Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Granngården, Byggmax och Gardenstore.
Tiden då ryggen knäcktes under tyngden från snöskyffeln är förbi!
När snön går från att vara något som förgyller tillvaron till att vara ett nödvändigt ont som vi bara måste klara av att hantera, då är det en snöslunga som är rätt verktyg för jobbet. Vi har samlat ihop en lista över de bästa snöslungorna på marknanden. Ta en titt och hitta rätt modell för dina behov!
MTD OPTIMA ME 66 T
Vårt betyg (5/5)
Texas 568TG
Vårt betyg (4,8/5)
POWER CURVE 1800 TORO
Vårt betyg (4,8/5)
Husqvarna ST 224
Vårt betyg (4,7/5)
POWER LITE R TORO
Vårt betyg (4,6/5)
Ariens Classic ST 24 E
Vårt betyg (4,5/5)
AL-KO Snowline 700 E
Vårt betyg (4,4/5)
Vilken snöslunga är bäst i text 2020?
MTD OPTIMA ME 66 T
Optima ME 66 T är en 2-stegs snöslunga som är ett perfekt val för dig som skottar större ytor, med mycket snö. Den kraftfulla ThorX motorn möjliggör snöröjning både på mark-och takytor.
För att vara multifunktionell och effektiv har snöslungan även försetts med X-treme snöskruvar. Dessa bryter ner både snö och hård is på ett mycket funktionellt sätt.
Snöslungan ME 66 T ingår i MTDs utvecklade Optima serie. Samtliga maskiner i denna kollektion är utrustade med en större bränsletank. Denna modell rymmer till exempel 3 liter bränsle, för att du ska kunna arbete länge utan att behöva fylla på tanken allt för ofta.
Med ME 66 T kan du justera maskinen efter vilken yta du arbetar på. Snöslungan har 6 hastigheter för snöröjning framåt och 2 hastigheter för snöröjning bakåt. Letar du efter en kraftfull maskin som underlättar snöröjning på till och med större ytor, rekommenderar vi MTDs Optima ME 66 T.
Texas 568TG
Kompakt snö som täcker en stor yta, kan vara väldigt tidskrävande att ta bort. Men inte med Texas snöslunga 568TG. Den har nämligen en konstruktion som är perfekt anpassad för att klara av just dessa underlag och förutsättningar.
Maskinen har en arbetsbredd på 56 centimeter, vilket gör att den kan avlägsna mycket snö vid varje vända. Utkastaren kan även roteras i 190 grader, för att snön ska kunna placeras där du vill ha den.
Detta ger dessutom en högre kasthastighet och räckvidd på hela 15 meter. Detta kan dock variera en aning beroende på hur tung eller kompakt snön är.
Utöver detta har snöslungan utrustats med flera säkerhetsfunktion. Däribland med fjäderbultar, som minskar risken för att snö blandat med sten eller grus förstör maskinen, eller utsätter dig själv för någon typ av risk.
568TG är lättkörd och med en enkel hantering kan du få jobbet gjort snabbare. Maskinen säljs även till ett mycket bra pris som passar de flesta som letar efter funktionell, men inte så kostsam snöslunga att använda för lite större ytor.
POWER CURVE 1800 TORO
Ibland kan det vara knepigt att starta en motor under årets kalla dagar. Så får att göra livet lättare så är elstart en väldigt bra funktion att ha på din slunga. Något som även märket Toro tycker. Men en salig blandning av enstegsmodeller och tvåstegsmodeller, så är deras eldrivna enstegsmodeller som drivs med sladd en av deras bästa uppfinningar. Dessutom är dessa modeller mindre till storleken och ofta väldigt energisnåla jämfört med deras bensindrivna motsvarighet.
Snöslunga Power Curve 1800 är inget undantag! Med ett lågt inköpspris är denna slunga många människors bästa vän under vintern. För att inte tala om hur kompakt och enkel att hantera den är. Att sedan ställa undan den eller hänga upp den när den inte används, är lika lätt som det är att hantera den.
Denna enkla och lilla slunga är i särklass den bästa investeringen du kan göra – dessutom slipper du onödigt buller och farliga bensinångor. Så ja, ingen bensin eller oja är nödvändig i det här fallet – tryck bara på startknappen!
Slungans unika Power Curve-system röjer dessutom 318 kg snö per minut och har en kastlängd på upp till 9 meter. Och tack vare att den har ett sladdlås så riskerar du inte att då elkontakten utdragen. Snöslunga Power Curve 1800 är en smidig och lätthanterad snöslunga och passar utmärkt för dig som vill snöröja garageuppfarten, entrén eller altanen!
Köpguide - Hitta den bästa snöslungan för dig!
När du väljer mellan olika snöslungor så finns det vissa saker du ska ha i åtanke när du väljer. Vissa tycker att priset är avgörande och idag kan du hitta snöslungor i alla prisklasser.
Välj efter behov
Idag kan du hitta snöslungor allt från någon tusenlapp upp till, och över för den delen, 100.000 kronor. Vilket kan tyckas väldigt saftigt men kom ihåg att en dyrare snöslunga har många fler funktioner, något som uppskattas men behöver nödvändigtvis inte innebära att den slungar snö bättre än de som är i den billiga prisklassen.
Så som med allt annat så är det helt upp till dig och dina behov, vilket i slutändan är det som kommer att styra ditt köp.
Enstegsslunga eller tvåstegsslunga?
Det finns två sortens snöslungor som du kan välja mellan – enstegsslungor och tvåstegsslungor. Enstegsslungor är inte alltid, men oftast, elektriska och drivs av antigen ett uppladdningsbart batteri eller en nätanslutning.
Dessa sorts slungor är dock inte lika kraftiga som de bensindrivna men de är ofta mindre, lättare att manövrera, billigare och snällare mot miljön. Så har du inte en alltför stor skottningsyta så är enstegsslunga utmärkt och räcker långt och väl.
Den bensindrivna tvåstegsslungan är mycket kraftigare än enstegsslungan och kan på grund av det hantera större mängder med snö. Och även om den är bensindriven så är dessa sortens slungor bränslesnåla så de är inga stora miljöbovar för den delen.
Slungan driver sig själv framåt till skillnad från enstegsslungan som du själv behöver ge en push för att den ska röra sig framåt. Tvåstegsslungan är ett självklart val för de som har stora ytor att skotta.
Tänk på att ställa krav på snöslungan
Att ställa krav på din utrustning är naturligt. Och när det rör sig om snöslungor så har du några att tänka på. Till exempel säkerhetshandtag.
En snöslunga ska vara försedd med ett säkerhetshandtag, vilket är innebär att maskinen stannar när du väl släpper taget. Något som är viktigt för säkerheten.
Själv utkastet ska gå att vrida på så att du på så sätt själv kan välja var snön slungas och landa. Reservdelar är en annan sak att ha i åtanke - de ska vara lätta att få tag på ifall slungan bestämmer sig för att inte samarbeta.
Utöver allt detta så finns det andra variabler för att snöslungan ska vara en välfungerande sådan. De ska så klart vara försedda med hjul eller larvfötter - något som gör sig bäst på ytor som inte är platta fastän larvfötter generellt är i det dyraste laget.
Väljer du en slunga med hjul så kan du köpa tillhörande snökedjor vilket är utmärkt när det är halt ute. Vissa snöslungor kommer även med lampor - något som underlättar snöröjningen på en gård där du inte har bra med belysning eller där belysningen är begränsad.
Alla dessa variabler är utav stort värde men du bör fråga dig om det är något som du behöver, för som nämnt innan, det är ditt behov som styr köpet i slutändan.
Lång livslängd
Det är värt att nämna att en snöslunga ska stå sig mellan 15-30 år så det är en långsiktig investering du gör. Så ta dig en ordentlig funderar över vad du behöver - inte bara idag utan för de kommande åren.
Går du i flyttankar och denna flytt innebär att din boendeyta förändras - då kanske du ska investera i en slunga som kan hantera detta.
Ta också hand om din snöslunga så att du slipper dyra reparationer. Efter varje användning, rengör den så att snörester inte fryser fast och riskerar att förstöra den. Var också noggrann med var du kör din snöslunga så att du inte kör på något som kommer kräva en kostsam reparation.
Hur vi valde topplistan
Att välja rätt snöslunga kan verka jobbigt, krångligt och i vissa fall tidskrävande när det finns så många olika varianter ute på marknaden och när valet handlar om att du måste tänka på dina snöslungarbehov nu och dina snöslungarbehov i framtiden.
Inför dessa recensioner har vi haft i åtanke bland annat de punkter vi tar upp i köpguiden. Allt för att säkerställa användarvänligheten men även tänkt på de två typer av slungor som finns för att lättare ge dig en överblick och på så sätt få ditt val att även det bli lättare.
Vi har också noga läst recensioner från både experter, användare och nybörjare, samt tagit en närmare titt på produkttester som har gjorts av de olika modellerna och har baserat på detta valt ut de som vi anser är de kraftfullaste på marknaden just idag.
Mest tankekraft har vi lagt på användarrecensionerna då vi anser att dess användare, som brukar snöslungan regelbundet, vet vad de talar om och är därför väl medvetna om både dess kvalitet och vad som krävs utav en snöslunga. Men även prisvärdhet har varit en viktig faktor som påverkat rangordningen av dessa produkter.
Sammanfattning
Förhoppningsvis hittade du en snöslunga som passade dig här bland våra favoriter!
Som vi nämnde innan så är Optima ME 66 T vårt val till den bästa snöslungan och vi tror den skulle passa många konsumenter. Om du bestämmer dig för att leta vidare själv så ha vår köpguide i åtanke så du vet att du hittar rätt!
Lycka med snöröjningen!
Lämna ett svar