Inlägget innehåller reklam via annonslänkar. Läs mer

Bästa vakuumförpackaren 2023

Bäst i test för vakuumförpackare: Köpguide och topplista med 7 vakuumförpackare

Uppdaterad:

Att vakuumförpacka mat är något som fler och fler börjar experimentera med för att motverka klimatförändringarna och det personliga avtrycket. Men att välja den rätta för dig kan vara otroligt svårt eftersom det finns hundratals modeller att välja mellan. För att göra ditt val lite enklare har vi därför satt ihop en topplista med de modeller som vi anser vara bäst på marknaden. Högst upp och vår favorit hittar du FoodSaver Flow FFS006X, en vakuumförpackare som under flertalet tester fått en topplacering!

Vilken är den bästa vakuumförpackaren?

Bästa vakuumförpackaren: FoodSaver Flow FFS006X

FoodSaver Flow FFS006X är en vakuumförpackare som tagit industrin med storm tack vare sin otroligt bra prestanda och sitt mycket lockande pris! Den har nämligen hobbykocken i åtanke och har fått högsta placering på flertalet “bäst i test” listor.

FoodSaver Flow FFS006X har en inbyggd rullförvaring och en helt integrerad skäranordning, vilket gör det möjligt för dig att helt anpassa påsens storlek efter innehållet som ska förpackas. Den är också otroligt snabb och effektiv, något som gör att den sticker ut från många andra modeller då dessa generellt sätt är lite långsammare.

Det finns även flertalet olika förseglingsinställningar som låter dig kontrollera om du vill ha med eller utan vakuum. Varför inte ställa i den på marineringsläge innan grillkvällen?

Tack vare sin kompakta design tar den inte heller så mycket plats i köket. Trots sin kompakta storlek så kommer den med en bred förslutningsremsa som ger vakuumförpackaren ytterligare styrka.

FoodSaver Flow FFS006X är vårt toppval och därmed den bästa vakuumförpackaren som finns att få tag på just nu!

Egenskaper och specifikationer
 • Pulsfunktion:Ja
 • Marineringsfunktion:Ja
 • Förseglingsfunktion:Ja
 • Effekt:130W
 • Vikt:2,5kg

Det prisvärda valet: FoodSaver V2860

Food Saver V2860 är en vakuumförpackare som du knappast blir missnöjd med! Den kommer nämligen försedd med ett vakuumtryck på 0,8 bra, vilket innebär att du får en otroligt bra försegling som håller sig länge. Tack vare denna funktionen kan du få längre hållbarhet än traditionell frysförvaring. Istället för 6 månader, kan du nu förvara exempelvis kött i upp till 3 år.

Maskinen har en effekt på 105 watt, och kommer med en väldigt diskret och kompakt design som inte tar en massa plats i köket. Måtten ligger på 29x40x10 centimeter, vilket gör den perfekt att ställa undan ifall du inte vill att den ska stå framme.

Som pricken över i: et så blev denna Food Saver V2860 även utsedd som bäst i test enligt Råd och Rön är 2016! Food Saver V2860 är en underbar vakuumförpackare som vi starkt rekommenderar!

Egenskaper och specifikationer
 • Pulsfunktion:Ja
 • Marineringsfunktion:Nej
 • Förseglingsfunktion:Ja
 • Effekt:105W
 • Vikt:3,4kg

Perfekt för känsliga varor: OBH Nordica Supreme Vacuum Sealer

Denna vakuumförpackare Supreme vacuum sealer från OBH Nordica har flertalet positiva recensioner och även en topplacering som bäst i test enligt testfakta! Förutom att denna maskinen förlänger hållbarheten på matvaror så finns det även möjlighet för dig att marinera köttet i den. Den kommer även med automatisk matning av plasten för optimal bekvämlighet för dig.

Supreme Vacuum Sealer kommer försedd med den nya och innovativa Anti Crush-teknologin. Detta innebär att det finns en inställning på vakuumförpackaren som låter dig förvara extra känsliga varor på ett mer skonsamt sätt för att bevara dem längre.

Inte nog med det - den kommer även med förmågan att skydda dina matvaror helt och hållet från frostskador samt förmågan att tillverka påsar av valfri storlek. Detta är verkligen en modell av vakuumförpackare för anpassade produkter.

Egenskaper och specifikationer
 • Pulsfunktion:Ja
 • Marineringsfunktion:Ja
 • Förseglingsfunktion:Ja
 • Effekt:130W
 • Vikt:2,81kg

Stilren design: Caso VC 300 Pro

Caso VC 300 Pro kommer med en lite “enklare” design men trots det så levererar den egenskaper på toppnivå. Tack vare sin automatiska vakuumförsegling och valbara förseglingstid så är den perfekt att använda för mer känsliga matvaror. Den kommer utrustad med integrerad skärfunktion och en stor söm för optimal förseglingskraft.

VC 300 Pro är också försedd med utbyggbara funktioner och ett universellt lock för vakuumbehållare samt medföljande plastrullar. Maskinen har en effekt på 120 Watt, vilket ger den gott om kraft för att effektivt försegla dina matvaror och fungerar framförallt bra på frukt och grönsaker.

Med sin fantastiska förmåga att förvara maten på ett naturligt sätt utan konserveringsmedel och sin maximala spolvalsbredd på 30 centimeter, får VC 300 Pro en stark plats på vår topplista!

Egenskaper och specifikationer
 • Pulsfunktion:Ja
 • Marineringsfunktion:Ja
 • Förseglingsfunktion:Ja
 • Effekt:120W
 • Vikt:1,9kg

Ett anpassat alternativ: FoodSaver Stream FFS017X

FoodSaver Stream FFS017X är en utmärkt och mångsidigvakuumförpackare för hushållet. Med sin inbyggda förvaring av plastrullar och en integrerad skräranordning får du enkelt möjligheten att anpassa påsarnas storlek helt efter dina behov. Den kommer även med 4 olika förseglingslägen för alla användningsområden samt 2 års garanti, vilket är en extra bonus!

Stream FFS017X har också ett integrerat Fresh-munstycke som gör maskinen kompatibel med olika storlekar av Fresh Containers och återanvändbara vakuumzip-påsar. Droppbrädan där eventuell smuts hamnar är helt diskbar i maskin, vilket gör rengöringsprocessen superenkel!

En väldigt stark kandidat som anpassar påsarna helt efter dina matvaror.

Egenskaper och specifikationer
 • Pulsfunktion:Ja
 • Marineringsfunktion:Ja
 • Förseglingsfunktion:Ja
 • Effekt:150W
 • Vikt:2,7kg

Bästa valet för långtidsförvaring: Champion CHVF210

Champion CHVF210 är en vakuumförpackare som låter dig bevara livsmedel upp till 7 gånger så lång tid jämfört med konventionella förvaringsmetoder! Tack vare sin förinstallerade marineringsfunktion så kan du få köttet färdigmarinerat på endast cirka 20 minuter. Vakuumförpackningen fungerar nämligen genom att öppna upp porerna i maten så att du kan få den där goda smaken på några minuter istället för timmar!

Genom att använda vakuumförpackaren kan du också hjälpa till att förhindra bakterietillväxt som annars kan förekomma. Den stänger in alla den goda smaken och bevarar matens färskhet på ett underbart sätt!

Letar du efter en lite “snyggare” och mer stilren design på vakuumförpackare är detta modellen du ska satsa på!

Egenskaper och specifikationer
 • Pulsfunktion:Ja
 • Marineringsfunktion:Ja
 • Förseglingsfunktion:Ja
 • Effekt:110W
 • Vikt:1,4kg

Bästa minimalistiska vakuumförpackaren: OBH Nordica Food Sealer Slim

Food Sealer Slim från OBH Nordica ha en väldigt unik och extremt slimmad design vilket gör det möjligt att förvara den nästan vart som helst. Den väger endast omkring 800 gram, vilket gör den otroligt lätt att flytta runt och tillsammans med sin effekt på 100 Watt har den förmågan att uppnå tryck upp emot 0,6 bar.

Det som skiljer just Food Sealer Slim från alla andra modeller på denna listan är faktumet att den kommer till ett sådant underbart pris! Vi vet att alla kanske inte känner för att spendera tusenlappar på att förvara maten genom vakuumförpackning.

Food Sealer Slim får verkligen jobbet gjort och fungerar utmärkt med grundliga funktioner. Så letar du efter en minimalistisk vakuumförpackare till et överkomligt pris så är detta rätt val för dig.

Egenskaper och specifikationer
 • Pulsfunktion:Ja
 • Marineringsfunktion:Ja
 • Förseglingsfunktion:Ja
 • Effekt:100W
 • Vikt:0,8kg

Köpguide för vakuumförpackare

Att hitta den bästa vakuumförpackaren för just dina behov kan vara oerhört svårt. Av den anledningen har vi förutom topplistan, även bestämt oss för att skapa en köpguide. Här nedan kan du läsa dig in på allt som har med vakuumförpackare att göra, som kan hjälpa dig på traven att hitta rätt för just dig.

Användarvänlighet

När du väljer din vakuumförpackare är det viktigt att hålla koll på hur användarvänlig den är. De är i regel inte så komplicerade maskiner, men det finns fortfarande modeller som är mer lättförståeliga än andra.

Om vakuumförpackaren är utrusad med förinställda program så behöver du aldrig oroa dig över hastigheten eller hur stark vakuumet ska vara. Allt sköts av maskinen helt enkelt!

Är du ute efter en förpackare som är lättförståelig så rekommenderar vi även att du går för så lite knappar som möjligt. Många tillverkare gillar nämligen att pimpa upp deras modeller med de allra “bästa” funktionerna och många onödiga knappar. I detta fallet kan det då vara mer lönsamt för dig att satsa på en lite mer avskalad modell.

Funktioner

Funktionerna är en punkt som det snackas mycket om när det kommer till vakuumförpackare. Här råder det en stor skillnad mellan modellerna i de högre respektive lägre prisklasserna.

Med det sagt så upplever många användare och tidigare kunder att det kan vara till fördel om vakuumförpackaren har en inbyggd skärfunktion. Med hjälp av denna får du ett snyggt snitt som anpassar sig efter var förpackningen börjar och slutar.

Andra funktioner som kan vara särskilt fördelaktiga är ett våtläge som låter dig förvara lite “blötare” matvaror, en pulsfunktion och möjligheten till hastighetsinställningar.

Är du extra fixerad på hur det är med hygienen så kan det också vara fördelaktigt om maskinen har ett “gentle” läge som automatiskt anpassar sin vakuumstyrka och sitt tillvägagångsätt beroende på vilken matvara det är. Vissa matvaror behöver nämligen förvaras lite mer försiktigt, som exempelvis fisk eller bakverk som du inte vill ha torra.

I slutändan är det dock bara du som kan bestämma vilka funktioner som du vill ha tillgång till, men värt att veta är att dessa också kommer med en saftigare prislapp. Reflektera lite kring vad dina primära användningsområden för en vakuumförpackare kommer att vara och välj sedan den rätta modellen utefter dessa kraven.

Hur fungerar en vakuumförpackare?

En vakuumförpackare fungerar på det sättet att den avlägsnar syret från förpackningen du förvarar maten i. Därefter förseglar den plastpåsen, oftast med hjälp av värme vilket innebär att inget nytt syre kan ta sig in efteråt.

Vissa plastpåsar är dock lite lättare att använda då de redan är stängda i ena änden – på så sätt slipper du försegla båda ändarna, vilket både sparar tid och tålamod.

Hur vi hittade produkterna till topplistan

Genom att kika på flertalet recensioner och framförallt topplistor och tester av vakuumförpackare valde vi ut de allra bästa på marknaden. Vi är också medvetna om att alla inte har samma förutsättningar när det kommer till priser och därför var detta ytterligare en sak vi hade i åtanke när vi valde vår topplista. På topplistan kan du hitta modeller hela vägen från under tusenlappen till nästan 3000 kronor.

Effekten och den maximala tryckförmågan som vakuumförpackaren erbjuder är vital för hur effektivt den fungerar. Ju högre effekt och tryckförmåga, desto starkare vakuum och bättre förvaring.

Sist men inte minst så hade vi i åtanke vilka företag som står bakom vakuumförpackarna.

Vi bestämde oss för att endast inkludera väletablerade företag av den enkla anledningen att de oftast är enklare att få tag på om det skulle uppstå problem, men också att deras erfarenhet inom industrin ofta också innebär att de levererar en mer “tillförlitlig produkt”.

Sammanfattning

En riktigt bra vakuumförpackare kan inte bara underlätta förvarandet av matvaror, men det innebär också att du både sparar pengar och förlänger hållbarheten på maten.

Särskilt viktigt när du letar efter den vakuumförpackaren som ska passa bäst för just dig, är att du letar efter den modell som har de funktionerna som du är ute efter. Detta tillsammans med den mest optimala användarvänligheten och ett bra pris – den rätta vakuumförpackaren för just dig!

Har du ytterligare några funderingar kring vakuumförpackare så kan du skriva en kommentar nedan.

Psst! Glöm inte att kika igenom vår topplista en sista gång för lite extra köpinspiration!

Hjälpsamma källor