Inlägget innehåller reklam via annonslänkar. Läs mer

Bästa lasermätaren 2023

Upptäck de populäraste lasermätarna på marknaden: 6 lasermätare som är bäst i test

Uppdaterad:

Ska du investera i en lasermätare men vet inte riktigt var du ska börja? Du är inte ensam om detta och det är varför vi kommer att ta dig igenom sex olika lasermätare som vi kan rekommendera.

Förutom detta kommer vi även att hjälpa dig vidare genom att gå igenom olika specifikationer och egenskaper som är bra att tänka på inför ditt köp.

Vilken är den bästa lasermätaren?

Bästa lasermätaren: Bosch GLM 40

Den bästa lasermätaren som vi kan rekommendera är Bosch GLM 40. Detta av flera anledningar men en är tack vare att den är väldigt användarvänlig. Detta eftersom den har tydliga knappar som du använder dig utav för mätningen och den har även en stor skärm som gör det enkelt att läsa av resultaten som mäts.

Den klarar av att mäta distanser på upp till 40 meter och har en noggrannhet på ±1,5 mm. Den fungerar lika bra i hemmet som på bygget eftersom den har en IP54-klassning, viket betyder att den klarar av damm, stänk och stötar.

Egenskaper och specifikationer
 • Räckvidd:40 meter
 • Noggrannhet:1,5 mm

Mest privärda: Einhell TC-LD 25

För dig som söker en lasermätare utan att lägga ner en allt för stor investering rekommenderar vi Einhell TC-LD 25. Denna lasermätare har ett bra pris men håller absolut vad den lovar. Att den dessutom kommer med en garanti på två år är ett stort plus.

Du kan mäta distanser mellan 0,05 till 25 meter med den och den har en noggrannhet på 3 mm per meter. Einhell TC-LD 25 stängs även automatiskt av när den inte har använts på tre minuter. Den har en bra storlek med måtten 20,2x11,4x6,9cm, och den väger endast 300 g.

Egenskaper och specifikationer
 • Räckvidd:0,05 till 25 meter
 • Noggrannhet:3 mm/m
 • Lasertyp:Klass III

Billig men bra: Prexiso P10

Prexiso P10 är en liten och smidig lasermätare och som har ett bra pris. Den passar både för dig som gillar hemma-projekt och för det mer professionella bruket. Den har en räckvidd på 10 meter men du kan börja mäta redan på 0,5 meter. Prexiso P10 är väldigt enkel för användaren att hantera eftersom den endast har en knapp och en bra upplyst display.

Du kan själv välja om du vill mäta i meter eller i feet, och efter två minuter stängs den av automatiskt för att spara på batterierna, som är två stycken AAA-batterier.

Egenskaper och specifikationer
 • Räckvidd:0,5 till 10 meter
 • Noggrannhet:6 mm
 • Längd:14,6 cm

Kompakt och smidig: Milwaukee LDM 45

Denna kompakta och smidiga lasermätare kan du använda både för professionellt bruk och i hemmet eftersom att den har en IP-klass på 54. IP54 betyder att den klarar av stötar, damm och stänk som lätt kan tillkomma vid t.ex. byggen. Milwaukee LDM 45 väger endast 0,11 kg med batterier men klarar av att mäta distanser mellan 0,15 och 45 meter, du kan själv välja om du vill mäta i meter eller tum.

Även med dess kompakta design har den en stor LCD-skärm där du lätt kan läsa av det som lasermätaren räknar ut åt dig.

Egenskaper och specifikationer
 • Räckvidd:0,5 till 45 meter
 • Noggrannhet:1,5 mm
 • IP-klass:54

Omtyckt favorit: Hultafors HDL 20

En favorit i många hem är Hultafors HDL 20 och den fungerar bra oavsett om du ska mäta större rum eller om det är mindre utrymmen. Den har en noggrannhet på endast 2 mm och den går att använda på distanser från 20 cm till 20 m. Du kan lätt läsa av avstånden tack vare dess upplysta display.

Eftersom att den är så liten är det en lasermätare som du utan större problem kan bära med dig i byxan, både i hemmet och på jobbet. Den går att användas även på de kallare dagarna, ned till 0°C fungerar den utan problem.

Egenskaper och specifikationer
 • Räckvidd:0,20 till 20 meter
 • Noggrannhet:2 mm
 • IP-klass:42

För proffset: Leica Disto D2

Leica Disto D2 är utrustad med Bluetooth och med den tillhörande appen kan mätningarna läggas upp direkt. Du kan också rita skisser och göra planritningar på appen. Med den här lasermätaren kan du mäta distanser upp till 100 meter med endast 1,5 mm i noggrannhet. Den är alltså perfekt för dig som har lite högre krav.

Den klarar av tuffare förhållanden eftersom att den har en IP-klass på 54. Förutom detta minns den också de senaste tio mätningarna du har gjort och du kan gå tillbaka och titta på dessa.

Egenskaper och specifikationer
 • Räckvidd:0,5 till 100 meter
 • Noggrannhet:1,5 mm
 • IP-klass:54

Köpguide för lasermätare

Det finns olika funktioner och egenskaper hos de lasermätare som du kan hitta på marknaden idag. Vi tänkte gå igenom dessa så du vet vad du ska ha koll på när du söker runt på de olika märken och sorter som finns.

 • Storlek: Det är ofta smidigt med en liten lasermätare eftersom du då kan ha den i fickan medan du arbetar. På så sätt kan du snabbt få fram den när den behövs som mest. Se däremot till att displayen inte blir alldeles för liten, så att du slipper problem med att se måtten du får fram.
 • Pricksäkerhet: Pricksäkerheten är en mer eller mindre viktig egenskap beroende på vad du ska använda din lasermätare till. Om du ska ha den till byggen där noggrannheten är väldigt viktig ska du ha en som har en bra pricksäkerhet. Alla de lasermätare vi har rekommenderat idag har en hög noggrannhet mellan 1,5 till 6 mm.
 • Maxavstånd: Även denna funktion beror på vad du vet att du ska använda din lasermätare till. En som klarar av längre avstånd kostar ofta lite mer. Det kan dock absolut vara värt att investera i om du vet att du i framtiden kan komma att behöva använda en för längre avstånd.
 • Användarvänlighet: Att ha en lasermätare som är användarvänlig är viktigt eftersom du inte vill behöva fundera innan du kan läsa av ett avstånd. Det som gör en lasermätare användarvänlig är ofta hur knapparna fungerar, hur många de är och hur stor eller liten displayen är. Färre knappar och en större lättläslig display är ofta mer användarvänligt.
 • Extrafunktioner: Beroende på vilken prisklass du funderar att köpa kommer lasermätaren ibland med några extrafunktioner. Exempelvis, med den vi rekommenderade för proffsen kan du använda en app där du kan göra ritningar med de mått du har fått fram. Dessa kostar mer, men det kan vara välinvesterade pengar då det kan underlätta. Om du däremot vet med dig att du inte kommer använda dessa extrafunktioner rekommenderar vi en som är mer avskalad.
 • Anslutningar: Bluetooth-anslutningar finns för de mer exklusiva lasermätarna och du kan då få upp ritningarna till olika appar eller till din smartphone vid behov.
Hjälpsamma källor