vi vill slå ett extra slag för Landmanns Grillstarter Tändrör, sätt fart på grilltändaren och när du förberett maten så har du en fin glödbädd att bara sätta igång och jobba med. Minimalt med rök, krångel och svordomar utlovas.