{"id":4753,"date":"2019-02-25T14:15:34","date_gmt":"2019-02-25T13:15:34","guid":{"rendered":"https:\/\/www.bastihemmet.se\/?p=4753"},"modified":"2023-05-23T09:17:22","modified_gmt":"2023-05-23T08:17:22","slug":"10-fantastiska-sous-vide-recept","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.bastihemmet.se\/info\/10-fantastiska-sous-vide-recept\/","title":{"rendered":"10 fantastiska sous vide-recept"},"content":{"rendered":"\n
Att investera i en sous vide \u00f6ppnar upp en helt ny v\u00e4rld d\u00e4r din matlagning kan j\u00e4mf\u00f6ras med topprestauranger. Med lite hj\u00e4lp kan du laga till perfekt k\u00f6tt eller fisk vid varje tillf\u00e4lle.<\/strong><\/p>\n\n\n\n Fler och fler m\u00e4nniskor b\u00f6rjar sakta men s\u00e4kert f\u00e5 upp \u00f6gonen f\u00f6r denna fantastiska hj\u00e4lpreda i k\u00f6ket men kanske begr\u00e4nsas av inspiration eller kreativitet. Tanken med en sous vide<\/a> \u00e4r att den ska underl\u00e4tta matlagningen samt g\u00f6ra dig till den nya stj\u00e4rnan i k\u00f6ket.<\/p>\n\n\n\n Men vad kan du egentligen anv\u00e4nda en sous vide till? Detta ska vi kika lite n\u00e4rmare p\u00e5 i denna artikel d\u00e4r vi listar 10 enkla, goda och smakrika recept som du kan bem\u00e4stra tillsammans med din nya k\u00f6ksmaskin.<\/p>\n\n\n\n Att laga till det perfekta k\u00f6ttet eller kycklingen \u00e4r sv\u00e5rt att bem\u00e4stra om du vill ha en riktigt fin stekyta utan att maten blir torr eller smakl\u00f6s. En sous vide \u00e4r framf\u00f6rallt k\u00e4nd f\u00f6r att underl\u00e4tta matlagning av k\u00f6tt- och f\u00e5gelr\u00e4tter och d\u00e4r maskinen d\u00e5 alltid ger ett perfekt slutresultat.<\/p>\n\n\n\n Det enda du beh\u00f6ver t\u00e4nka p\u00e5 \u00e4r att blanda ner ingredienserna i en vacuump\u00e5se och st\u00e4lla in temperaturen. Maskinen g\u00f6r sedan det mesta av jobbet \u00e5t dig. <\/p>\n\n\n\n Om du vill imponera p\u00e5 dina g\u00e4ster med m\u00f6r kyckling och smakrika tillbeh\u00f6r \u00e4r detta recept perfekt med salviasm\u00f6r som ett intressant till\u00e4gg. R\u00e4tten kr\u00e4ver lite f\u00f6rberedelser men \u00e4r i slut\u00e4ndan m\u00f6dan v\u00e4rd och ditt s\u00e4llskap f\u00e5r chans att testa resultatet av dina nya f\u00e4rdigheter och kunskaper i k\u00f6ket.<\/p>\n\n\n\n Ingredienser f\u00f6r 4 personer:<\/strong><\/p>\n\n\n\n B\u00f6rja med kycklingen som tar den l\u00e4ngsta tiden i din sous vide. Salta kycklingen och placera i en vacuumsluten p\u00e5se som sedan placeras i en vattenfylld sk\u00e5l. S\u00e4tt din sous vide p\u00e5 65\u00b0C och tillaga under 2 timmar f\u00f6r det b\u00e4sta resultatet.<\/p>\n\n\n\n Ta sedan ut kycklingen och p\u00e5b\u00f6rja tillagningen av auberginerna. I denna p\u00e5se placerar du centimetertjocka skivor av gr\u00f6nsaken och h\u00e4ll \u00e4ven i olivolja, salt och peppar innan du f\u00f6rsluter p\u00e5sen och tar ur luften. Justera temperaturen p\u00e5 din sous vide till 84\u00b0C och tillaga under 1.5 timme.<\/p>\n\n\n\n Medan auberginerna tillagas kan du f\u00f6rbereda det h\u00e4rliga salviasm\u00f6ret som ocks\u00e5 \u00e4r r\u00e4ttens stj\u00e4rna. Vispa sm\u00f6ret luftigt med en elvisp och tills\u00e4tt salt, citronsaft och den finhackade salvian. Forma smeten som en korv och rulla in den i aluminiumfolie. Placera denna f\u00f6rpackning i kylen tills det \u00e4r dags f\u00f6r serveringen.<\/p>\n\n\n\n N\u00e4r auberginerna \u00e4r klara \u00e4r det dags att bryna kycklingen under n\u00e5gra minuter f\u00f6r att den ska f\u00e5 en fin gyllenbrun yta. Servera sedan kycklingen, auberginerna och det h\u00e4rliga salviasm\u00f6ret tillsammans. <\/p>\n\n\n\n Detta recept tar en liten stund att tillreda men sous vide maskinen g\u00f6r att du kan l\u00e4mna k\u00f6ket under tillagningen och styra med annat undertiden.<\/p>\n\n\n\n F\u00f6r lite festligare tider p\u00e5 \u00e5ret \u00e4r entrec\u00f4te ett utm\u00e4rkt val som de flesta gillar och uppskattar. Denna k\u00f6ttr\u00e4tt tar helt enkelt tronen som en riktig finsmakare och tillagas med f\u00f6rdel i en sous vide f\u00f6r att f\u00e5 ett perfekt och m\u00f6rt slutresultat. K\u00f6ttet kan sedan serveras med \u00f6nskade tillbeh\u00f6r. <\/p>\n\n\n\n Ingredienser<\/strong><\/p>\n\n\n\n Krydda k\u00f6ttbiten med salt och peppar och omslut den sedan i en vacuump\u00e5se tillsammans med sm\u00f6r och rosmarinkvistar f\u00f6r att addera lite extra smak. Justera din sous vide till 56\u00b0C och placera den i en vattenfylld bunke eller sk\u00e5l. L\u00e4gg ner vacuump\u00e5sen med k\u00f6ttet och tillred i 2 timmar. Ta sedan ut k\u00f6ttet ur vattenbadet och torka av v\u00e4tskan p\u00e5 k\u00f6ttet. Bryn sedan k\u00f6ttet i en mycket varm panna tills den f\u00e5r en fin stekyta. Str\u00f6 p\u00e5 lite mer kryddor och servera med till exempel potatis eller sparris. En h\u00f6gtidsr\u00e4tt som passar perfekt n\u00e4r du vill lyxa till det lite extra.<\/p>\n\n\n\n F\u00f6r dig som \u00e4lskar fisk \u00e4r en sous vide en mycket bra investering som g\u00f6r att du aldrig mer beh\u00f6ver oroa dig f\u00f6r att servera torr eller smakl\u00f6s fisk till middag.<\/p>\n\n\n\n H\u00e4r \u00e4r n\u00e5gra enkla och praktiska recept som passar alla fisk\u00e4lskare.<\/p>\n\n\n\n Denna magiska r\u00e4tt \u00e4r ett perfekt val f\u00f6r fisk\u00e4lskare som vill testa p\u00e5 lite nya smakupplevelser. Den mycket intressanta hollandaises\u00e5sen med en hint av apelsin i kombination med den \u00f6rtiga potatisen \u00e4r ett s\u00e4kert kort som passar lika bra till vardag som helgdagar.<\/p>\n\n\n\n Ingredienser f\u00f6r 4 personer:<\/strong><\/p>\n\n\n\n B\u00f6rja med att f\u00f6rbereda laxen som ska placeras i din sous vide p\u00e5 60\u00b0C. Sk\u00e4r laxfil\u00e9n i lagom stora bitar och placera i en vacuump\u00e5se tillsammans med peppar och salt. Tillaga under cirka 20 minuter.<\/p>\n\n\n\n F\u00f6r den smakrika s\u00e5sen b\u00f6rjar du med att bryna sm\u00f6ret tills det blir gyllenbrunt. Tills\u00e4tt sedan \u00e4ggulor, apelsinsaft och vin\u00e4ger i en kastrull. Addera ocks\u00e5 lite apelsinzest f\u00f6r att ge s\u00e5sen en extra hint av apelsin. Placera smeten i ett vattenbad och vispa tills det blir tjockt. Ta sedan ur sk\u00e5len och tills\u00e4tt det sm\u00e4lta sm\u00f6ret tillsammans med peppar och salt.<\/p>\n\n\n\n Sist men inte minst ska du ocks\u00e5 f\u00f6rbereda potatisen som \u00e4r en utm\u00e4rkt kombination till resten av smakerna. Koka potatisen tills den blir mjuk och h\u00e4ll av vattnet. Till potatisen adderar du olivolja, f\u00e4rska \u00f6rter och en nypa salt. Servera sedan samtliga ingredienser tillsammans p\u00e5 en tallrik. Enkelt och gott!<\/p>\n\n\n\n Med en sous vide beh\u00f6ver du aldrig mer uppleva problem med br\u00e4nd eller torr torsk. H\u00e4r \u00e4r ett mycket enkelt recept som med f\u00f6rdel kan serveras tillsammans med potatismos, ugnsbakade gr\u00f6nsaker eller bulgur.<\/p>\n\n\n\n Enbart fantasin s\u00e4tter gr\u00e4nser n\u00e4r det g\u00e4ller vilka tillbeh\u00f6r du vill addera till den f\u00e4rdiglagade fisken.<\/p>\n\n\n\n Ingredienser<\/strong><\/p>\n\n\n\n Placera torkryggen i en vacuumf\u00f6rpackad p\u00e5se tillsammans med salt och peppar. P\u00e5sen placerar du sedan i ett vattenbad tillsammans med en sous vide inst\u00e4lld p\u00e5 cirka 48\u00b0C. F\u00f6r en perfekt och f\u00e4rdiglagad torskrygg kr\u00e4vs det en tillagning p\u00e5 mellan 30-40 minuter beroende p\u00e5 bitens storlek.N\u00e4r fisken \u00e4r f\u00e4rdig placera den p\u00e5 en tallrik och tills\u00e4tt tillbeh\u00f6r och \u00f6nskad s\u00e5s. Ett enkelt recept som passar alla m\u00e4nniskor och som inte tar s\u00e5 l\u00e5ng tid att tillaga. <\/p>\n\n\n\nK\u00f6tt- och f\u00e5gelr\u00e4tter<\/h2>\n\n\n\n
Kycklingfil\u00e9 med salviasm\u00f6r och aubergine<\/h3>\n\n\n\n
\n
Entrec\u00f4te sous vide<\/a><\/h3>\n\n\n\n
\n
Fiskr\u00e4tter<\/h2>\n\n\n\n
Laxfil\u00e9 med \u00f6rter och apelsinhollandaise<\/h3>\n\n\n\n
\n
\u200bTorskrygg sous vide<\/h3>\n\n\n\n
\n
Vegetariska- och veganska r\u00e4tter<\/h2>\n\n\n\n