Bästa slow juicern 2023

Bäst i test för slow juicers: Köpguide och topplista med 8 slow juicers

Uppdaterad:

En slowjuicer och en skål med äpplen.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Med en slow juicer kan du göra din egna juice i hemmet, helt med ingredienser du själv föredrar. Det blir både gott och nyttigt! Den populära Philips HR1889/70 hamnade i topp hos oss med sin fantastiska design och dess funktioner. Kolla gärna vår topplista och läs vår köpguide. Vi är säkra på att du kommer hitta den bästa slow juicern för dina behov!

Vilken är den bästa slow juicern?

Bästa slow juicern: Philips HR1889/70

Philips slow juicer HR1889/70 är en prisbelönad modell som gör det enklare än någonsin att avnjuta en färskpressad juice varje morgon. Det är inte bara dess design som gör den så utmärkande. Även dess funktioner och olika inställningar gör den till ett vinnande val även enligt våra egna jämförelser av marknadens utbud. Letar du efter en prisvänlig och effektiv modell är det HR1889/70 du ska kika lite extra på.

En slow juicer som denna kommer att pressa hela frukter och eftersom den maler råvarorna på ett mycket funktionellt sätt kommer mer saft att avlägsnas. Detta gör att du inte slösar på frukt och grönsaker och får mer juice på köpet vilket sparar dig pengar.

Slow juicern har en motoreffekt på 150 watt, vilket bidrar till maskinens effektiva pressning och användarvänlighet. Dessutom ger den starka motorn dig en mer multifunktionell köksmaskin, där du kan pressa samtliga råvaror. Inkluderat droppstopp gör användningen mer smidig och då samtliga delar kan tas isär och maskindiskas kommer du garanterat att använda denna maskin oftare.

Viktiga specificationer

 • Effekt:150 watt
 • Droppstopp:Ja
 • Hela frukter:Ja

För större frukter: Omega MegaMouth MM702

Den utvecklade slow juicern Omega MegaMouth MM702 kommer att underlätta för dig att skapa smakrika och näringsrika juicer på hemmaplan.

Denna modell har försetts med extra filterskärmar och ett brett fyllningsrör, vilket gör att du kan pressa allting mellan himmel och jord i slow juicern. Perfekt för dig som vill kunna testa på lite olika smakkombinationer. Slow juicerns filtersystem är även anpassad för nötter, så att du kan få i dig Omega3 och bra fetter in din morgondryck.

Slow juicern pressar råvarorna långsamt med ett varvantal på 60 varv i minuten. Detta frigör mer vitaminer och mineraler från de frukter och grönsaker som du använder. Omega är designad för att vara robust och står stadigt på köksbänken när du arbetar. En toppenmodell som vi rekommenderar skarpt!

Viktiga specificationer

 • Effekt:240 watt
 • Droppstopp:Ja
 • Hela frukter:Ja

Innovativ saftteknologi: Wilfa SJ1B-500

Wilfas slow juicer SJ1B-500 är den modell som var har utsett till marknadens mest prisvänliga slow juicer, detta utan att du behöver kompromissa med kvaliteten på maskinen.

SJ1B-500 har försetts med Wilfas egna saftteknologi, som maximerar mängden vitaminer och näringsämnen som bibehålls under utvinningen av saft från råvarorna. När frukten eller grönsakerna läggs i pressas de sakta och under högre tryck, för att mer fibrer ska kunna avlägsnas. Detta gör att du kan njuta av extra frisk och vitaminrik juice på morgonen.

Denna modell kanske inte har den bästa kapaciteten på behållare då den rymmer 0,5 liter. Har du däremot en större familj, kanske denna modell från Wilfa inte är det allra bästa valet för dig. Men ha dock i åtanke att det krävs mindre juice för att få samma näringsinnehåll.

Fördelen med en slow juicer som denna är dock att eftersom mer näring pressas ur grödorna, håller sig juicen fräsch längre i kylskåpet. Så du kan med fördel pressa juicen dagen innan och hälla i en annan behållare som familjen sedan kan fylla sina glas från. En kvalitetsmaskin som säljs till ett mycket bra pris!

Viktiga specificationer

 • Effekt:150 watt
 • Droppstopp:Ja
 • Hela frukter:Ja

Det mest prisvänliga valet: Severin 3571 Slow juicer

Den väldesignade Slow juicern 3571 från Severin är en utmärkt investering för dig som vill ha en snygg och prisvänlig modell. Köksmaskinen har tillverkats av rostfritt stål, vilket ger den en längre hållbarhet och underlättar även rengöring av maskinens samtliga delar.

En stor fördel med denna slow juicer är även att den har försetts med en tyst växelströmsmotor, vilket ger både en jämn drift men gör också att du kan pressa juice närhelst på dygnet du önskar. Utan risk att störa de du bor med eller grannar om du bor i lägenhet.

För att ge dig goda möjligheter att pressa mer juice samtidigt har Severin försett denna slow juicer med en kanna som rymmer 1,3 liter och ett filtersystem som även klarar av frusna bär eller råvaror. Ett prisvänligt och multifunktionellt val som passar de flesta hushåll!

Viktiga specificationer

 • Effekt:150 watt
 • Droppstopp:Ja
 • Hela frukter:Nej

Med patenterade rengöringsverktyg: Witt by Kuvings B6640PW-M

Witt by Kuvings har skapat denna smidiga slow juicer B6640PW-M som har en perfekt kombination av praktiska element och en snygg design som gör den fin att ha framme i köket.

Slow juicern hjälper dig att skapa näringsrika drycker helt utan ansträngning och tack vare maskinens smarta pressfunktion ger den också juicen en längre hållbarhet på upp till tre dagar. Perfekt när du vill kunna göra mer juice samtidigt och spara tid.

Men det är framförallt en sak som vi finner mer utmärkande med slow juicer B6640PW-M och det är hur enkel den är att rengöra. Medföljande patenterade rengöringsverktyg underlättar hanteringen av maskinen och ger den också en längre hållbarhet. Vi vet hur tråkigt det är att rengöra köksmaskinerna när man är klar med bestyren, men med denna modell går det lätt och smidigt och tvätta den ren, redo att användas igen när helst du önskar!

Viktiga specificationer

 • Effekt:240 watt
 • Droppstopp:Ja (SmartCap-system)
 • Hela frukter:Ja

Dubbla matbehållare: Kenwood JMP800SI

Med JMP800SI från varumärket Kenwood kan du pressa även dina hela råvaror på ett mycket enkelt sätt. Trots detta har slow juicern en kompakt och nätt design som gör den lättplacerad i köket och möjliggör även dig att ha den framme för jämnan. Eftersom inga råvaror behöver delas innan användning hjälper denna köksmaskin från Kenwood även dig att spara tid i köket.

Kenwood har försett denna slow juicer med dubbla matbehållare, vilket gör att du kan pressa samtliga grönsaker och råvaror som du vill använda och upptäcka nya smakkombinationer.

En annan fördel med denna slow juicer är att den är enkel att rengöra och att den har en effekt på 280 watt som ger en jämn pressning, för att drycken ska bli så näringsrik som möjligt.

Viktiga specificationer

 • Effekt:280 watt
 • Droppstopp:Ja
 • Hela frukter:Ja

Stilren slow juicer: Smeg Slow juicer

Italienska varumärket Smeg har utvecklat en slow juicer som både har en uttänkt design och är mycket funtionell. Deras slow juicer Retro har en praktisk design som gör att du kan förbereda läckra och nyttiga juicer på nolltid. Den tidlösa 50-tals designen gör köksmaskinen även till en vacker inredningsdetalj.

Juicebehållaren rymmer 500 milliliter färskpressad juice och maskinen är anpassad för att klara av samtliga frukter och grönsaker. De två inkluderade silarna filtrerar bort små restpartiklar och kärnor från det som du pressar. Detta ger då en mer slät juice, men som ändå innehåller allt det nyttiga.

Maskinen innehåller även en bastant behållare för fruktkött och alla rester som silas ur juicen. Denna rymmer 1.6 liter. Juicekannan gör det enkelt för dig att hälla upp drycken när den är klar. Du undviker därmed spill och rengöringen blir betydligt enklare.

Letar du efter en slow juicer som har en stabil konstruktion och som är mycket enkel att använda, rekommenderar vi Retro från Smeg. Den fina designen öppnar även upp för samtal när du bjuder hem dina vänner på frukost.

Viktiga specificationer

 • Effekt:150 watt
 • Droppstopp:Ja
 • Hela frukter:Ja

Bäst för hårda råvaror: Philips HR1949/20

Detta är ännu en effektiv slow juicer från varumärket Philips, däremot skiljer den sig dock markant från ovan nämnda variant och är ett särskilt bra val för dig som letar efter en slow juicer med en större kapacitet.

Denna modell HR 1949/20 är designad för att kunna pressa ur 90% av saften från de råvaror du väljer att använda dig av. Philips teknologi ger dig därför en juice som är mer smakrik och fylld med näring.

HR 1949/20 tar visserligen upp lite mer plats i köket och kanske inte är det allra bästa valet för dig med begränsat utrymme. Dessutom är den en något mer kostsam modell, men du får också fler funktioner och användningsområden på köpet.

Med denna slow juicer kan du pressa samtliga ingredienser och kombinera din juice precis som du vill. Addera spirulina, mango eller varför inte mixa din juice med bär för ett extra näringsinnehåll och antioxidanter. Huvudmaterialet som används är stål, vilket ger dig en robust slow juicer som du kan lita på i alla lägen och som är enkel att rengöra.

Viktiga specificationer

 • Effekt:200 watt
 • Droppstopp:Nej
 • Hela frukter:Ja

Vem borde köpa en slow juicer?

En slow juicer är på många sätt lik en råsaftcentrifug, båda pressar frukt och grönsaker. Fördelen med en slow juicer är att den långsamt pressar fruktsaften och ger därför en silkeslen, koncentrerad juice. Samt att man får ut mer juice om man använder en slow juicer. Fullt av fibrer!

Slow juicers kan juica dom flesta frukter och grönsakerna men passar bäst på mjuka frukter och bladgrönsaker. Dessa enheter är också väldigt tysta när dom juicar! Perfekt om du inte vill väcka resten av hushållet en tidig morgon.

Varför skulle man behöva ha en slow juicer då? Jo, en slow juicer passar perfekt för dig som vill få i dig mer grönsaker som är en superviktig del i vår kost. Det rekommenderade intaget av grönsaker om dagen enligt världshälsoorganisationen är 400 gram.

Många av oss är dåliga på att få i oss den mängden till maten, och då funkar det jättebra med en juice fullproppad med näringsrika grönsaker. Och det kan bli riktigt gott också!

En annan fördel är att du helt själv kan välja vad du vill ha i din juice, helt efter din egen preferens. Och har du svårt att få dina barn att äta grönsaker? Att juica och smyga ner lite grönsaker kan vara en toppenmetod.

Köpguide för slow juicers

Det finns många olika prisklasser och funktioner på slow juicers. Om man tittar på själva modellen så finns det både vertikala och horisontala varianter, och de är bra på lite olika saker.

Vissa vertikala juicers klarar inte av långa fibrer, till exempel vetegräs, men är lite slimmare i designen. Horisontala klarar de allra flesta frukter och grönsakerna men kan vara lite större och ”klumpiga” i designen.

Vad du föredrar är såklart en smaksak!

En slow juicer krossar först alla ingredienser för att sedan långsamt pressa dem. Det är detta sätt som både ger mer och slätare juice samt att de behåller mer av alla näringsrika ämnen. En råsaftcentrifug krossar grönsakerna endast och ger därför mycket mindre juice, och inte alls lika slät. Däremot är den snabbare.

När du funderar på vilken slow juicer du ska köpa finns det lite olika funktioner och egenskaper du ska tänka på.

Motorn

Motorn i slow juicers har olika varvtal, beroende på vilken modell du väljer. Ju lägre varvtal, desto smakrikare och näringsrikare juice kan du förvänta dig. Ett högre varvtal brukar oftast innebära att den blir klar snabbare. Vi skulle dock fokusera på att hamna på ett lågt varvtal då det är där just slow juicern skiner.

Storlek

Storleken på enheten och främst matningsröret där du stoppar ned ingredienserna spelar roll. Ett stort rör gör det möjligt att pressa ned direkt, utan att behöva skära frukten och grönsakerna innan vilket kan vara smidigt.

Är röret mindre kan du behöva skära ingredienserna i små bitar innan pressningen. En del enheter är utrustade med 2 matningsrör också, för att effektivisera pressningen.

Rengöring

Slow juicers kan vara svår att rengöra. Därför kan du även kika extra på hur modellen är uppbyggd för att förenkla rengöringen. Ju färre delar, desto enklare blir det att diska den efter pressningen.

En medföljande rengörningsborste som passar till slow juicern underlättar mycket och det är vissa enheter utrustade med.

Design

Designen på din slow juicer spelar såklart också in. En sån här maskin är en ganska stor och robust enhet att ha framme i köket, och då vill man ju att den ska se snygg ut. Där får man kika runt och se vad man tycker om, antingen en lite mindre och slimmare eller en av de större modellerna.

Det vanligaste att pressa i en slow juicer är som sagt frukt och grönsaker till en härlig juice!

Men glöm ej att vissa går att använda för till exempel nötter, man kan göra glass och till och med sin egen tomatsås till pizzan. Många möjligheter väntar den som införskaffar sig en slow juicer!

Hur vi hittade produkterna till topplistan

En slow juicer är perfekt för att tillföra lite extra näring på morgonen. Men det krävs också att slow juicern är effektiv, att den är utrustad med bra funktioner och att den kan pressa fler grödor för att den ska vara så funktionell som du planerar den att vara.

Därför var det just dessa faktorer som vi hade särskilt i åtanke och som vägde in tillsammans med recensioner, utlåtanden och omdömen från andra testpaneler.

Efter noggrann efterforskning inom området har vi också insett att hantering och rengöring av slow juicern kommer att ge den flera pluspoäng. En modell som är svår att hålla ren kommer garanterat inte användas lika ofta som en modell som snabbt kan sköljas av och läggas in i skåpet. Utöver allt detta hade vi också priset som en betydande faktor för produkternas placering på topplistan.

Målet var att inkludera de mest prisvärda maskinerna som ger dig mycket för pengarna och vi tycker att vi har lyckats riktigt bra!

Sammanfattning

En slow juicer är en köksmaskin som passar alla i hushållet. För dig som tränar mycket och vill få i dig alla nyttigheter, för dig som bara behöver en extra kick eller för ditt barn som inte tycker om grönsaker och kanske inte får i sig tillräckligt.

Det finns alltså mängder av fördelar med slow juicern. Om du väljer att investera i en så väntar mängder av goda juicer framöver!

Hjälpsamma källor