Inlägget innehåller reklam via annonslänkar. Läs mer

Bästa powerbanken 2023

Köpguide för powerbanks: 7 powerbanks som är bäst i test

Uppdaterad:

Tar dina batterier snabbt slut i mobilen när du är ute, eller behöver du kunna ladda dina enheter på platser som saknar vägguttag? Då kan en powerbank vara någonting för dig.

I detta inlägg får du ta del av vår topplista med de bästa powerbank-modellerna som marknaden har att erbjuda. Vi kommer även visa dig vägen till det perfekta köpet i vår köpguide.

Vilken är den bästa powerbanken?

Bästa powerbanken: Anker PowerCore 3

Här har vi smidighet, kraft och långvarighet i en och samma produkt. PowerCore 3 Wireless från Anker har inte bara 10 000 mAh laddning, denna powerbank kommer också med två utdatakontakter varav den ena är USB-A och den andra är USB-C.

Ytterligare en fördel är att den kommer med trådlös laddning som gör att du enkelt och smidigt kan ladda telefonen utan sladd (förutsatt att mobilen är kompatibel). Effekten i powerbanken ligger på 18 watt och du får en stilren design. Detta är vårt toppval och därmed den modell som vi anser vara den bästa på marknaden.

Bästa powerbanken med display: Iiglo Powerbank

Här har vi en produkt som står ut lite från dess konkurrenter då modellen har en inbyggd display. Iiglo är en powerbank som kommer med en kapacitet på 30 000 mAh och flera användbara funktioner. Den har bland annat snabbladdning enligt Q.C. 3.0, men också 5 totala kontakter: 1x USB-C, 2x USB-A, 1x Lightning och slutligen 1x Micro-USB. Alla uttagen samarbetar för att du ska kunna använda produkten till så mycket som möjligt.

Den inbyggda displayen ger dig även snabb information om hur mycket batteri som finns kvar i powerbanken så att du kan planera därefter. Detta är en mycket versatil modell som fungerar precis lika bra till telefonen som den gör till smart-klockan.

Bästa powerbanken för laptops: Omni 20+

Omni 20+ är en modell som passar perfekt för dig som vill kunna ladda laptoppen på språng. Detta är möjligt tack vare att en kommer med en utgångseffekt på 100 watt – en egenskap som du inte hittar ofta hos powerbanks. Den kommer också med en total kapacitet på 20 000 mAh för en längre hållbarhet.

Därtill kommer USB-C, USB-A, DC-anslutning, och många fler praktiska funktioner. Detta är en perfekt modell för dig som även vill kunna ladda datorn med hjälp av powerbanken.

Bästa powerbanken med solcellsladdning: Poweradd Apollo 2

Poweradd Apollo 2 är en speciell modell på topplistan tack vare att den kommer med möjligheten för solcellsladdning. Detta är en praktisk funktion som lämpar sig särskilt bra för dig som är ute på längre äventyr och inte har tillgång till något eluttag, exempelvis vid camping-eller vandringsturer.

Den har en kapacitet på 12 000 mAh vilket räcker till ungefär 2–3 laddningar på dagens mobiler. Slutligen kommer den med en inbyggd ficklampa, cigarettändare, och 2 USB-A utgångar.

Mest stilrena powerbanken: Xiaomi 3

Xiaomi 3 är en praktisk, liten och smidig powerbank med 10 000 mAh i kapacitet som laddar telefonen i nödsituationer. Modellen fungerar perfekt för mobiler och kommer dessutom med en fjäderlätt vikt på 250 gram.

Därtill får du tvåvägs-snabbladdning som går upp till 18 watt, samtidigt som du också kan använda några av de 2x USB-A, eller 2x USB-C anslutningarna. Detta är en stilren och lättviktig modell som vi starkt rekommenderar.

Smidigaste powerbanken: Xiaomi 3 Ultra Compact

Xiaomi 3 Ultra Compact är en modell som levererar precis vad det låter som – en kompakt och smidig powerbank. Faktum är att denna powerbank bara väger cirka 200 gram. Trots detta så kommer den med 10000mAh i kapacitet och support för tvåvägs-snabbladdning upp till 22,5 watt.

Den har också ett högkvalitativt IC-kort som skyddar dina telefoner genom att förhindra kortslutningar och överhettningar under laddning. Slutligen kan du ladda upp till 3 enheter samtidigt.

Kraftfull powerbank med solceller: Sandberg Outdoor Solar

Sandberg Outdoor Solar är en powerbank med 16000mAh i kapacitet och en modell som lämpar sig framförallt för friluftslivet eller andra utomhusaktiviteter där du hela tiden vill kunna ha en powerbank till hands.

Modellen har 2 utdatakontakter där båda är USB-A och 5 volt. Den laddas via Micro-USB eller solceller och kommer med en total vikt på 330 gram.

Köpguide för powerbanks

När du köper en powerbank finns det en hel del olika saker som är viktiga att tänka på, allt ifrån dess olika uttag och storlek till vilka extrafunktioner du behöver.

Olika typer av uttag på powerbanken:

 • USB-A: USB-A har länge varit den vanligaste USB-standarden. Det är påväg att bytas ut med USB-C eftersom denna modell är mindre effektiv. Dock används USB-A fortfarande i väldigt stor utsträckning för många olika enheter. När de flesta tänker på ett USB-uttag, då tänker de på USB-A.
 • Micro/mini-USB: Micro-USB är en lite mindre variant av USB och används oftast för att ladda mindre enheter eller telefoner. Här har du en längre och en kortare sida på uttaget. Här hittar du också två ”piggar” ovanpå den långa sidan.
 • USB-C: USB-C är den moderna versionen av USB-A och kan, till skillnad från Micro-USB och USB-A, sättas in på båda hållen. Denna är liten och kompakt och tar sakta men säkert över marknaden för både laptops och telefoner eftersom den är effektivare än de andra varianterna.
 • Lightning: Lightning är den typ av uttag som Apple länge använt för sina enheter. Det är den lilla platta modellen som du förmodligen sett många gånger och förknippar med t.ex. Iphone-laddare.
 • Trådlös: ”Trådlöst” är egentligen inget uttag, men det är ett sätt för telefonen att få både ström och data. För att kunna använda detta så behöver din enhet vara kompatibel med trådlös laddning.

Egenskaper du ska kolla på

 • Kapacitet: Kapaciteten är det som avgör hur mycket powerbanken klara att ladda, eller snarare hur mycket den klarar av innan den måste laddas om själv. Vi rekommenderar att du försöker hitta en modell som är åtminstone 10000mAh. Detta räcker till cirka 1–2 laddningar för dagens mobiler. Det finns också mindre modeller som är mer portabla, men dessa har oftast bara en kapacitet på 5000mAh.
 • In-och utgående uttag: Uttagen på powerbanken är vad som styr om du kan använda den eller inte till dina enheter. Nästan alla powerbanks har ett USB-A uttag, men vissa kommer även med USB-C som låter dig snabbladda dina enheter. Tänk på vad du ska använda powerbanken till och vilka uttag som krävs, sedan väljer du en modell som passar just dig.
 • Snabbladdning: En annan viktig sak att kolla på är utdataeffekten på din powerbank. Vissa modeller kommer nämligen med något som kallas ”snabbladdning” vilket är en kraftfullare laddning som laddar upp ditt batteri snabbare. Värt att notera är att detta tär lite på batteriets livstid, men det är ändå ganska skönt att komma upp till 50% på bara 30 minuter. Fundera kring om du behöver detta eller inte.
 • Trådlös laddning: Trådlös laddning på powerbanken är inte en standardfunktion. Oftast när du är ute och reser så har du med dig en laddningssladd oavsett, men om du vill kunna ladda telefonen via MagSafe eller liknande så ska du ha en modell med trådlös laddning. Värt att notera är att det ofta tar längre tid att ladda utan sladd.
 • Vikt och storlek: Både vikten och storleken är ofta proportionella till powerbankens kapacitet – ju mer kapacitet du har, desto klumpigare blir den. Här är det viktigt att tänka på vilka egenskaper som du värderar högst. Vill du ha en smidig och tunn powerbank som inte laddar telefonen tillräckligt snabbt eller hela vägen? Eller vill du ha en större powerbank som klarar 1–2 laddningar utan problem. Lista ut vart du ska förvara den och välj sedan en modell som får plats.
 • Laddningseffekt: Laddningseffekten är, precis som vi pratade om innan direkt proportionell till hur snabbt din enhet laddas. När du väljer en modell med en låg laddningseffekt så laddar den långsammare, kanske till och med långsammare än vägguttaget. Vi rekommenderar en modell med 18 watt om du vill använda snabbladdning, men även 100 watt om du ska ladda datorn eller liknande.
 • Pris: De flesta powerbanks kostar mellan 200–500 kronor. Vissa modeller kan vara väl över tusenlappen, men du kan också hitta budgetvarianter omkring hundringen. Vi rekommenderar inte att du köper en allt för billig modell. Håll dig till powerbanks som är över 200 kronor, därmed kan du vara sker på att du får relativt bra kvalitet och en säker konstruktion som inte riskerar att gå sönder.
 • Solcellsladdning: Detta är en väldigt bra funktion om du är ute mycket i naturen och vill kunna ladda dina enheter. Är du t.ex. ute på en längre vandringstur där du inte kommer ha tillgång på ett eluttag på flera dagar, då kan solcellsladdning vara riktigt bra.

Batteriskal vs powerbank

Om du ofta känner att du är i behov av en powerbank när du är ute på resande fot har du kanske funderat på att skaffa ett batteriskal som kombinerar fördelarna hos en powerbank med busenkel transportering och skyddande av din telefon.

Nackdelen med batteriskal är dock att de ofta kommer med en lång laddningseffekt som laddar telefonen långsamt. Du kan oftast inte heller ladda något annat än telefonen med dessa.

Av den anledningen så rekommenderar vi att du skaffar en riktigt powerbank i stället, men som ändå kommer med en portabel och smidig design som du kan ha med dig vart du än går. Välj bara en modell som passar dina behov – kanske behöver den inte vara så liten trots allt?

Vanliga frågor

Vilken kapacitet ska jag ha på min powerbank?

Kapaciteten för powerbanks mäts i mAh och det är det du använda för att förutspå hur många laddningar du kan pressa ur den. De flesta modeller kommer med en kapacitet på mellan 3000 - 20 000 mAh och dagens telefonbatterier ligger omkring 3000 - 4000 mAh. Kika på vilken kapacitet ditt telefonbatteri har och välj därefter en modell som ger dig lite rum att spela på.

Vilka powerbanks kan jag ta med på flygplan?

Det beror lite på flygbolag och land du flyger till, så det är viktigt att du dubbelkollar vad som gäller innan. Generellt så gäller dock max 100 Wh (Wattimmar) och max 2g litium i batteriet. Du kan räkna ut Wh för din powerbank genom: mAh / 1000 x V = Wh.

Hjälpsamma källor