Inlägget innehåller reklam via annonslänkar. Läs mer

Bästa popcornmaskinen 2023

Bäst i test för popcornmaskiner: Köpguide och topplista med 7 popcornmaskiner

Uppdaterad:

Vem vill inte ha popcorn till helgens fredagsmys? Nypoppade popcorn förhöjer mysfaktorn och ger dig känslan av befinna dig på en biograf. Men färdigpoppade popcorn är ganska kostsamt att köpa och är inte särskilt hälsosamt, då det ofta tillsätts oljor, smör eller socker. Med en popcornmaskin kan du istället servera färska popcorn utan eller med mindre fett och tillsatser.

På marknaden finns mängden av olika former av popcornmaskiner. Vi har samlat våra favoriter i denna topplista. Ta en liten extra titt på favoriten Big Popper från OBH Nordica som gör myskvällarna till en oslagbar upplevelse framöver.

Vilken är den bästa popcornmaskinen?

Bästa popcornmaskinen: OBH Nordica Big Popper

OBH Nordica Big Popper är en högeffektiv popcornmaskin som ger dig den rätta stämningen inför filmkvällen. Denna maskin kommer utrustad med en roterande omrörare som hela tiden ser till att popcornen är i rörelse, något som resulterar i att dem inte fastnar. Detta kombineras även med den integrerade non-stick beläggningen som gör den ytterligare enklare att rengöra.

En smart sak med just denna modell är den inbyggda skålen. När dina popcorn har poppat så är det bara att vända på maskinen och servera dina krispiga popcorn ur den avtagbara skålen.

Den avtagbara serveringsskålen går sedan att diska i diskmaskin vilket gör rengöring mycket enklare. Är du ute efter en snabb och smidig popcornmaskin så är detta en stark kandidat som vi rekommenderar.

Egenskaper och specifikationer
 • Kapacitet:4,5 liter (poppade)
 • Tål maskindiskJa (skålen)
 • Längd41,5 centimeter
 • Höjd:36 centimeter
 • Bredd:22,6 centimeter

Bästa lyxmodellen: Great Northern Little Bambino

Greath Northern levererar här en robust och större popcornmaskin som är perfekt om du ofta bjuder hem många nära och kära, eller äger ett litet café eller en mindre biograf. Med Little Bambino kan du servera upp till 3 liter popcorn. Greath Northern har designat denna maskin med värmeslingor i botten och en praktisk värmelampa i taket som håller popcornen färska och varma. Perfekt om du gillar att fylla på popcornskålen under kvällens gång, men inte vill behöva pausa filmen för att poppa mera.

Little Bambino bör för optimal användning förvaras på en bänk i köket, där den är enkel att nå och hantera. Maskinen väger 3,7 kilo och du bör därför ha en dedikerad plats för köksmaskinen, då det krävs lite energi för att flytta runt den. Designen gör den väldigt fin att ha som display i köket för nyfikna gäster.

Maskinen passar även utmärkt för dig med barn. Tack vare den öppna designen och stora fönsterluckorna kan barnen se hur popcornen poppas och följa tillagningsprocessen, från start till slut.

Popcornmaskinens kastrull är avtagbar vilket gör maskinen väldigt enkel att underhålla och rengöra. Glasrutorna är även de enkla att rengöra och är tillverkade av tempererat säkerhetsglas för att klara av högre temperaturer och uppvärmning.

Denna maskin från Great Northern är en fantastisk köksmaskin som helt klart ger upphov till en hel del konversationer.

Egenskaper och specifikationer
 • Kapacitet2-3 liter (poppade)
 • Tål maskindisk:Ja (grytan)
 • Längd:25 centimeter
 • Höjd:48 centimeter
 • Bredd28 centimeter

En storfavorit: Ariete XL Popcorn Maker

Arietes popcornmaskin XL är ett utmärkt val som piffar upp fester, barnkalas eller fredagsmyset. Maskinen kan poppa en större mängd popcorn vid ett och samma tillfälle och passar därför även större familjer. Tack vare maskinens snygga design är den även en fin inredningsdetalj i samtliga kök. Utsidan har en retrodesign för att ge intryck av att vara tagen från en äldre biograf.

Fördelen med Popcorn Maker XL från Ariete är att den är lättare än ovan modell och därmed kan flyttas omkring, eller förvaras i ett skåp om du uppskattar fria arbetsbänkar, med mindre detaljer. Du kan sedan enkelt plocka fram den innan användning, redo att poppa mängder av popcorn till filmkvällen eller barnkalaset.

Popcornmaskinen har en höjd på 52 centimeter, en bredd på 34 centimeter och en längd på 29 centimeter. Detta gör att maskinen tar minimalt med plats om du väljer att förvara den på en bänk i köket eller vardagsrummet. Redo att användas närhelst du önskar.

Med denna maskin kan du fylla på skålarna och den har en inkluderad teknik, som värmer upp popcornen snabbare för att poppningen ska gå blixtsnabbt. Maskinen lämpar sig perfekt för dig som älskar popcorn och gärna vill ha dem färdiga så snabbt som möjligt, med minimal väntetid. Efter användning kan maskinen enkelt rengöras.

Egenskaper och specifikationer
 • Kapacitet:2,4 liter (poppade)
 • Tål maskindisk:Nej
 • Längd:29 centimeter
 • Höjd52 centimeter
 • Bredd:34 centimeter

Retrodesign: Champion Retro

Om du är seriös med dina hemmagjorda biopopcorn så är Champion Retro den perfekta popcornmaskinen för dig! Detta är en liten och kompakt popcornmaskin som snabbt tillagar alla popcorn du kan tänka dig.

Maskinen kommer med en inbyggd kapacitet på 1-3 deciliter popcornkärnor. För att göra popcorn med denna maskin börjar du med att lägga lite smör eller olja i den inbyggda grytan, därefter häller du i dina popcorn och bara efter en liten stund har du en färsk popcornlukt i hela hemmet.

Behållaren i maskinen ser även till att hålla dina popcorn varma under hela filmen, en mycket smart funktion för den som föredrar att äta sina popcorn varma.

Egenskaper och specifikationer
 • Kapacitet:1-3 deciliter (kärnor)
 • Tål maskindisk:Nej
 • Längd:27 centimeter
 • Höjd:45,5 centimeter
 • Bredd:23,5 centimeter

Bästa budgetmodellen: Lékué Popcorn Maker

Här har vi en popcornmaskin, eller snarare popcornskål för dig som är ute efter att äta popcorn, men samtidigt vill undvika alla onödiga kalorier som tillkommer med oljan. Lékué Popcorn Maker är just den produkten.

Här får du en hopfällbar silikonskål som du poppar dina popcorn i. Ta sedan hjälp av det inbyggda måttsystemet för att enkelt kunna lista ut precis hur många gram popcorn du vill poppa. Därefter är det bara dags för dig att ställa in den i mikron i 3-4 minuter och sedan har du fått helt fettfria popcorn som faktiskt är poppade.

Fördelen med just denna modellen är att den tar så pass lite plats. Det är enkelt för dig att bara fälla ihop silikonskålen när du inte använder den och förvara den på valfri plats. Är du ute efter ett nyttigare och smidigare alternativ att poppa dina popcorn på så är Lékué den rätta modellen för dig.

Egenskaper och specifikationer
 • Kapacitet:2,8 liter (poppade)
 • Tål maskindiskJa
 • Längd:20 centimeter
 • Höjd:14,5 centimeter (utfälld)
 • Bredd:20 centimeter

Smidig användning: Ariete Party Time

Ariete Party Time är en modell med en retro-inspirerad och kompakt design som poppar dina popcorn på under 2 minuter. Tack vare den unika varmluftsuppsättningen i maskinen kan du poppa dina popcorn helt utan onödigt fett – ett perfekt, fettsnålt och smakrikt alternativ helt enkelt.

Här poppar du lite popcorn i taget vilket gör att det kan behövas många omgångar, fördelen är dock att du kan ha den placerad bredvid dig i soffan så att du snabbt kan tillaga popcornen på kommando.

Värt att notera är dock att vissa kunder nämner att maskinen blåser ut popcornkärnor med jämna mellanrum. Med det sagt så är detta en liten och kompakt popcornmaskin för dig som är ute efter just smidighet.

Egenskaper och specifikationer
 • Kapacitet:60 gram (kärnor)
 • Tål maskindisk:Nej
 • Längd:14 centimeter
 • Höjd:30,5 centimeter
 • Bredd:18,5 centimeter

Bästa popcornvagnen: Great Northern Popcornvagn All Star

Nu kommer vi till en riktigt bjässe. Här presenterar vi Great Northern All Star som är en popcornvagn som passar för lite större tillställningar. Faktum är att denna popcornmaskin låter dig tillverka upp till 10 liter popcorn. Vill du sedan ha mer så är det bara att fylla på och köra en omgång till.

Med hjälp av den inbyggda värmelampan kan du även hålla popcornen varma, då den använder sig av en så kallad IR-strålning. Maskinen har även en avtagbar vagn som låter dig köra runt och servera dina popcorn till alla gäster. Den fungerar därmed utmärkt vare sig du befinner dig på restaurang, företag eller på den stora släktträffen.

Är du ute efter en popcornmaskin som tar samtliga gäster med storm så är detta valet för dig.

Egenskaper och specifikationer
 • Kapacitet:8-10 liter (poppade)
 • Tål maskindisk:Nej
 • Längd:44 centimeter
 • Höjd:152 centimeter
 • Bredd:68 centimeter

Vem behöver en popcornmaskin?

En popcornmaskin är en bra investering för dig som älskar popcorn, eller ofta bjuder på popcorn när du har gäster eller arrangerar filmkvällar med din släkt och vänner. Popcorn är ett mer hälsosamt biosnack som förhöjer känslan av att du befinner dig på en biograf.

Popcorn kan varieras och kryddas med mängder av olika tillbehör, vilket gör det till ett väldigt anpassningsbart alternativ. Men att köpa redan färdigpoppade påsar, eller välja mikrovågspopcorn kan bli en ganska kostsam historia. Dessutom skapas mängder av onödigt plast- och pappersavfall, som hade kunnat besparas om du istället väljer att poppa dina egna popcorn för hemmakvällarna.

Om du är van vid att poppa popcorn i kastrull eller i mikrovågsugnen, har du säkert upplevt att det alltid kvarstår en stor del popcorn som inte hinner poppas klart. Detta är ett slöseri som en popcornmaskin helt avlägsnar. Maskinen har en jämnare temperatur för att poppa varje enskilt korn.

Popcornmaskiner finns idag tillgängliga i mängder av olika format och storlekar, för att passa både större familjer, företag eller mindre hushåll. Vilken popcornmaskin som passar dig bäst beror på flera olika faktorer. Behöver du hjälp med ditt val? Kika på vår köpguide nedan, som ger dig praktiska tips och råd om vad du bör tänka på för att kunna göra det bästa valet.

Köpguide för popcornmaskiner

Att investera i en anpassad popcornmaskin kan snabbt piffa upp kalas, födelsedagar eller mysiga kvällar hemma framför TVn. Du behöver inte längre besöka en biograf för att kunna avnjuta färska popcorn med valfri smaksättning. Med en popcornmaskin kan de enkelt tillagas hemma, utan att behöva krångla med fastbrända kastruller eller mikrovågsugnar som inte ger en särskilt jämn och kontrollerad värme. Det är lättare att popcornen förblir opoppade eller att de bränns fast.

Retromaskiner blir allt vanligare då de även bidrar till en förhöjd bioupplevelse och är även en fin inredningsdetalj i köket. Nedan kan du läsa om några saker som du ska fundera på innan du väljer vilken maskin du ska investera i.

Kapacitet 

Olika maskiner har lite olika kapaciteter, och det bästa valet för dig beror helt och hållet på hur mycket popcorn du oftast brukar poppa. Större maskiner passar till exempel bra för dig med mer plats i köket, då de behöver ha en dedikerad plats på grund av dess totala vikt. Det finns idag maskiner som vid ett och samma tillfälle kan producera upp till 10 liter popcorn.

Men ha dock i åtanke att om du vill kunna poppa mycket popcorn vid ett tillfälle, så måste maskinen ha ett inbyggd värmesystem. Popcorn blir snabbt kalla och förlorar då mycket av sin smak och krispighet. Om maskinen kan bevara värmen på popcornen kan du äta varma och färska popcorn under hela kvällen.

En stor eller medelstor maskin kan såklart även användas vid de tillfällen som du ska göra en mindre mängd popcorn, vilket gör dem mer multifunktionella. De tar lite mer plats i köket, men rymmer en större funktion och kan även användas till större fester.

Material

Vilket material som popcornmaskinen är tillverkad av har avgörande betydelse för maskinens hållbarhet. Glas eller stål är mer robust och enklare att rengöra, vilket gör maskinen mer tålig. Medans plast kan smälta om den utsätts för långvarig värme eller används på fel sätt.

En maskin som är tillverkad av glas är dessutom betydligt vackrare designad i de flesta fall. Oftast med en något mer retrodesign som uppskattas av många. Hur enkel maskinen är att hantera och hur enkel den är att rengöra är dock väldigt viktigt för att maskinen ska hålla sig fräsch och vara säker att använda.

Oavsett vilket material som maskinen är tillverkad av använder sig köksmaskinen av hög värme för att kunna poppa popcornen. Efter användning av maskinen kommer den vara varm, så avvakta med att rengöra den tills maskinen har svalnat helt. Detta för att du ska undvika risker med att du eller dina barn bränner fingrarna.

Funktioner och placering

Extra funktioner som temperaturjusteringar eller temperaturreglerande glas ger maskinen en plus i kanten. Om du själv kan reglera värmen mellan tillredning och värmebevaring kan du dels hålla popcornen varma under en längre tid, men du kan även säkerställa en jämn temperatur för en bättre tillredning.

Det är viktigt att den maskin du köper antingen är så pass lätt att den enkelt kan flyttas omkring, eller att du utser en plats i köket där den kan förvaras.

Hur vi hittade produkterna till topplistan 

Nu har du fått ta del av alla marknadens bästa popcornmaskiner, förhoppningsvis hittar du en modell som passar just dina ändamål. När vi skulle samla alla toppmodeller var det många faktorer som hade inflytande i vårat beslut. 

Framförallt var det topplistor och tester vi kollade på när vi skulle välja våra modeller. Tester, topplistor och expertomdömen är ett superbra sätt att samla information kring marknaden som helhet. Modellerna som testas är noga utvalda och har länge varit pålitliga modeller på marknaden.  

På topplistan har vi bara med modeller som regelbundet har presterat bra och placerat högt på dessa ställen, detta för att garantera bästa möjliga kvalitet och en produkt som faktiskt levererar vad den lovar. 

Utöver det var det även kundrecensioner som vi fick ta hänsyn till. Ingen är bättre på att säga vad de tycker om produkten än kunderna själva. Av just den anledningen var det superviktigt för oss att hela tiden ta del av marknadens feedback och inkludera det i våra texter också – vi vill inte rekommendera en produkt utan att berätta vad som ska förväntas från våra läsare. 

Sammanfattning

Popcorn är onekligen en av det mer uppskattade valet av snacks för framförallt filmkvällar eller för hemmamys. Popcorn är enkelt att tillaga och kan varieras på mängder av olika sätt, beroende på vilken smak du tycker om. Om popcorn tillagas med en popcornmaskin är det även betydligt nyttigare än redan färdigpoppade alternativ eller de som värms upp i en mikrovågsugn.

En popcornmaskin finns att köpa med olika volymkapaciteter. Så beroende på hur mycket eller lite popcorn du normalt sett tillagar, kan det vara värt att kika på lite olika alternativ av popcornmaskiner.

Vi har skapat en topplista som inkluderar allting från våra favoriter som sträcker sig mellan olika prisklasser och volymkapaciteter. Vinnande modellen OBH Nordica Big Popper är ett mycket populärt val för mindre biografer, eller för dig som vill ha en så nära bioupplevelse som det går från soffan hemma.

Hjälpsamma källor