Bästa kontinentalsängen 2023

Upptäck de populäraste kontinentalsängarna på marknaden: 3 kontinentalsängar som är bäst i test

Uppdaterad:

En liten nallebjörn som ligger på en säng.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det finns få saker som slår en riktigt god natts sömn och vi spenderar nästan en tredjedel av livet i sängen. En kontinentalsäng har dubbla madrasser som erbjuder bästa tänkbara komfort och minskar trycket på kroppen för en skönare känsla. Det är dessutom en riktigt snygg sovrumsmöbel.

Det finns vissa saker man ska tänka på när man ska köpa en kontinentalsäng beroende på vikt, kroppsform, sovställning. Utseendet på sängen spelar också in. Beroende på din budget så rekommenderar Hästens 2000T eller Viking Rosendal. Båda dessa är bland de bästa kontinentalsängarna på marknaden.

Vilken är den bästa kontinentalsängen?

Hästens 2000T Kontinentalsäng

Hästens slogan “Sov bättre, lev bättre” lever helt klart upp till varumärkets fantastiska sängar. För det är inte av vilken anledning som helst som hästen ofta har utsetts att designa de skönaste sängarna på marknaden.

2000T är en kontinentalsäng från Hästens som verkligen inte är något undantag. Denna säng faller inom varumärkets premiumklass och är tillverkad med omsorg.

Denna kontinentalsäng är gjord av naturmaterial, som skapar en lagerdesign. Detta skapar en mjukare känsla som fångar in din kropps former och rörelser under sömnen. I köpet medföljer även Hästens bäddmadrass BJX Luxury och kombinationen skapar en säng som är lyxig och otroligt bekväm.

2000T består av tre stycken staplade fjädringssystem som ger dig extra stöd. Fjädringarna isolerar även rörelser, vilket gör detta till ett perfekt val för dig sover med en partner. Sängen är utformad för att ni inte ska störa varandra under natten, när någon vänder på sig i sängen. Detta ger dig då en bättre sömncykel och längre djupsömn för att vakna riktigt utvilad.

Kontinentalsängen är skapad av tre olika naturmaterial, - bomull, ull och tagel. Balansen av dessa material gör att sängen håller sig svalare för att även det bidra till en bättre nattsömn.

Letar du efter en säng som är i världsklass, och inte har något emot att betala extra för komfort, så rekommenderar vi 2000T från favoriten Hästens.

Viking Rosendal Kontinentalsäng

Kontinentalsängen Rosendal från varumärket Viking, är designad för att ge dig rikligt med komfort och avlastning. Sängen är byggd med olika zoner för att ge din kropp rätt stöd. Zonen som ger stöd för din ländrygg är till exempel något fastare än zonen runt dina axlar.

Rosendal är en svensktillverkad säng av mycket hög kvalitet. Sängens kärna består av en noggrant övervägd mängd latex för att ge dig bra stöd under natten. Även medföljande bäddmadrass har en kärna som består av en stor mängd latex. Latex är ett fantastiskt material att inkludera, tack vare sin goda andningsförmåga som gör att du kan sova svalt.

Beklädnaden på Rosendal har en Öko Tex 100 klassificering, vilket innebär att sängen kommer att ha en mycket lång hållbarhet. För att ge sängen extra tålighet, säljs den med redan förmonterade hörnbeslag.

Ett köp av Vikings kontinentalsäng Rosendal, garanterar dig en skön och stabil sömn där du får stöd på de rätta zonerna. Du kan själv skräddarsy sängen med gavel, ben och färg. Vissa val ingår dock inte i priset utan måste köpas till separat. Med denna kontinentalsäng får du verkligen valuta för pengarna.

BED Svartsö Kontinentalsäng

Letar du efter en kvalitetssäng som inte kostar skjortan, rekommenderar vi att du kikar närmare på kontinentalsängen Svartsö från varumärket BED. Sängen är designad med pocketfjädring i sängens bas och mellandel. Detta ger dig en ökad komfort och stöd, då underlaget formar sig mer efter din kropp och dina rörelser.

Svartsö ger dig även möjligheten att skräddarsy sängen efter dina behov och vad du tycker är mest bekvämt. Mellanmadrassen har till exempel två stycken olika ytor och genom att vända på madrassen kan du se vilken sida som du tycker är skönast, och vilken mjukhet du föredrar. Kontinentalsängens underdel har även den pocketfjädring för att ge dig en ökad komfort.

Sängen är stoppad med polyeterskum, som är designad för att släppa ifrån sig fukt och värme. Detta resulterar i att du kan sova svalare. Sängen är även klädd i högkvalitativt tyg, men som dock inte är avtagbart. Vid eventuella fläckar rekommenderas det att du torkar tyget med skumtvätt, som är särskilt anpassat för möbler.

Kontinentalsängen Svartsö är en mycket bekväm och prisvänlig säng som passar dig som letar efter att uppgradera din säng, men har en lägre budget. Med Svartsö kan du sova riktigt skönt och på det stöd som ryggen behöver under natten.

Borde du byta till en kontinentalsäng?

Stor del av ens tid spenderas i sängen så vi tycker man borde lägga ganska mycket vikt på valet av säng. En kontinentalsäng är ett lite lyxigare val när det kommer till sängar. Det är också det bästa valet många gånger.

Om du har problem med ryggen, sover dåligt eller börjar bli med åren så kan det vara smart att kolla på en kontinentalsäng som fyller dina behov. Bra sömn gör dagen efter enormt mycket lättare och en bra säng gör som sagt även att kroppen mår bättre, så det är helt klart ett viktigt val i livet!

Köpguide för kontinentalsängar

Rätt säng är viktigt för att få en god natts sömn och för ditt välmående! Det finns en del saker man kan tänka på när man ska köpa en kontinentalsäng, men vadå?

Madrassen

Jo, till exempel vilken madrass man ska välja. Det kan vara en fördel att prova flera olika madrasser ordentligt innan man bestämmer sig. Du ska ju främst tycka att madrassen är skön, men också att den passar dig och din kropp. En mjukare madrass brukar passa de som är lite lättare och en fastare för de som väger lite mer.

När man ligger på en madrass ska kroppens leder, diskar och muskler vara i en neutral position och man ska inte ha mycket tryck mot kroppen. På så sätt får man den bästa avlastningen och återhämtar sig bättre.

Det är också viktigt att du byter ut madrassen efter några år – dels för att din kropp och vikt förändras men också för att en madrass förlorar sina egenskaper efter ett tag. En madrass för en mindre slant behöver bytas ut tidigare än en som kostat lite mer. Man brukar också säga att bäddmadrass ska bytas ut efter ungefär fem år av komfort- och hygieniska skäl.

Det finns olika material på madrasser och det är också en smaksak vad man vill ha. Latex är till exempel ett material som är svalt och andas bra medan minnesskum ger bra avlastning. Det är också en del man får väga in när man väljer vilken madrass man vill ha, både om den är skön och vilket material som passar bäst.

Kontinentalsäng vs. ram- och ställbara sängar

Skillnaden på kontinentalsängar i jämförelse med ram- och ställbara sängar är det dubbla madrasslagret. Det är den sängen man ska satsa på om man vill ha extra bra sömnkomfort eftersom en kontinentalsäng har extra bra följsamhet.

En kontinentalsäng behöver nödvändigtvis inte vara mjukare, eftersom det beror på vilken madrass man väljer och vilket material sängen är uppbyggd på. Man kan dock säga att en kontinentalsäng ger ett mjukare stöd på grund av de dubbla lagerna madrasser.

Design och utseende

Man brukar säga att en kontinentalsäng är en lyxig och snygg sovrumsmöbel som ger rummet den där känslan av hotellyx. Utseendet på sängen är en fråga man också bör tänka på innan man väljer sin säng. Det finns många olika utseenden och egenskaper på kontinentalsängar.

En del har förvaring under sängen om man är i behov av det. Vissa har inbyggd sängram och en del kan man köpa till sängram till och en del har ingen alls. Det är som sagt en smaksak och saker man får fundera på innan man köper sin drömsäng.

Hur vi valde vår topplista

Vi ville ha med kontinentalsängar som kan passa alla! Oavsett om man vill gå för en lite lyxigare eller om man söker en väldigt enkel kontinentalsäng. Vi har tittat på recensioner för att se vad andra säger och tycker om kontinentalsängar och vilka som är deras favoriter. Vi har också undersökt vad experterna säger för att man ska få den absolut bästa sömnen möjligt.

Eftersom att vi alla är olika, har olika kroppar och tycker olika är det viktigt att man själv känner efter vad man vill ha. Vårt bästa tips är att själv göra egen research, prova och känna efter noggrant för att hitta den bästa kontinentalsängen för just dig.

Sammanfattning

En kontinentalsäng har blivit vanligare och vanligare med åren då det anses vara den mest bekväma och lyxiga sängen man kan köpa, för att inte glömma att den är en riktigt snygg möbel. Det är ett riktigt bra sängalternativ för dig som vill investera i en god natts sömn! Eftersom det både finns budgetalternativ och lyxigare modeller finns det något för alla.

Vi spenderar trots allt väldigt mycket tid i våra sängar, varför inte då välja en riktigt skön kontinentalsäng att spendera all den tiden i?

Har du råd, så är Hästens 2000T förmodligen sängen för dig! Men vi förstår såklart om budgeten inte riktigt ligger där och då rekommenderar vi Viking Rosendal.