Inlägget innehåller reklam via annonslänkar. Läs mer

Bästa kastrullen med non-stick 2024 – Bäst i test

Köpguide för kastruller med non-stick: 6 kastruller med non-stick som är bäst i test

Uppdaterad:

Letar du efter den bästa kastrullen med non-stick? Med lite vägledning kan processen att hitta rätt med för just dina behov bli mycket lättare. I detta inlägg ska vi försöka göra just detta! Vi kommer presentera en lista med våra favoriter och gå igenom dess specifikationer. Dessutom kommer vi gå igenom de viktigaste egenskaperna och specifikationerna att kolla på när du letar efter en kastrull med non-stick.

Vilken är den bästa kastrullen med non-stick?

Le Creuset - med lock 1.9 L 16 cm

Egenskaper och specifikationer
  • Typ:Kastrull
  • Form:Rund
  • Volym:1,9 L
  • Diameter:16 cm
  • Hangögla:Ja
  • Handtagstyp:Handtag, Öron
  • Handtagsmaterial:Rostfritt stål
  • Medföljande lock:Ja
  • Material (lock):Rostfritt stål
  • Handtagstyp (lock):Knopp
  • Handtagsmaterial (lock):Rostfritt stål
  • Diskmaskinsvänlig:Ja
  • Ugnssäker:Ja
  • Värmeresistenta handtag:Ja
  • Passar för gasspis:Ja
  • Passar för gjutjärnshäll:Ja
  • Passar för glaskeramikhäll:Ja
  • Passar för induktionshäll:Ja
  • Ytbeläggning:Non-stick

GreenPan Cambridge 1.5 L 16 cm

Egenskaper och specifikationer
  • Typ:Kastrull
  • Form:Rund
  • Volym:1,5 L
  • Temperatur (Max):180 °C
  • Diameter:16 cm
  • Hangögla:Ja
  • Handtagstyp:Handtag
  • Handtagsmaterial:Plast
  • Ugnssäker:Ja
  • Värmeresistenta handtag:Ja
  • Passar för gasspis:Ja
  • Passar för gjutjärnshäll:Ja
  • Passar för glaskeramikhäll:Ja
  • Passar för induktionshäll:Ja
  • Ytbeläggning:Keramisk, Non-stick
  • Tål metallredskap:Ja
  • Ergonomiskt handtag:Ja

Fiskars Hackman med lock 1.5 L 16 cm

Egenskaper och specifikationer
  • Typ:Kastrull
  • Form:Rund
  • Volym:1,5 L
  • Temperatur (Max):270 °C
  • Längd:35,5 cm
  • Diameter:16 cm
  • Hangögla:Ja
  • Handtagstyp:Handtag
  • Handtagsmaterial:Rostfritt stål
  • Medföljande lock:Ja
  • Material (lock):Rostfritt stål
  • Handtagstyp (lock):Öron
  • Handtagsmaterial (lock):Rostfritt stål
  • Kanthöjd:12,8 cm
  • Ugnssäker:Ja
  • Passar för gasspis:Ja
  • Passar för gjutjärnshäll:Ja
  • Passar för glaskeramikhäll:Ja
  • Passar för induktionshäll:Ja
  • Ytbeläggning:Non-stick
  • Sandwichbotten:Ja
  • Antal lager beläggning:3 st

Scanpan CTX med lock 1.8 L 16 cm

Egenskaper och specifikationer
  • Typ:Kastrull
  • Form:Rund
  • Volym:1,8 L
  • Temperatur (Max):260 °C
  • Diameter:16 cm
  • Hangögla:Ja
  • Handtagstyp:Handtag
  • Handtagsmaterial:Stål
  • Medföljande lock:Ja
  • Material (lock):Glas, Stål
  • Handtagstyp (lock):Öron
  • Handtagsmaterial (lock):Stål
  • Diskmaskinsvänlig:Ja
  • Ugnssäker:Ja
  • Passar för gasspis:Ja
  • Passar för gjutjärnshäll:Ja
  • Passar för glaskeramikhäll:Ja
  • Passar för induktionshäll:Ja
  • Ytbeläggning:Keramisk, Non-stick

Tefal Aroma med lock 3 L 20 cm

Egenskaper och specifikationer
  • Typ:Kastrull
  • Form:Rund
  • Volym:3 L
  • Temperatur (Max):250 °C
  • Diameter:20 cm
  • Hangögla:Ja
  • Handtagstyp:Handtag
  • Medföljande lock:Ja
  • Handtagstyp (lock):Handtag
  • Diskmaskinsvänlig:Ja
  • Ugnssäker:Ja
  • Passar för gasspis:Ja
  • Passar för gjutjärnshäll:Ja
  • Passar för glaskeramikhäll:Ja
  • Passar för induktionshäll:Ja
  • Ytbeläggning:Non-stick, Titan
  • Integrerad sil:Ja
  • Inbyggd ventilering:Ja
  • Hällpip:Ja
  • Stående lock:Ja

Fiskars Hard Face med lock 1.8 L 18 cm

Egenskaper och specifikationer
  • Typ:Kastrull
  • Form:Rund
  • Volym:1,8 L
  • Temperatur (Max):150 °C
  • Längd:38,5 cm
  • Diameter:18 cm
  • Hangögla:Ja
  • Handtagstyp:Handtag
  • Handtagsmaterial:Plast
  • Medföljande lock:Ja
  • Handtagstyp (lock):Öron
  • Handtagsmaterial (lock):Plast
  • Kanthöjd:13,5 cm
  • Diskmaskinsvänlig:Ja
  • Ugnssäker:Ja
  • Värmeresistenta handtag:Ja
  • Passar för gasspis:Ja
  • Passar för gjutjärnshäll:Ja
  • Passar för glaskeramikhäll:Ja
  • Passar för induktionshäll:Ja
  • Ytbeläggning:Non-stick
  • Bottentjocklek:5,5 mm

Fördelarna med non-stick

Non-stick-kastruller har blivit allt mer populära, och det är inte svårt att förstå varför. De erbjuder en rad fördelar som gör matlagningen både enklare och roligare. Låt oss ta en titt på några av de stora fördelarna:

  • Enkel rengöring: Ett av de mest uppskattade fördelarna med non-stick ytor är hur enkelt det är att rengöra dom. Efter matlagning är det ofta bara att torka av ytan med en papperstuss eller skölja snabbt med vatten.
  • Mindre olja eller fett: Du behöver inte använda lika mycket olja eller smör som med traditionella kastruller. Detta gör matlagningen hälsosammare och hjälper dig att hålla koll på kaloriintaget.
  • Jämn värmefördelning: Många non-stick-kastruller har utmärkt värmefördelning, vilket ger en mer enhetlig tillagning av maten. Detta är särskilt användbart för känsliga rätter som lätt bränns vid.
  • Lätt att hantera: Non-stick-kastruller är oftast lättare än deras rostfria stål- eller gjutjärnsmotsvarigheter, vilket gör dom enkla att hantera och flytta runt på spisen.
  • Mångsidighet: Från att göra äggröra till att göra sofistikerade såser, non-stick-kastruller är otroligt mångsidiga och användbara i nästan alla typer av matlagning.

Genom att förstå dessa fördelar kan du göra ett mer informerat val nästa gång du ska köpa en non-stick-kastrull. Självklart finns det också nackdelar och begränsningar, så i många fall är det värt att ha detta en annan kastrull tillsammans med non-stick-varianten.

Egenskaper som är viktiga för en kastrull

Oavsett vilken typ av kastrull du är ute efter, eller vad du vill använda den till, så finns det några egenskaper som man alltid vill kolla på. Här nedan går vi igenom de viktigaste egenskaperna.

  • Material: Vanliga material inkluderar rostfritt stål, aluminium, koppar och nu även gjutjärn. Varje material har sina egna för- och nackdelar i termer av värmeledningsförmåga, hållbarhet och reaktivitet med livsmedel. Rostfritt stål, till exempel, är känt för sin hållbarhet och är generellt lätt att rengöra.
  • Tjocklek på botten: En tjockare botten ger en jämnare värmefördelning, vilket är viktigt för att undvika att maten bränns.
  • Beläggning: Non-stick-beläggningar som teflon är praktiska, men har en begränsad livslängd och kan skrapas av vid hård användning.
  • Volym/storlek: Storleken på kastrullen bör matcha dina matlagningsbehov. Om du oftast lagar mat för mer än två personer borde du kanske kolla på en gryta också.
  • Vikt: En lätt kastrull är lättare att hantera, men kan också vara mindre stabil och utsatt för ojämn värmefördelning.
  • Värmeledningsförmåga: Koppar och aluminium har hög värmeledningsförmåga och ger snabb och jämn uppvärmning, men kan vara mindre hållbara och dyrare.
  • Handtag: För en enklare matlagning och även förflyttning av kastrullen från spis till matbord kommer handtaget att vara av avgörande betydelse. Du vill undvika att köpa in en kastrull med ett handtag som blir så varmt att du måste använda grytvante för hantering av den. En fördel är också om handtaget är ergonomiskt utformad för att du ska få ett skönt grepp.
  • Lock: Ett lock kan vara väldigt praktiskt. Om du t.ex. vill göra popcorn i din kastrull är ett lock ett måste. Vill du ha lite extra funktionallitet så kolla efter ett lock med ångventil, det hjälper till att reglera tryck och fuktighet under kokning.
  • Kompatibilitet med värmekällor: Olika typer av värmekällor kommer att kräva lite olika saker av kastrullen. Idag blir det mer och mer vanligt att många väljer att köpa en induktionshäll till köket och fördelarna här är många. Men det innebär också att du måste säkerställa att du väljer en kastrull som faktiskt är anpassad för den värmekälla som du ska använda.
  • Diskmaskinssäkerhet: Om du föredrar enkel rengöring, leta efter en kastrull som är diskmaskinssäker.
  • Form och design: Även om detta kan verka som en estetisk övervägning, kan formen på kastrullen faktiskt påverka hur effektivt du kan laga mat.
  • Staplingsförmåga: Om du har begränsat förvaringsutrymme, är staplingsförmåga en viktig faktor att överväga.
  • Extra funktioner: Vissa kastruller kommer med extra funktioner som hällpipar, måttmarkeringar eller inbyggda termometrar.
  • Pris: Budget är alltid en faktor, men kom ihåg att en billig kastrull kan vara mindre hållbar och effektiv.
  • Användarrecensioner och betyg: Det kan vara värt att läsa oberoende recensioner eller betyg för att få en ärlig bild av produkten.