Bästa termosbryggaren 2023

Köpguide för termosbryggare: Bäst i test och hur du väljer rätt termosbryggare för dina behov

Uppdaterad:

Bästa termosbryggaren

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det finns idag mängder av olika typer av kaffemaskiner och bryggare, vilket kan göra det svårt att veta vilken modell du bör köpa. Fördelarna med en termosbryggare är många, framförallt om du vill kunna ta med dig kaffet eller hålla det varmt längre.

I detta inlägg har vi fokuserat på att leta fram marknadens bästa val av termosbryggare, där vi har utsett Thermo Automatic från Moccamaster som det bästa valet. Om inte den faller i smaken har vi flertalet andra favoriter samt en stor köpguide som kommer hjälpa dig på traven.

Vilken är den bästa termosbryggaren?

Bästa termosbryggaren: Moccamaster Thermo Automatic

Efter att ha jämfört marknadens utbud av termosbryggare var det framförallt en som stack ut lite extra från mängden. Med Thermo Automatic från Moccamaster kan du brygga upp till tio koppar kaffe vid samma tillfälle. Inkluderad termoskanna i robust rostfritt stål håller kaffet varmt i flera timmar.

Denna kaffebryggare har också designats med ett utvecklat värmesystem, som värmer vattnet till mellan 92-96°C under bryggning, vilket är optimalt för att framhäva smaken på bönorna.

Det inbyggda automatiska droppstoppet säkerställer också att inget kaffe droppar ner när termosen avlägsnas. Med en produktgaranti på hela fem år är du också garanterad en modell som håller längre.

Bästa termosbryggaren med kvarn: Severin KA 4814

För att göra hanteringen ännu mer praktisk för dig som gillar att mala dina egna bönor till kaffet, har denna termosbryggare KA 4814 från Severin försetts med en kvarn. Med ett knapptryck kan du förbereda bönorna och få en perfekt tillagad kopp kaffe varje gång. Dessutom har du också möjlighet att själv justera hur grovt bönorna ska malas.

Denna modell har en snygg och tidlös design som gör den till ett bra val för de flesta kök. Termoskannan är tillverkad av rostfritt stål, vilket både behåller värmen längre och även är enkel att rengöra. Ett bra val på flera punkter och som enligt oss är marknadens bästa termosbryggare med kvarn!

Bästa billiga termosbryggaren: Philips HD 7546

Philips termosbryggare HD 7546 är en modell som ger dig riktigt mycket för pengarna. Den tar heller inte upp speciellt mycket plats på köksbänken, således också ett bra val för dig som bor mindre. Trots sin kompakta design så har den en kapacitet på mellan 10-15 koppar.

Eftersom kaffet åker ned direkt i en termos och därmed inte kräver något kokplatta, så har maskinen också utrustats med en praktisk avstängningsfunktion som gör att maskinen slår av sig själv när kaffet är klart. Detta kommer också spara på en hel del energi. Detta är en mycket prisvärd och funktionell termosbryggare som vi rekommenderar varmt!

Största termosbryggaren: Moccamaster Termoking 3000 Autofill

Med Termoking 3000 Autofill från Moccamaster kan du tillreda många koppar samtidigt. Perfekt för dig som har många kaffesugna familjemedlemmar på morgonen. Dessutom lämpar sig denna modell perfekt för företag med sin kapacitet på hela 3 liter.

Maskinen använder sig också av direkt vattentillförsel så att du kan brygga utan några begränsningar. Ett mer kostsamt val, men som också ger många fördelar och är mycket enkel att använda.

Kvaliteten på kaffebryggaren är också någonting som vi vill poängtera. Denna modell är rejäl, utan att ta upp alltför mycket plats och kommer att kunna ge gott kaffe i många, många år framöver.

Flest inställningar: Sage The Precision Brewer Thermal

Alla har lite olika preferenser när det kommer till kaffet. Detta kan röra sig om smak, styrka eller temperatur. För att du ska kunna skräddarsy varje kopp kaffe har Sage tagit fram denna modell The Precision Brewer Thermal. Välj mellan sex olika program och justera enkelt temperaturen efter din smak.

En annan utmärkande sak med denna modell är att bryggaren är mycket effektiv med en effekt på 1650 watt. Dessutom kan du brygga upp till 12 koppar åt gången eftersom bryggaren har en kapacitet på 1,8 liter.

Bästa lilla termosbryggaren: Severin KA 4835

Om du har mindre plats i köket och letar efter en kompakt modell så rekommenderar vi att du kikar på Severins termosbryggare KA4835. Kapaciteten på upp till åtta koppar ger dig dock en maskin som har en tillräckligt stor kapacitet för de flesta hushåll.

Termosbryggaren har också försetts med en automatisk avstängningsfunktion som gör att du aldrig behöver vara orolig för att bryggaren lämnas på och drar energi. Andra praktiska tillägg är också att termosbryggaren är tillverkad av hållbara material och har en effekt på 1000 watt.

Direkt i termosmugg: Nedis KACM310FBK

För många är en termosbryggare ett särskilt bra val eftersom det gör det betydligt enklare om man vill hålla kaffet varmt längre. Men om du också vill kunna ta med kaffet på ett mer praktiskt sätt så kommer Nedis termosbryggare KACM310FBK att vara perfekt, eftersom den brygger kaffet direkt ned i en termoskopp.

Denna modell är också kompakt, liten och tar upp minimalt med plats. Men däremot har den också en lägre kapacitet på 420 milliliter. Om du letar efter en modell där du kan brygga flera koppar samtidigt, så kommer denna inte vara det bästa valet. Men för dig som ofta är på språng är denna termosbryggare från Nedis ett mycket bra val.

Maskinen har också en praktisk timerfunktion, så att du kan förbereda kaffet dagen innan och vakna upp på morgonen till doften av nybryggt kaffe.

Köpguide för termosbryggare

Som alltid med kaffemaskiner så är det en del att tänka på innan köp, så därför ska vi nu försöka gå igenom lite viktiga punkter för termosbryggare.

 • Typ av bryggare: Termosbryggare kommer generellt som vanlig kaffebryggare eller som kaffemaskin. Så fundera över vad som passar bäst för dig. Är du ute efter något enkelare som t.ex. en kapselmaskin så finns dessa inte med termoskanna då de brygger direkt ner i kopp.
 • Storlek på hela maskinen: Som med alla köksmaskiner så vill man att den inte ska ta för mycket plats. Oavsett om du har den framme eller i ett skåp så är det alltid att föredra om den inte tar för mycket plats. Men nedsidan av det kommer då vara att den tappar på nedan punkt, kapaciteten. Så det är en balans man måste fundera över där.
 • Kapacitet: Den allra största fördelen med en termosbryggare är att du kan förbereda kaffe för både morgon och lunchkaffet. Termosen håller kaffet varmt i flera timmar, så att du kan göra bryggningen mer effektiv och även spara energi. Beroende på hur många som ska dricka av kaffet, måste också bryggaren som du väljer ha en kapacitet som är tillräcklig.
 • Rengöring: För att du ska få den allra bästa kaffeupplevelsen så kommer det vara viktigt att bryggaren dels kalkas av ofta, men dessutom måste samtliga delar vara enkla att rengöra. Så material och form på kaffebryggaren kommer här spela stor roll.
 • Bryggtid: Många vill att det ska gå fort att brygga kaffet. Men för optimal smak så får det inte gå för fort, det får heller inte gå för långsamt. Detta kan påverka smaken negativt. Den viktigaste faktorn här är malningsgraden på kaffebönorna. För vanliga termosbryggare/kaffebryggare vill man ha finmalet kaffe och då vill man ha en bryggtid på ungefär 4-6 minuter.
 • Bryggtemperaturer: Den optimala bryggtemperaturen ligger på mellan 90 – 96°C (195 – 205°F). Om bryggtemperaturen specifikceras så leta efter en bryggare som ligger där någonstans.
 • Typ av filter: Termosbryggare och andra typer av kaffebryggare använder sig av pappersfilter eller har ett återanvändningsbart filter. Filter som är pappersfria är mer miljövänliga och effektiva. Men många föredrar ändå pappersfilter eftersom det kan framhäva smaken, framförallt om man själv maler bönerna.
 • Droppstopp: Detta är en funktion som vi tycker att kaffebryggare eller termosbryggare bör vara utrustad med. Ett droppstopp innebär att inget vatten eller kaffe droppar ner när du avlägsnar kannan. Du får då en smidigare hantering och slipper bekymra dig över kaffefläckar.
 • Avtagbar vattentank: Fördelen med en avtagbar vattentank är att du grundligt kan rengöra maskinen och därmed få en bättre smak. Vattnet påverkar smaken väldigt mycket, så om du är petig med din kopp kaffe så kommer detta helt klart vara en stor fördel.
 • Med eller utan kvarn: Många uppskattar att dricka kaffe som har gjorts på färska bönor. Om du räknas som en av dessa, så rekommenderar vi att du kikar på en termosbryggare med inbygg kvarn.
 • ECBC-certifiering: ECBC är en förkortning för European Coffee Brewing Centre. Det är en organisation som testar kaffebryggare och väljer du en enhet med certifikat från dom så vet du att den brygger gott kaffe.

Funktioner som kan vara användbara

Utöver detta så finns det ytterligare några funktioner som kan vara bra att kika efter i ditt val. Det är också dessa punkter som gör att du kan skräddarsy valet mer efter dig, vilken typ av kaffe du gillar och hur ditt hushåll ser ut.

 • Automatisk avstängning: Ett krav från EU så med största sannolikhet kommer den bryggare du köper ha denna funktion. Kravet infördes för några år sedan, men bara för nya kaffebryggare, så det är alltid värt att dubbelkolla.
 • Automatisk rengöring: Automatisk avkalkning- och rengöringsfunktion är inte särskilt vanligt hos termosbryggare. Det är mer förekommande om du kikar på kaffemaskiner. Men denna funktion kommer att underhålla bryggaren så att du kan spara tid. Dessutom kan detta bidra till att maskinen håller längre.
 • Val av bryggtemperatur: Som vi nämnde tidigare vill du brygga kaffet i vatten som är mellen 90 – 96°C varmt. Så kan du välja bryggtemperatur blir det helt klart ett plus.
 • Timer: Vill du kunna förbereda och ställa in exakt när kaffet ska börja kokas? Detta kommer vara möjligt om den termosbryggare du väljer är utrustad med en timerfunktion.
Hjälpsamma källor