Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kjell & Company och NetOnNet.
Idag är det väldigt få som inte använder en smartphone eller surfplatta. Möjligheten att snabbt kunna hålla reda på vänner, arbete och hobby i en enda enhet är fantastiskt, men det är inte alltid så lätt att få batteriet att räcka till.
Allt för ofta tar det slut, och sällan är vi i närheten av en laddare. Hyperjuice USB-C Powerbank för dator och mobil är en storfavorit hos många, kika lite extra på den!
Hyperjuice USB-C Powerbank för dator och mobil
Vårt betyg (4,9/5)
Linocell Powerbank med solcellsladdning 8000 mAh
Vårt betyg (4,8/5)
Andersson PRB 2.2 Wireless 10.000 mAh
Vårt betyg (4,8/5)
Powerbank 10000 mAh med trådlös Qi-laddning
Vårt betyg (4,7/5)
Vilken powerbank är bäst i test 2020?
Hyperjuice USB-C Powerbank för dator och mobil
Om du söker efter en powerbank som både laddar dina enheter och laddar sig själv samtidigt har Hyperjuice ett fint alternativ för dig. Deras USB-C Powerbank är ett extrabatteri för allt från din dator, mobil och dina andra USB-enheter.
Denna powerbank är mycket smidig och har hög prestanda, och ger totalt upp till 130W. Med 27000 mAh kan du ladda denna powerbank på endast en timme och även ladda flera enheter medan den själv blir laddad.
Vad vi gillar lite extra är att den inte endast laddar din mobil, utan även kan vara en räddare i nöden för din laptop om du inte har eluttag nära. Powerbanken ger 60W på ena kontakten och upp till 100W på den andra, vilket visar på hur snabb och effektiv den är.
Powerbanken är kompakt och kommer i en silvergrå färg. Den ligger i den lite dyrare prisklassen, men med tanke på dess kapacitet förstår vi verkligen varför. En komplett, smart powerbank för alla situationer där du behöver ett extra batteri!
Linocell Powerbank med solcellsladdning 8000 mAh
En powerbank ser till att du har ett extra batteri när en av dina enheter du använder står utan. Detta kräver dock ofta att du laddat den på förhand. Med en solcellsladdad powerbank kan du däremot ladda om powerbanken med hjälp av solljus. Perfekt för expeditioner i naturen där det inte finns tillgång till el.
Linocell har kommit ut med en powerbank med solcellsladdning, modell 8000 mAh som är ett kraftfullt batteri där du kan ladda både din mobil och suftplatta vid situationer där det behövs extra batteri. Powerbanken ger dig 10,5 W, (2,1 A) via dubbla USB-portar och har laddningsindikator, samt en inbyggd ficklampa, behändigt om du vistas ute i mörker och även behöver ett extraljus.
Denna powerbank är mycket kraftfull, då kapaciteten på 8000 mAh innebär att du kan ladda upp din mobil cirka 3 gånger vid fulladdad solcellsladdning. Powerbanken är även mycket smidig och hopfällbar, i storleken av en mobiltelefon. Du kan självklart även använda detta extrabatteri från Linocell till vardags, men den är tillräckligt stark och effektiv för längre dagar i vildmarken.
Powerbanken ligger i den undre prisklassen med tanke på dess kapacitet och användningsområde, samt de fina extra funktionerna som passar sig väl för utomhusäventyr. Med Linocells powerbank kan du känna dig helt säker att du har batteri i alla lägen!
Andersson PRB 2.2 Wireless 10.000 mAh
Om du letar efter en kraftfull powerbank där du dessutom har möjligheten att ladda trådlöst har du hittat rätt! Denna modell PRB 2.2 Wireless från Andersson har trådlös laddning via Qi och har en output på 3 A. Powerbanken har två USB-uttag, som gör att du kan ladda flera enheter samtidigt eller låna ut dem till en vän.
iPhone Xs, iPhone X och Galaxy S10 är exempel på smartphones som enkelt kan laddas trådlöst genom att lägga mobilen på powerbanken. Powerbanken har en kapacitet på hela 10 000 mAh, vilket gör att du kan ladda din enhet flera gånger på en och samma laddning.
Modellen har en tydlig LED-display där du kan se batteriets kapacitet genom att trycka på knappen vid sidan av powerbanken. Den trådlösa laddaren på powerbanken har en effekt på 5W och modellen har samma storlek som en normalstor smartphone, som underlättar och låter dig kunna hålla både mobil och laddare i samma hand om du behöver använda mobilen under laddningstiden.
Powerbanken kan laddas upp med Micro-USB-kabel eller genom en Lightingkabel. Båda dina enheter och din powerbank laddas supersnabbt, vilket är väldigt praktiskt när du har ont om tid. Enheten är gjord i aluminium, som gör modellen både hållbar och elegant i en relativt tunn och lätt design, med en vikt på endast 218 gram.
Powerbank 10000 mAh
Om du letar efter en kraftfull powerbank där du dessutom har möjligheten att ladda trådlöst har du hittat rätt! Denna modell från Goobay har två USB-portar och trådlös laddning via Qi. Detta innebär att du har möjligheten att ladda 3 enheter samtidigt.
iPhone Xs, iPhone X och Galaxy S10 är exempel på smartphones som enkelt kan laddas trådlöst genom att lägga mobilen på powerbanken. För att ladda andra telefoner trådlöst via Qi kan du köpa till en Qi adapter, det vill säga en trådlös mottagare för laddning.
Modellen har dessutom Qualcomm Quick Charge 3.0 laddning via USB-C eller USB-A och en total kapacitet på 10000 mAh. Den är också utrustad med en laddningsindikator, så du kan se hur mycket kraft den har kvar.
Powerbanken kan laddas upp med Micro-USB-kabel eller genom USB-C-porten, och kan laddas upp extra snabbt med Quick Charge-laddaren. Alltså kan både dina enheter och din powerbank laddas supersnabbt, vilket är väldigt praktiskt när du har ont om tid. Enheten är i aluminium, som gör modellen både hållbar och elegant i en relativt tunn och lätt design, med en vikt på 280 g.
Köpguide - Hur hittar man den bästa powerbanken?
Idag har mer eller mindre varje individ i Sverige en smartphone eller surfplatta. Dessa enheter låter oss kolla mejlen, ringa, skicka sms, chatta, spela och mycket mer.
Men det är inte alltid helt enkelt att bevara batteritiden om man gör annat än att ringa eller kolla mejlen, faktum är att en del applikationer kan sluka ett full-laddat batteri på några få timmar.
Har du en nyare modell så har den antagligen utökad batteritid, men de flesta som köper en ny enhet ställer också fler krav på den. Med andra ord kanske inte batteritiden räcker ändå, trots utökat kapacitet.
Detta gäller såklart inte bara smartphones och surfplattor, men vi anar att fler är på jakt efter en powerbank för just sådana enheter.
Du kan även stöta på ett till problem, nämligen att batteriet i din enhet börjar bli gammalt och slitet. Den som normalt klarade en hel dag, kanske nu bara håller halva dagen. Oavsett anledning så vill vi lösa det här problemet på smidigast sätt.
Vår rekommendation är såklart att införskaffa en powerbank.
Detta är knappast någonting nytt på marknaden, men efterfrågan ökar år efter år på grund av att användare ser fördelarna med dom.
De flesta modeller av powerbanks idag kan inte bara ladda en enhet, utan flera. Dessutom blir modellerna mindre år efter år, utan att det ruckas på kvalitet eller kapacitet.
Men vad ska man leta efter när man är på jakt efter en powerbank?
Vi rekommenderar dig att inte jaga någonting allt för dyrt. Det finns massor av modeller som är både effektiva och kvalitativa för en mindre peng. Kostnaden brukar oftast baseras på storlek och hastighet mer än kapacitet idag. Det beror på att mindre enheter kräver mindre komponenter och mer arbete för att få till det bra.
En fördel med att ha en lite billigare modell är också att den kan gå sönder och tappas utan att man blir ruinerad. Självklart ska målet vara siktat på en powerbank som är dig trogen länge, men det är alltid bra att ta det säkra före det osäkra.
Nästa steg är att kontrollera vilka utgångar den har för laddning.
De flesta modeller har antingen USB och mikro-USB, en del har båda. Sedan finns det även modeller som har ett par ytterligare utgångar. Är du osäker så brukar USB vara en säkert alternativ, i storst sätt alla vanliga laddare idag har USB
Varje utgång har också begränsningar. Den vanligaste USB utgången ligger på 2,1 A. Ibland har de dubbla utgångar och då brukar den ena vara lite mindre och landa på 1 A. 2,1 A laddar en mobil på halvfart, behöver du snabbare laddning ska du sikta på 3 A. Kontrollera dock att enheterna stödjer och kan ta emot detta.
Kapacitet och kvalitet är självklart också viktigt
Vi rekommenderar dig inte att köpa en powerbank under 5000 mAh, då kan du ladda de flesta mobiler två gånger åtminstone. Kontrollera även hur lång tid det tar att ladda själva powerbanken, en del modeller har ruskigt långa väntetider innan du kan få dom i bruk.
Kvalitet i form av inre komponenter är svårt att kontrollera, de flesta modellerna för ett par hundra kronor kommer att hålla flera månader till något år. Beroende på hur frekvent och varsamt du använder powerbanken.
När det gäller kvalitet av det yttre så bör man först fastställa vart den ska användas. Ska du ut i naturen kan det vara bra med en mer robust modell som tål regn och fall, om inte kanske du inte behöver tänka på det så mycket.
Det är med andra ord bra att ge olika powerbanks lite fundering så du kan hitta den bästa powerbanken för dig. Vi såg till att testa modeller som är effektiva och kvalitativa, utan att kosta för mycket.
Sammanfattning
Vi rekommenderar dig starkt att ta med en powerbank nu under sommaren, du kommer att tacka dig själv. Oftast får man tomt batteri när man minst anar det, och även när man mest behöver batteri.
Ta det säkra före det osäkta och köp hem en pålitlig powerbank, den kommer att vara till stor nytta för varje individ.
Lämna ett svar