Bästa sous vide-maskinen/cirkulatorn 2023

Köpguide för sous vide-cirkulatorer: 8 cirkulatorer som är bäst i test

Uppdaterad:

En vakuumförpackad köttbit och en sous vide.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Världen har verkligen fått upp ögonen för de fördelar som en sous vide-maskin ger. Förutom att det är ett väldigt praktiskt sätt att laga mat på, så kan denna smarta köksmaskin också göra att du kan laga mer smakrika rätter och långkok på ett smidigare sätt.

Är du redo att ta din matlagning till en helt ny nivå? Vi listar i denna artikel marknadens bästa modeller och hjälper dig att göra det bästa valet av sous vide-maskin för dig och ditt kök!

Vilken är den bästa sous vide-maskinen/cirkulatorn?

Anova Precision Cooker Pro

Högst upp på topplistan har du denna utvecklade och innovativa sous vide-maskin Precision Cooker Pro från varumärket Anova. En vinnande modell enligt våra jämförelser och även favorit enligt flera andra topplistor som till exempel Good House Keeping.

Men vad är det då som gör just denna modell så funktionell? Det är framförallt några funktioner som vi finner lite extra utmärkande vilket dels är sous vide-maskinens kraftfulla motor som är byggd för att du ska kunna använda denna köksmaskin regelbundet och alltid med en jämn temperatur.

Precision Cooker Pro är även tillverkad av hållbara material som vattenavvisande rostfritt stål, där även inkluderad WiFi-anslutning gör att du kan justera sous vide-maskinen efter den rätt som du ska tillaga.

Om du letar efter en genomtänkt och hållbar maskin så kommer denna vinnande modell vara ett ypperligt val. Den är minst lika bra för passionerade hemmakockar som professionella användare.

Viktiga specificationer

 • Vikt:1,3 kilo
 • Material:Rostfritt stål
 • Bredd:5,9 centimeter
 • Wifi-anslutning:Ja

Steba SV50

Det finns också ett val på marknaden som är både kraftfullt och prisvänligt. Perfekt för dig som har en lägre budget, men trots detta letar efter en funktionell maskin. Stebas sous vide-maskin SV50 är då ett utmärkt val och maskinens tydliga LCD-display, gör den enkel att använda oavsett tidigare erfarenhet.

Temperaturinställningen på SV50 är även det en punkt som gör denna till ett mycket bra val. Här har du en justerbar temperatur på upp till 90 grader och en avvikelse på 0,5 grader som gör att du kan laga mat med en säkrare hand och perfekt tillagning varje gång.

För att du ska kunna planera din matlagning bättre har Steba även försett denna modell med en timerfunktion som kan ställas in på upp till 99 timmar. När vill du servera maten och hur länge behöver den ligga och sjuda i vacuumpåsen innan den är klar?

Viktiga specificationer

 • Vikt:1,2 kilo
 • Material:Stål
 • Bredd:8 centimeter
 • Wifi-anslutning:Nej

Witt Smart

Från varumärket Witt har du denna sous vide-maskin Smart. Med sina inbyggda funktioner och praktiska form är den en ren fröjd att laga mat med. Framförallt kommer WiFi-funktionen att göra hanteringen lite extra fördelaktig där du kan följa processen och justera inställningarna direkt från din mobiltelefon.

Temperaturen kan enkelt justeras med ett knapptryck där du kan välja mellan 40-95 grader. Maskinens effekt på 1000 watt ger även ett väldigt jämnt temperaturflöde och vattnet i kastrullen kan även värmas upp snabbare.

Witt har även tänkt till lite extra när det kommer till sous vide-maskinens form och därför är Smart mycket enkel att hantera, rengöra och förvara. Ett mycket praktiskt val helt enkelt och som säljs till ett bra pris.

Viktiga specificationer

 • Vikt:1,5 kilo
 • Material:Stål
 • Bredd:8 centimeter
 • Wifi-anslutning:Nej

Anova Precision Cooker Nano

För en enklare hantering så kan det för vissa moment vara enklare att investera i en sous vide-maskin som har en lättare vikt. Framförallt om den ska användas manuellt. Anova Precision Cooker Nano är då lite särskilt utformad för detta ändamål och har en vikt på endast 0,63 kilo. Utöver detta kommer den också med flera andra intressanta tillägg.

Denna sous vide-maskin är kompatibel med en kastrull, gryta eller behållare med en kapacitet på upp till 20 liter. Den ger då en mycket jämn temperaturfördelning och snabb uppvärmning, för att du ska spara på energi. Därefter håller Precision Cooker Nano en konstant temperatur.

Genom att ladda ner Anova-appen, öppnar du också upp en helt ny värld av användningsområden och möjligheter. Från telefonen kan du därför enkelt justera temperatur, se över tillagningsprocessen eller välja program.

Viktiga specificationer

 • Vikt:0,63 kilo
 • Material:Plast
 • Bredd:5,6 centimeter
 • Wifi-anslutning:Ja

Champion Precision Circulator

För särskilda rätter kommer en högre temperatur under matlagningen helt klart vara fördelaktigt. Därför har Champion försett denna sous vide-maskin Precision Circulator, med en högre maximal temperatur som därmed ger maskinen ett bredare användningsområde.

Sous vide-maskinen kan användas för behållare på upp till 15 liter, där 8,2 liter vatten cirkuleras per minut för att skapa en väldigt jämn värmefördelning och snabbare uppvärmning av vattnet. Precision Circulator har även en mycket stilren design för att den ska vara ett fint inslag i samtliga kök och där du stolt kan ha den framme för jämnan.

Maskinens tydliga LCD-display är även detta en stor fördel, då det förenklar hanteringen och ger dig full överblick under användningen för allra bästa resultat. En fantastisk sous vide-maskin helt enkelt!

Viktiga specificationer

 • Vikt:1,38 kilo
 • Material:Stål
 • Bredd:13 centimeter
 • Wifi-anslutning:Nej

Sansaire Sous Vide

Sansaires Sous Vide har en mycket snygg och diskret design som gör att den tar upp minimalt med plats i köket. Ett utmärkt val för dig som har begränsat med utrymme, men som nödvändigtvis ändå inte vill kompromissa med maskinens inställningar och funktioner. Detta är en kraftfull och effektiv sous vide-maskin, men då i en mer kompakt storlek.

Denna modell är också designad för dig som kanske inte har så mycket erfarenhet av att använda en sous vide-maskin. Den har försetts med enkla instruktioner och flera inställningar som du kan välja mellan.

Här har du möjligheten att experimentera med din matlagning och verkligen få upp ögonen för de fördelar som en sous vide-maskin kan ge.

Viktiga specificationer

 • Vikt:1,8 kilo
 • Material:Stål
 • Bredd:10 centimeter
 • Wifi-anslutning:Nej

Wilfa Sous Vide-stav

Från varumärket Wilfa har du detta starka och mycket effektiva valet Sous Vide-stav. Om du ska tillaga rätter som kräver en något starkare motor så kommer denna modell med en effekt på 1200 watt vara ett ypperligt val. Tack vare sin effekt så har den även en större maximal kapacitet på upp till 30 liter. Perfekt för storkok eller om du har många munnar att mätta.

Utöver detta så imponerar även sous vide-maskinens design oerhört. Den är robust, stadig och har en mer rejäl konstruktion med sin diameter på 21,5 centimeter och höjd på 41,7 centimeter.

Sous vide-maskinen är även enkel att använda och där du får möjlighet att tänka utanför ramarna och laga mat på ett modernare sätt.

Viktiga specificationer

 • Vikt:1,8 kilo
 • Material:Stål
 • Bredd:10 centimeter
 • Wifi-anslutning:Nej

OBH Nordica Cooker Magnetic Circulation

Sedan har du även denna större Sous vide-maskin Cooker Magnetic Circulation, där det framförallt är formen på maskinen som gör den lite extra utmärkande. Detta gör den även till marknadens mest användarvänliga val, vilket uppskattas av många hemmakockar.

Denna sous vide-maskin kommer att hjälpa dig att uppnå en optimal koktemperatur för att du ska kunna servera riktigt mört kött, grönsaker eller en krämig sås. LED-displayen navigerar dig genom hela matlagningen och inkluderad timerfunktion gör att du själv kan planera din matlagning bättre.

Tack vare sin form klarar maskinen att värma upp till 8 portioner vakuumförpackad mat och har flera funktioner och temperaturinställningar för att du ska få en skräddarsydd användning.

Viktiga specificationer

 • Vikt:2,5 kilo
 • Material:Stål
 • Bredd:Information saknas
 • Wifi-anslutning:Nej

Köpguide för sous vide-cirkulatorer

Det är mycket att ha i åtanke när du väljer vilken sous vide-maskin som du vill investera i. Även om de på ytan ser ganska lika ut, så kommer inkluderade funktioner, temperaturinställningar och maskinens kapacitet påverka vad den faktisk lämpar sig utmärkt till.

För att du ska kunna göra ett bra val är det därför nödvändigt att du jämför olika alternativ på marknaden för att kunna hitta en modell som fyller sin funktion i ditt hem. Samtidigt ska den också ge dig möjligheten att kunna utveckla dina kunskaper inom matlagning och där du kan testa på nya rätter att servera dina gäster.

Vad ska du använda maskinen till?

Den bästa maskinen för dig behöver nödvändigtvis inte vara topplistans vinnare. Beroende på vad du planerar att använda sous vide-maskinen till är det viktigt att du då också anpassar köpet efter detta. Det allra viktigaste är såklart att maskinen behåller sin temperatur under hela användningen och att vattnet cirkulerar på ett bra sätt.

Att du väljer ett inriktat val är därför fördelaktigt och att funktionerna underlättar för just det som du ska tillaga. Kanske en saftig köttbit, krämig sås eller gryta? Vilken temperatur och värmefördelning krävs då till exempel för att få ett bra resultat?

Kapacitet

Ju starkare och mer kraftfullt val, desto högre kapacitet kommer då således också maskinen ha. Så fundera på hur stor behållare som sous vide-maskinen ska kunna bevara temperaturen på. För de flesta hem så kommer en kapacitet på runt 10 liter vara mer än tillräckligt.

Men beroende på vad hur många portioner som den ska klara av att värma, bör valet av modell också anpassas efter detta.

Temperatur och justering

Olika råvaror kräver lite olika tillagningstemperaturer för att slutresultatet ska bli perfekt saftigt eller välsmakande. Därför kommer maskinens temperatur och även justering av temperatur vara en viktig punkt.

Vi rekommenderar till exempel att du kikar på en modell där du enkelt kan justera temperaturen, grad för grad och där den maximala temperaturen gärna får uppgå till minst 70 grader eller mer.

Värmefördelning

Att använda en sous vide-maskin för matlagning kommer inte direkt förkorta tillagningstiden, snarare tvärtom. Det är kanske ingen investering som är nödvändig för dig som gillar rätter som snabbt kan blandas ihop, fräsas i en stekpanna och ätas inom 10 minuter.

Sous vide-maskiner tar sin lilla tid och därför är det fördelaktigt om du väljer en modell som har försetts med en bra värmefördelning. Detta kommer göra att vattnet kokar upp snabbare, så att du därmed kan spara tid i köket.

Användarvänlighet

För att kunna använda en sous vide-maskin på optimalt sätt så krävs både vakuumförpackningar och påsar som du kan placera maten i. Momenten kan visserligen kännas aningen knepigt och då framförallt i början.

Så om du inte har särskilt mycket erfarenhet av att använda en sous vide-maskin så kanske det särskilt är denna punkt som du bör kolla lite extra efter. Detta är att maskinen är enkel att använda, har försetts med en tydlig LCD- eller LED-display som navigerar dig och där du full kontroll på tillredningen.

WiFi-funktion

Lite mer avancerade modeller kommer idag med en WiFi-funktion, vilket innebär att du kan ladda ner varumärkets egna applikation till din mobila enhet och sedan styra, kontrollera och justera din sous vide-maskin direkt från soffan i hemmet.

Detta är en klar fördel, men kanske inte en funktion som just du behöver. I många fall är detta också någonting som du får betala lite extra för.

Timerfunktion

Vill du kunna ställa in exakt när sous vide-maskinen ska starta? Då är det viktigt att den är försedd med en praktisk timerfunktion som ger dig full kontroll i köket.

Sammanfattning

Sous vide-maskiner har verkligen tagit världen med storm och används idag i allt fler hushåll. Helt enkelt ett mer modernt sätt att laga mat på och som ger dig möjligheten att få till sådant där mört kött som du annars bara kan äta på din favoritkrog. Med en sous vide-maskin har du även möjligheten att experimentera med din matlagning och testa på lite nya rätter.

Vilken typ av sous vide-maskin som du bör investera i, bör dock baseras lite på vad du planerar att använda den till, hur många portioner du vill kunna tillaga vid ett och samma tillfälle och dessutom hur jämn värmefördelning som du behöver för att få till ett perfekt slutresultat.

Så innan du gör ditt val, kika på vår topplista för att se vilken modell som du finner intressant och fundera på vilka funktioner som kommer underlätta för dig.

Vanliga frågor

Vad är en sous vide-cirkulator?

En sous vide-cirkulator är en typ av köksutrustning som används för sous vide-matlagning, vilket innebär att mat tillagas i vattenbad vid noggrant kontrollerade temperaturer. Cirkulatorn värmer upp vatten och cirkulerar det runt maten för att säkerställa jämn tillagning. Om du vill ha perfekt tillagad mat varje gång, kan en sous vide-cirkulator vara ett utmärkt tillskott till ditt kök.

Är sous vide-cirkulatorer svåra att använda?

Sous vide-cirkulatorer kan verka komplicerade vid första anblicken, men de är faktiskt ganska enkla att använda när du får kläm på det. I de flesta fall fyller du bara en behållare med vatten, ställer in önskad temperatur och tid på cirkulatorn, placerar din mat i en vakuumförsluten påse, och lägger den i vattnet. Cirkulatorn värmer upp vattnet till den inställda temperaturen och håller den där under hela tillagningstiden.

Vad kan man laga med hjälp av en sous vide?

Sous vide-tekniken är otroligt mångsidig och kan användas för att tillaga en mängd olika typer av mat, från kött och fisk till grönsaker och ägg. Till och med vissa typer av efterrätter, som crème brûlée, kan tillagas med en sous vide-cirkulator. Dock kan tillagningstider och temperaturer variera beroende på vilken typ av mat du tillagar, så det är viktigt att följa rekommenderade riktlinjer för bästa resultat.

Hjälpsamma källor